Интервјуто од Мур
"Ovo je veliki trenutak za momčad, za Inter i za sve igrače koji su se godinu za godinom mučili kako bi preskočili ovu barijeru osmine finala. Ovo je pobjeda izborena bez pomoći sreće ili defanzivnom igrom niti zato što je naš protivnik igrao loše. Pobijedili smo jer smo kao pojedinci i kao momčad odigrali savršenu utakmicu i svi su svoj posao odradili briljantno. Ovo je utakmica koja je Inter odvela u četvrtfinale, gdje nije bio četiri godine. Dva puta smo pobijedili Chelsea, koji ima sjajnu momčad i u to nema sumnje. Momčad je zaslužila biti u četvrtfinalu." rekao je Mourinho.
Inter se u četvrtfinale Lige prvaka kvalificirao po prvi put nakon sezone 2005./2006. U posljednje tri sezone Talijani su ispadali u osmini finala. Ovo je i njihova prva pobjeda u gostima u knock-out fazi Lige prvaka u posljednjih jedanaest pokušaja.
"Poznajem Chelsea, radio sam na analizi utakmica, poznajem ovaj stadion, atmosferu i navijače. Znao sam da je nemoguće izvući remi 0:0 igrajući defanzivno. Chelsea je jako predvidljiva momčad, uvijek igraju na točno isti način, ali teško im se suprotstaviti, jer taj način igre odgovara njihovim igračima. Ivanović i Zhirkov koriste priliku za napad kada im se ukaže, tako da bismo se mi morali braniti. Ako su pod pritiskom, onda moraju dva puta razmisliti prije nego što krenu naprijed. Zapravo, oni nisu bili tako učinkoviti kao obično i mi smo odigrali utakmicu kakvu smo htjeli." nastavio je Portugalac.
Mourinho je na minimum sveo svoju proslavu na terenu, ali je priznao kako nije tako bilo iza zatvorenih vrata: "Slavio sam kao nikada ranije u svlačionici i jako sam uživao u tome. Bila je ovo sjajna pobjeda za Inter. Inter je moja momčad, navijači Intera su moji navijači, to su moji igrači. Slavio sam zbog velike pobjede. Slavio sam i pored terena i mislim da je ova pobjeda potvrdila da je Stamford Bridge moj dom. Ja ovdje uvijek pobjeđujem, bez obzira na to koju momčad vodim."
Ova utakmica je donijela i novo poglavlje u dvoboju sa Carlom Ancelottijem, iako Mourinho tvrdi kako su to sve medijska napuhavanja.
"Ja nemam nikakvih problema sa Carlom. Ako smo s vremena na vijeme razmijenili nekoliko riječi, to nije utjecalo na naše međusobno poštovanje. U Engleskoj, kao što tradicija nalaže, ja sam mu donio bocu vina iz svoje zemlje, a on mi je dao bocu talijanskog vina. Pozvao me je kasnije na čašicu pića u njegov ured, vidjet ćemo možemo li to uraditi uz sve ostalo što moramo napraviti. Ne bih volio da ja budem jedini menadžer koji je sa Chelseaem osvojio Premier ligu. Ovdje imam puno prijatelja i nadam se da i Ancelotti može osvojiti taj trofej." zaključio je Mourinho.
Со еден збор. БОГ!!!