Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Се повеќе ми мириса дека летово ќе се задоволиме само со 1 играч...
Милнер, Агуеро, Швајнштајгер... далеку се од потпис со нас

Бенајун, Маскерано, Туре... уаууууууууу, кои само засилувања би биле :nesvest:

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Ништо...способни сме само Бенајун да го земеме...јакиот 30 годишен плејмејкер :vozbud:

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Способни сме да го земеме било кој (зборам од финансиски аспект) ама спомнав неколку страници поназад, едно од нештата што му недостигат на Челзи е ОДЛУЧНОСТ!!!!!!
Ако си пикирал некој играч, купи го ебаго, испрати понуда. Дај 5м повеќе, ама да знаеш дека ќе го добиеш.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266

Бенајун и Туре се доста добри играчи...а Маскерано никако!!На Челзи му фали играч како Снајдер како Силва..Сигурен сум дека оваа година ќе земе добри играчи..пошто стварно фалат засилувања...

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Способни сме да го земеме било кој (зборам од финансиски аспект) ама спомнав неколку страници поназад, едно од нештата што му недостигат на Челзи е ОДЛУЧНОСТ!!!!!!
Ако си пикирал некој играч, купи го ебаго, испрати понуда. Дај 5м повеќе, ама да знаеш дека ќе го добиеш.
Да идат од твој џеб нема да викаш така.
Знам дека Абрамович си брише газот со пари ама то е то... :uvo:

В

Вори

Гостин

А,коа ќе ми текне какви млад и квалитетни играчи,везњаци има..

Озил,Пјанич,Горкуф,Мутињо,Велосо,па и Јоветиќ би го стаил во оваа група.

Ама на нашиве не им текнува.
Знам лани имаше шпекулации за Мутињо,ама после спласнаа..
Иначе Мутињо е помлада верзија на Деко,другото е копија негова.

F

fantomX

Гостин
Дај бе не дупи...Каде го најде ова??? Па овој е од кај мене :) Последен пат го видов пред месец-два(али бев многу зафатен така да може бил тука) и знаев дека има преддоговор со Динамо Загреб, а не со Интер Запрешич..Аууу...
Види некој од овие да не е....

Или можда овај, макар шо јас не верувам...

Сега го разбирам Фантомот,кога рече дека Калу ќе игра прва постава наредна сезона.
Изгледа тоа ќе се оствари.
Ваков играч ко овој на таа позиција и тешко се наоѓа моментално.
На која позиција? За каква позиција зборуваме?
Челзи не игра со класични крила ко шо играше со Мурињо и ко шо пробуваше да игра со Аврам.
Зборовите на Тери пред финишов на сезонава негде беше за некого можеби беа исказ дека Челзи пак се вратил на крилни напаѓачи, но зборовите „играме 4-3-3 слично како шо игравме со Мурињо“ јасно значат дека тоа не е исто, „слично“, но нималку исто. Исто ко шо Анчелоти дојде со најава за „многу мали промени“, а тргна со дијамант, со Анелка плејмејкер, итн, итн.....
Играта на Челзи е многу пофлуидна, и иако е поискусен, Џо Кол потешко се снаоѓа од ќумбето просечно.
И затоа Калу следна сезона ќе биди во први 11. За жал.

Епа во Барселона игра како крило,а природна позиција му е напаѓач,али боље ишта него ништа.

http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/05/24/1940825/real-madrid-sign-benfica-winger-angel-di-maria-for-40

Ајде за убаво.
Дефинитивно од Реал,не може да се земе ниту еден поквалитетен играч.Го собраа и овој.Изгледа фантоме ќе мора да се задоволуваме со такви ко Бојан.

--- надополнето --
„Ветар“ игра во Барселона, пишпирик, во лига каде што првите двајца имаат по 100 поени, а веќе третиот 50-60, јасно е какви се одбраните за едно такво кеже.
Меси бре низок е, ама види го како е стегнат ко ѓуле.

Ние ќе се „задоволуваме“ со Бенајун.

И како бе Мутињо ми го споредуваш со врвниот техничар Деко? Срамота е бе. Деко е светски плејмејкер, за жал со многу краток рок на трање од денеска гледано. Мутињо е......португалски плејмејкер.

--- надополнето ---

Добро бе чоек, Претседателот на Челзи ти кажува како не смее да има трошење појќе од приход, оти Платини е компир. И сите приходи од награди и глупости други одат за астрономската плата која изнесува речиси 70000 неделно, во просек. Годишно то е преку 3,5 милиони. Само за играчи. Каде се тренерите, директорите, готвачите...?
А ко ќе го купиш Кур, треба да го направиш најплатен играч на Челзи за да барем ги изедначиш неговите примања од Мадрид. И воопшто за секој играч вон островот, претежно од Шпанија и Италија, каде данцоите се значајно помали. За играчи од Островот не прам муабет пошто нема тука то што му треба на Челзи - талент. Освен Бенајун.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
И ЛШ со Бенајун ке освоиме а? :icon_bigg

F

fantomX

Гостин
Кои играчи мислам оти треба да се во први 11, и некои кои не мислам дека треба, а ќе се во првите 11 следнава сезона:

----------------------------------Чех---------------------------------------
-----??????????-----Иванович-------Тери----------Ешли Кол(?)-------
------------Лампард--------Есиен(?)--------?????????------------------
--------------Калу------------Дрогба(?)---------??????????-------------

Одам со 4-3-3 ајде, иако ќе биди дијамант ако дојди некој салам за „10-ка“.
Десен бек: Иванович нека ој кај шо му е местото, не можам да замислам да игра десно против Меси, па после да го плукаме човекот, иако е фантастичен. Босингва или некој друг, на Индекс читам оти Срна пак се нуди.
Ешли Коле: Лабилно створење, мож да му светни Реал во тоа мозокот глуп, ќе видиме, инаку е сигурен.
Есиен: Не веувам дека тој играч може пак да растура, за подобар не правам ни муабет. Ама ако е здрав ќе игра, сигурно нема Оби Микел да игра племето негово.
На средината: Не сакам да го видам Малуда, затоа изоставив, иако сум свесен дека тоа е реалност. Давид Силва интересен е за тука, ко веќе лани го пропуштивме Снајдер. Но ќе останиме со неверојатно неверојатниот Малуда! :kesa:
Напад: Се знај дека Анелка ќе биди прва опција. Ама да истерам фантазија, Патооо!
Секако, и Бенајун.

--- надополнето ---

И ЛШ со Бенајун ке освоиме а? :icon_bigg
И Калу.

В

Вори

Гостин
@Фантом

Мутињо има ако не се лажам 23 години.Ако прати малце португалско и ако ја гледаш Португалија ќе видиш дека Мутињо е ѕверче.
Дури и по градба е многу сличен на Деко..

Можеби едно видео не може да ти го долови тоа што го зборам јас,но погледни малку...

F

fantomX

Гостин
Потврда дека е 24-годишен португалски плејмејкер. Не и светски. Анелка е подобар.

В

Вори

Гостин
Уште е млад,има време за него.Анелка подобар?Не би рекол.

Кога веќе комбинираме состави за наредна сезона,ај и јас мојот да го напишам:

----------------------Чех-------------------------------
-------Бане-------Тери-------------Алекс--------Кол
------Ленон/Милнер----Лампард----Есиен------Ди Мариа/Јоветиќ
---------Дрогба----------------Агуеро/Пато----------

Измени:Трнот,Балак,Калу,Малуда,Микел,Карваљо,Жирков и Босингва ако е фит нормално...

Аут:Кол,Анелка,Белети,Фереира

F

fantomX

Гостин
Уште е млад,има време за него.Анелка подобар?Не би рекол.

Кога веќе комбинираме состави за наредна сезона,ај и јас мојот да го напишам:

----------------------Чех-------------------------------
-------Бане-------Тери-------------Алекс--------Кол
------Ленон/Милнер----Лампард----Есиен------Ди Мариа/Јоветиќ
---------Дрогба----------------Агуеро/Пато----------

Измени:Трнот,Балак,Калу,Малуда,Микел,Карваљо,Жирков и Босингва ако е фит нормално...

Аут:Кол,Анелка,Белети,Фереира
Млад е млад, исто и Калу.

Интересен е тимов, па вреди да го искоментирам.
Иванович не е десен бек. Да не се заебаваме.
Ленон тешко достапен, ама и не ме бендисува, побрз е од топката.
Милнер е тешко преценет камен.
Јоветиќ интересен, иако се сомневам дека е за Премиер Лига и дека ќе игра лево крило. Појќе во дијамант би играл.
Пато кажавме, околу Кур исто појќе.

Трнбул безрефлексен, очигледно дојден е за да „продава пуфки“, сериозно да се размисли шо со него. Карваљо 50-50 за ин или аут. Жирков, тешко да се кажи, можи да пробија во прва постава можи да се изгуби. Босингва или главен десен бек или си оди. Фереира останува 90% - едно има долг договор, друго никој не би го зел. Анелка беше наш главен плејемејкер сезонава, иако то е очајно, нема да замини.

В

Вори

Гостин
Ги пишав Милнер и Ленон,зошто знам дека немаме шанси за Силва или пак за некој друг.
Јоветиќ го напишав само така во составот,а не дека на таа позиција би играл.

Да го земеме Срна,Бане оди централно,Алекс на клупа,тогаш Карваљо значи ќе треба да бега.Истото важи и за Босингва.

Ди Мариа ако не оди во Реал,би можеле да го земеме,ама со оглед на ситуацијава,кај и да е ќе опне потписот за мадриѓаниве.
Јоветиќ е моја лична желба,не дека нашиве нешто запнале по него.

Кун и Пато ги сакам двајцата,еден да дојде од овие ќе бидам задоволен.Ама нормално,разумна цена,не астрономска.

Ме интересира што мислиш за Пјаниќ од Лион?

F

fantomX

Гостин
Миралем?
Ала Пирло - потенцијал, со таа разлика шо за него има надеж дека можи да се вклопи во Премиер Лига, за разлика од Пирло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom