Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
10 OF THE BEST: MIKEL

Posted on: Wed 27 Oct 2010
This week we asked supporters on our Facebook Fan Page to pose some questions for John Mikel Obi, who's had a brilliant season so far.
Naturally there were thousands of responses; we didn't have time to ask them all but we did pick the best 10 to pose to our midfielder.
Here is our selection of the best questions which were put to Mikel and, despite constant distractions from team mates and staff, he answered as a true professional. Thanks Mikel!

1. Was it hard adjusting to life in the Premier League and England? (Brandon Ramsundar)
It was difficult but I am glad I did. It took me a long time but I am really happy now. The players really helped and the people I have around me, my family and my agent. It was quite hard but it's all good now!

2. Who has affected your life and career the most? (Owen West)
My family have helped me a lot in my career and in my life; it has to be my family.

3. Which match do you think is the best performance for you since you arrived at Stamford Bridge? (K.K. Lee)
There have been loads but I guess last season's game against Inter Milan in Italy was a really good game. The way I played was great but that is a tough one for me to answer because I feel I have played well quite a few times, at least I hope I have!

4. Would you enjoy playing a more attacking role as an attacking midfielder was your natural position before you joined Chelsea FC? (Matthew Robinson)
This position is now my position. This is where I love to play and where I feel most conformable playing. I just want to keep playing here now and keep improving. I know people want to see more of my attacking football but with the kind of club I play for you have to do more for the side than just attacking.

5. Your game has continued to improve this season, is this now a time we're going to see more goals from you? (Richard Kielty-Price)
Hopefully you will get some goals from me; I just want to keep playing well and with the way I am playing hopefully goals will come. Maybe there'll be one or two, we'll see what happens.
(At this point Salomon Kalou walks in with a drawing of Michael Essien and proclaims it to be Mikel)
Mikel: That looks nothing like me, that is Essien.
Kalou: I think it looks like you (laughing) and he's wearing the Nigerian shirt, it must be you!
Mikel: (Obviously perturbed) that doesn't look like me; I don't know what you are talking about.
Kalou: Okay, I'm sorry (giggling).

6. You seemed to have matured this season. What caused you to undergo this change? How is the John Mikel Obi of 2010 different to that of 2007? (Karan Kamath)
That is when I joined Chelsea.
Kalou: He is less diva-ish. He is not a diva anymore; he used to be a real diva back then.
Mikel: What? I don't know why you are here, go away!
(Kalou continues laughing but doesn't leave, instead he sits opposite Mikel)
I think I have changed because I don't get red cards now; I had four red cards in the first two seasons. That's something that happens game-by-game, season-by-season, you grow from it. I think I have grown into becoming a more mature person off the field and on the pitch as well. I am only 23 and of course you have to go through your teenage stage but I have grown up now.

7. How far do you think we can go in the Champions League this season and how much of a bonus is it for you to have Essien back in the team? (Joe Norris)
This season is a season we all, as individual players and as a team, want to win the Champions League. It is one of the trophies we want to win but we don't make any priorities. We would like to win it of course but we won the Premier League last season and we want to keep it and maintain that. But the Champions League is something everyone wants to win, especially the fans.
But with Essien, I don't know, I don't have to talk about him. Everyone knows what he can do and he's been performing fantastically this season. It helped that he had a very good pre-season and he has come back as strong as ever. He is a good player to have about and I hope he doesn't get any more injuries.

8. I'm a season ticket and think that Obi has been our most consistent and arguably the most improved player this season. Have you studied other players' games and/or worked hard on improving things you thought needed it? (Rich Martin)
Of course I did work very hard, one of the things I did was take on board some of the criticism I had last season about my attacking play and I had a chat with the manager about this. He said it was something he wanted me to improve and I am learning. I want to learn every day. It is one of the things that has helped me this season. I have added a bit more attacking play into my game and I read the game a bit more maturely now, things are going well and hopefully I will carry on like this.

9. What advice would you give to young players who are inspired by the way you play and hold midfield tight? (Ifeanyi Innocent)
I don't know, it's a position which makes that a difficult one to answer. All the ways of the team is on you. It's a position where you can't leave your post, you have to balance the side. For young boys to be able to balance a side, especially in the Premier League where the game is very fast, will take years but hard work is everything.
(Player liaison officer Gary Staker walks in and starts nodding his head enthusiastically at Mikel's words, trying to put the midfielder off his stride…)

10. When and what has been your best moment as a Chelsea player and what are you looking forward to as a Chelsea player? (Gibson Kibett Bye Gone)
Best moment of Chelsea is when I signed and saw Gary (pictured above, Mikel laughs loudly at this point, Gary walks away, dejected!).
In all seriousness, I think last season was fantastic, I just pray and hope that we go one step better this season and win the Champions League as well.

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Јас викам оти дебелиот ништо не мисли, едноставно му одговара еден таков свеж пимплач во последните минути кога противниците се прилично уморни. Очигледно му треба уште еден super sub ко Господинот Просек. Јас со то не се согласувам, знам дека е тешко за младите играчи во јаките англиски клубој пошто тие немаат втори екипи ко шпанските и германските, ама ти да не пуштиш еден млад играч со 10 сениори против Вулвси и ВБА и Стоке на ДОМАШЕН терен, а да си играш со оган со таква работа на гости кај Вила е знак дека ништо не мислиш.
Ама според мене не е до Анчелоти толку, тие едноставно не се спремни. А примерот на Какута за мене значи дека тие никогаш нема да бидат спремни за Челзи, од 80та до 90та за МекЕкран секој викенд исто.

Забораел да кажи и дека не можиж да очекуваш да победиш кај Сандерленд.

Џоди Морис, Џон Тери и Џошуа МекЕкран. Царој. :pos2:

Не се враќа.

--- надополнето ---

3 friendlies, not our first team; 11 mins against FFing Zilina!!!;34 mins in the LC, then 53 mins in 5 games - Мекекран-овата минутажа (не е најверодостојно, ама лесно проверливо, ако некој не верува на ова и има време за денгубење нека бара).
Значи се на се, неверојатни 98 минути игра, сите во финишот на натпреварите! Стварно можиме да заклучиме дека е цар. :je:

--- надополнето ---

It is Capello's view that, with the exception of a few individuals in the under-21s, the current crop of under-19s have more potential senior England internationals among them. "We have good young players, a good under-21 squad that has qualified for the European Championship and a great under-19 side," Capello said yesterday. "There's going to be some experiments with players in the next two friendlies."
His general manager, Franco Baldini, was at Chelsea's victory over Wolverhampton Wanderers on Saturday and both men have taken note of McEachran as a player who could yet force his way into the senior team before the Italians quit at the end of Euro 2012 – assuming England qualify.
McEachran, 17, has featured for Chelsea as a substitute seven times this season and is a player being talked about at the FA. He could well force his way into Stuart Pearce's under-21s team for the European championships in Denmark next summer.

Очигледно и Капело бара super sub, иако е очигледно дека има многу поголеми проблеми со стартери. :kesa:
Значи фантоме баце, сварно понекад имаш довбри размисувања и сварно те поштувам, али некад излагаш со такви мислења шо и господ не би ги сватил! Викаш дека МекЕкран игра само во последни 10 мин така?! Епа колку сакап да игра дете од 17 год! Сети се само на Фабрегас коа беше на негова возраст, он да не играше цел натпревар? Не играше, ама се гледаше дека детето вреди и за 2-3 год од тогаш, истиот тој клинец стана носечки столб на играта на Арсенал. Така да не ми е јасно шо очекуваш тука.
А кога сме за она што го викаш со маглата си во право, да никогаш не можеш да знаеш како некој играч ќе се развива во иднина, но знаејќи ја сериозноста во работата во англиските клубови, тешко дека овие играчи можат да тргнат по лош пат, или се надевам дека бар 2, 3 ќе успеат. Засега според она што го видов најголем впечаток ми оставиа Мекекран и ван Алхот, другиве нишо посебно. Но не заборавај, над маглата сегокаш има СОНЦЕ!!!

A

Auditore

Гостин
Се надевам дека Иванович ќе потпише нов договор :helou:
Инаку мое мислење дека Швајни не е потребен на Челзи моментално, имаме феноменална средина, ни треба брз и креативен плејмејкер а Швајни не е тоа.

F

fantomX

Гостин
Ама стварно не знам како можеш да очекуваш мој врсник,17 годишник да игра прв тим во Челзи.
Пред еден Лампард,еден Есиен,Микел,Рамирес,Жирков...вака со влегувањето од клупа добива на искуство,малце по малце стекнува рутина во нозете,се привикнува на утакмиците во ПЛ и ЛШ.За некоја година кога Лампард најверојатно ќе се пензионира,другиве ќе имаат 30 години,тогаш ќе му дојде и нему времето и ќе биде еден од подобрите играчи на Челзи.
Лека полека,има време за се.
Моето коментирање е општо за младите играчи во Челзи, имам проблем со то шо се крева голема прашина за ништо. Фабио Капело му дал задача на Франко Балдини да го следи МекЕкран пошто имало шанси да заигра на ЕП 2012 (последен турнир за Капело со Англија, ако се пласираат играчиштата)?!Единствени сериозни минути на МекЕкран се против Астон Вила и против Њукасл. Се на се, 50ина, така? На шо бре се навикнуваше кога сите останати дуели во кои влезе беа решени во моментот на неговото влегување во игра. Имал 17 години, ако има 17 години нека игра за младинскиот тим. Очигледно е предобар за таму, ама е далеку прва екипа - да не се повредени Лампард, Бенајун и Рамиреш тој нема ни да ја помириса клупата, камоли да добија 10 минути од 85 до 95та. Тоа не е то шо го замислував ко го гледав лани за резервите - во него гледав се само не една „ради реда замена“ од клупа, во што моментално Анчелоти е на пат да го претвори.
Какута? Шо е со него? Јас мислам дека дури и да стани играч од него, никогаш нема да функционира во овој стил на Челзи и можам да заклучам дека тој нема да продолжи со Челзи и наредна сезона (шо патем ќе биди и крај за Арнесен, за жал или за среќа, не знам).
А слушам како „топ талент е на повидок во младинските категории на Челзи“ и „работата на Арнесен почнала да дава резултат“...каков црн резултат? :kesa:
То е то шо ми смета.:toe:
Фантом, јас колку што се сеќавам, ти беше тој кој лани ни кажуваше за големиот талент на МекЕкран, и дека ќе биде еден од најважните играчи во Челзи за 2-3 години. Што те натера сега да го промениш мислењето за него?
Јас бев тој, и ко шо реков погоре, никогаш не мислев дека детето ќе биди форсирано во правец на „супер замена“ што и сега се случува.
Ако го бива, ко Тери шо се проби кај Раниери благодарение на повреди на останатите дефанзифци, така сега е и за овие. Ако се проблем годините, назад во младински тим бре! Ама не, на ослабениот дембел му одговара вака пошто нема полн сениорски состав и зато не го кривам толку него појќе, едноставно Челзи нема пари и то е то.

фантоме ај ако сакаш фул детал инфо за клифорд
ќе го биде малиот???
Конор? Сигурно во Чемпионшип, можеби и за просечен премиерлигаш. Во Челзи не.
:toe:
Може јас не сфаќам...
Шо не сфаќаш? Јас мислам дека сите тие негови минути се џабе. Знај да задржи топка и дебелиот то го користи во решени натпревари на крајот. „Внимателно го воведувале во прв тим“....жими таквото го вовдеуваат, само нека се врати Лампард, ќе прајме муабет. И Рамиреш здрав истовремено = МекЕкран ќе окапи во резервите.
Џабе се секако, ако детето треба да оди во насока да биди јак играч, ко што очекуваат главучите англиски, некој да ги спаси од агонијата во која шо се наоѓаат моментално и подолго време наназад; и ко шо очекувате вие сите овде, пред се тие шо го имаат на аватар, ко за пример. Пример ви е лани Борини - неколку пати дебелиов рече оти е „многу интересен играч“ и имаше најмалку десетина натпревари од клупа плус еден старт. Кај е сега? Пред враќање во Болоња или Парма, пошто нели, кај можи со Дрогба и Анелка, и 5 гола на натпревар за резервите не се доволни за место на клупата по 4 дена за прв тим.
Мислам дека и Борини и Какута ќе заминат в зимо или в лето. Идните ѕвезди на Челзи, зар не беа...?!
Значи фантоме баце, сварно понекад имаш довбри размисувања и сварно те поштувам, али некад излагаш со такви мислења шо и господ не би ги сватил! Викаш дека МекЕкран игра само во последни 10 мин така?! Епа колку сакап да игра дете од 17 год! Сети се само на Фабрегас коа беше на негова возраст, он да не играше цел натпревар? Не играше, ама се гледаше дека детето вреди и за 2-3 год од тогаш, истиот тој клинец стана носечки столб на играта на Арсенал. Така да не ми е јасно шо очекуваш тука.
А кога сме за она што го викаш со маглата си во право, да никогаш не можеш да знаеш како некој играч ќе се развива во иднина, но знаејќи ја сериозноста во работата во англиските клубови, тешко дека овие играчи можат да тргнат по лош пат, или се надевам дека бар 2, 3 ќе успеат. Засега според она што го видов најголем впечаток ми оставиа Мекекран и ван Алхот, другиве нишо посебно. Но не заборавај, над маглата сегокаш има СОНЦЕ!!!
Ако е „дете од 17 години“, шо бара во сениориве бре? Руни на 18 беше стандарден првотимец на Евертон, после се форсираше и во Јунајтед. Меси во Барселона исто. Шо е проблемов? Слаб е физички? Па напумпајте го бе, шо е „уметноста“ на Барселона со Меси, да не е Божјо чудо?
Над маглата секогаш има сонце, точно, ама некој дур да се појави сонцето место маглата ојде во провалијата на Плетвар. :toe:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
http://www.chelseafc.com/page/LatestNews/0,,10268~2199899,00.html

--- надополнето ---

GUUS WHO'S BACK...

Guus Hiddink was back at Cobham on Thursday, and while he took time to catch up with players and staff alike, there was also a professional angle as he continues in his new role as Turkey coach.
The Dutchman spent almost four months at Chelsea early last year, leading us to an FA Cup win and the Champions League semi-finals, and made a lot of friends at the club along the way.
He dropped by early last season in a sociable visit, but this time spoke with Turkish reserve team winger Gokhan Tore, as well as sporting director Frank Arnesen and Carlo Ancelotti before sitting down with the official Chelsea website outside the Cobham canteen.
Guus, everybody seems delighted to see you here today...
It is a nice experience to feel welcome but I didn't have any doubts about that because I've had a wonderful time here with the people inside this building and the stadium, so I felt warmly appreciated and welcomed by everyone.
Does it seem like almost 18 months since you left?
When I left? No it doesn't seem like that because first of all I have of course my new job but I still follow the performances every weekend when it is possible. Wherever I am I still have my access to Chelsea. I enjoy it and I'm very impressed also by the way they've performed this year, and last year, it is very stable and it's good to see.
Watching the side win the Double last year must have made you proud, having left the side on a high in May 2009?
Yes, I cannot speak about myself but what I tried to do in that time was to stabilise the performances, it was up and down, good and bad, but I tried to do it in a short time to make a competitive team, which Chelsea should be, and I'm proud of that and that we achieved what we did.
Through circumstances everyone knows we didn't go to the final of the Champions League, but the team did a great job in those months we were working here, just one defeat against Tottenham.
Now there are lots of good results and a positive way of play. I'm happy to see it's going on with the influence of Carlo and Ray. I'm not the person to talk about my period but if it stabilised the side for last season then I'm very proud.

Next week we face Spartak, who you must know all about after being Russia coach?
They have made some changes, I don't know very well all the players anymore, but they have a very bright young coach, who knows international football very well.
They will have a lot of respect for Chelsea here at Stamford Bridge. The first leg was, I don't want to say easy, but they scored well and that's impressive.
To face Chelsea on their home ground will be difficult for them, as I said before Chelsea is performing steadily and you don't get many options against them, especially at Stamford Bridge. Also, they don't underestimate any opponents, there is always the same approach.
What did you think of Yury Zhirkov's first Chelsea goal?
I didn't see the full game, but I saw the beautiful goal of Yury. He is one of my boys from Russia, he is a special character, not an outspoken person but a good character. He has some wit and is a terrific player.
Tell us about this visit...
I am on a scouting trip, it means I am watching some young Turkish players who are playing in several clubs in their reserve teams or first teams.
We want to qualify for Euro 2012, but at the same time we like to see and renew the squad from the selection. We will see what potential candidates there might be.

You made a good start in qualifying but have had a couple of defeats since...
We made a good start against Kazakhstan away, it is not easy to play those games, and we had a very good game against a new Belgium team at home, winning, which was a good achievement.
Then we had two away games, Germany, which of course you go there and try to get a result but it is normal to be defeated, and then second was an unexpected defeat in Azerbaijan, where we did not create or take our chances, and they had one corner kick and a goal. So that's those games, but nevertheless there is a second road.
Will it be between you, Belgium and Austria to see who finishes second behind Austria?
Yes, Germany is strong. What I liked from them last year is they changed their philosophy on their play and the players they like to have in the national team. They have changed more to an attacking way of playing, but are organised defensively.
Now they have a more light-footed creative way of playing, that's how football should be played, so they are the favourites and will be number one.
Were they the most impressive side for you at the World Cup, excluding Spain?
I think so. Spain also has this beautiful approach and like to play football in all circumstances. You must try to play your own style and Germany is approaching that, especially in their way of thinking.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Колку само посакував да остане Гус кај нас...Јбг не дека е Карлито е лош ама мислам дека со Гус повеќе ќе постигнеше Челзи.
За ова со младиве играчи не коментирам како прво мене не ми се допаѓа првиот состав а не младите...
Место да го пазарат Силва за 20 милиони нашите дремеа летово епа сеа затоа немаме плеј кога е Лампард повреден.

A

Auditore

Гостин
Колку само посакував да остане Гус кај нас...Јбг не дека е Карлито е лош ама мислам дека со Гус повеќе ќе постигнеше Челзи.
За ова со младиве играчи не коментирам како прво мене не ми се допаѓа првиот состав а не младите...
Место да го пазарат Силва за 20 милиони нашите дремеа летово епа сеа затоа немаме плеј кога е Лампард повреден.
Не е проблемот во непазарањето туку во немањето пари. :(
Френки из бек!

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Не е проблемот во непазарањето туку во немањето пари. :(
И така во ПЛ освен Сити веќе никој нема пари. Со политикава на рационално трошење и штедење, барем ќе имаме придобивки доколку во блиска идина се воведе 'селари кап'.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Френкиии :vozbud:

Со Блекбурн очекувам на клупа да биде,а со Спартак во првите 11. :)

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Моето коментирање е општо за младите играчи во Челзи, имам проблем со то шо се крева голема прашина за ништо. Фабио Капело му дал задача на Франко Балдини да го следи МекЕкран пошто имало шанси да заигра на ЕП 2012 (последен турнир за Капело со Англија, ако се пласираат играчиштата)?!Единствени сериозни минути на МекЕкран се против Астон Вила и против Њукасл. Се на се, 50ина, така? На шо бре се навикнуваше кога сите останати дуели во кои влезе беа решени во моментот на неговото влегување во игра. Имал 17 години, ако има 17 години нека игра за младинскиот тим. Очигледно е предобар за таму, ама е далеку прва екипа - да не се повредени Лампард, Бенајун и Рамиреш тој нема ни да ја помириса клупата, камоли да добија 10 минути од 85 до 95та. Тоа не е то шо го замислував ко го гледав лани за резервите - во него гледав се само не една „ради реда замена“ од клупа, во што моментално Анчелоти е на пат да го претвори.
Какута? Шо е со него? Јас мислам дека дури и да стани играч од него, никогаш нема да функционира во овој стил на Челзи и можам да заклучам дека тој нема да продолжи со Челзи и наредна сезона (шо патем ќе биди и крај за Арнесен, за жал или за среќа, не знам).
А слушам како „топ талент е на повидок во младинските категории на Челзи“ и „работата на Арнесен почнала да дава резултат“...каков црн резултат? :kesa:
То е то шо ми смета.:toe:

Јас бев тој, и ко шо реков погоре, никогаш не мислев дека детето ќе биди форсирано во правец на „супер замена“ што и сега се случува.
Ако го бива, ко Тери шо се проби кај Раниери благодарение на повреди на останатите дефанзифци, така сега е и за овие. Ако се проблем годините, назад во младински тим бре! Ама не, на ослабениот дембел му одговара вака пошто нема полн сениорски состав и зато не го кривам толку него појќе, едноставно Челзи нема пари и то е то.

Конор? Сигурно во Чемпионшип, можеби и за просечен премиерлигаш. Во Челзи не.

Шо не сфаќаш? Јас мислам дека сите тие негови минути се џабе. Знај да задржи топка и дебелиот то го користи во решени натпревари на крајот. „Внимателно го воведувале во прв тим“....жими таквото го вовдеуваат, само нека се врати Лампард, ќе прајме муабет. И Рамиреш здрав истовремено = МекЕкран ќе окапи во резервите.
Џабе се секако, ако детето треба да оди во насока да биди јак играч, ко што очекуваат главучите англиски, некој да ги спаси од агонијата во која шо се наоѓаат моментално и подолго време наназад; и ко шо очекувате вие сите овде, пред се тие шо го имаат на аватар, ко за пример. Пример ви е лани Борини - неколку пати дебелиов рече оти е „многу интересен играч“ и имаше најмалку десетина натпревари од клупа плус еден старт. Кај е сега? Пред враќање во Болоња или Парма, пошто нели, кај можи со Дрогба и Анелка, и 5 гола на натпревар за резервите не се доволни за место на клупата по 4 дена за прв тим.
Мислам дека и Борини и Какута ќе заминат в зимо или в лето. Идните ѕвезди на Челзи, зар не беа...?!

Ако е „дете од 17 години“, шо бара во сениориве бре? Руни на 18 беше стандарден првотимец на Евертон, после се форсираше и во Јунајтед. Меси во Барселона исто. Шо е проблемов? Слаб е физички? Па напумпајте го бе, шо е „уметноста“ на Барселона со Меси, да не е Божјо чудо?
Над маглата секогаш има сонце, точно, ама некој дур да се појави сонцето место маглата ојде во провалијата на Плетвар. :toe:
Добар си баце, добар, знаеш на сите да ни ја затнеш устата :) Ама сепак коа сме кај младиве играчи никогаш неможеш да знеш на што си!
Од една страна ако седи на клупа, како што самиот викаш се околу него во поголем дел би било обвиено во магла т.е непознаница, а од друга страна па ако уште сега почне да игра во првиот тим на Челзи, може лесно да се случи да летне во облаци и да мисли дека го фатил господ за мадиња и па нишо не сме добиле! Така да со млади играчи никад не се знае, во тоа биди сигурен.

Значи вака, ти викаш дека треба да се форсира во прв тим, јас викам дека подобро е да го печи занаетот од клупа. И едното и другото се исправни... или пак не , не знаеме! Али јас си се држам на своето и викам дека не треба да се брза, зошто БРЗА КУЧКА, СЛЕПИ КУЧИЊА РАЃА!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom