Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекајте бе,дечкото сака да знае за историјата на Челзи и ништо друго..се надевам дека нема да провоцира за да се караме...

( или планира да навива за Челзи ):smir:
:pos2::pos2:
Ни сакав да се караме ни па да навивам за нив. Ми требаше информацијава оти правевме нешто муабет со другариве на кое место завршувале Челзи пред ерата на Абрамовиќ ( ама изгледа има некој тука шо сака на кавга да ја тера ).

:pos2::pos2:
Ни сакав да се караме ни па да навивам за нив. Ми требаше информацијава оти правевме нешто муабет со другариве на кое место завршувале Челзи пред ерата на Абрамовиќ ( ама изгледа има некој тука шо сака на кавга да ја тера ).
Всушност, во почетокот на 80-тите, Челзи е пред банкрот. Тогаш Кен Бејтс го презема Челзи за една фунта (сега Лидс така го зеде мислам) и експресно се враќа во топ-дивизијата, како стабилен прволигаш. Виситински заживува како салам клуб 95 негде, кога карактеристика за Челзи е носењето искусни и релативно скапи (за то време) засилувања. Како таков тим, Челзи има завидни успеси во купојте. Во лигата, само при врвот. Абрамович е само следна етапа јас би рекол, наидов на (не знам колку вистинити) стории како со хелипкоптер, а подоцна и со чопер му се бендисал тој дел од Лондон, особено со оглед на фактот дека локалниот клуб (на чело со Бејтс и Раниери како менаџер) се квалификува за шампионската лига (на сметка на Лииверпул тогаш, во директен дуел, 2-1 на Бриџ).
Еве ви и накратко малку. :helou:

Ај честито нека ние е победава!!Ама како ме изнервирал само Калу што шансе промаши..и тоа голот на Лампард од слободен незнам зашто беше поништен,кој офсајд или фаул над голманот имаше..и денешнава брилијантна игра на Лампард ја круниса со гол..нека продолжи вака да игра!!

Поздрав од рекордерот...:pipi:

Attachments

• article-1222035-06E97FDF000005DC-31_468x298.jpg
    article-1222035-06E97FDF000005DC-31_468x298.jpg
    43,9 KB · Прегледи: 7
Честитки за победата ,ваквите победи да ни се множат.

значи супер победата(него гледав мечот)
БАЛАК кога игра мора да тепаме:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::salut:
П.С. ајде хајлајт дајте да видиме голој акции

article-0-06E99077000005DC-681_634x412.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom