Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

Дете од 13 години разбрал за Lockerz уште пред нас? Уште на минатуот ресток успеало да фати пс3 и тоа? Малце сомнително али ај да вервиме. А да и 11 000 денари за царина НЕ Е МОЖНО толку пари не царинат камион полн со електроника :pos2:

Не се чуди јас знам за страната и член сум уште од 22ри август. Ама не бев сериозен не се логирав секој ден и не собрав поени.

Мислам дека нема право да те тужи, едноставно некој другар го порачал и напишал погрешни информации. Дај му даму 10000 денари, за недела максимум ко алва ќе замини, за 30000 денари одма. Ќе му одиш во некоја гејмерница, кај што има пс2, пс3, му викаш сакате ова? Ти викам во нико е 40000 денари послабо од ова на локерз.

Дете од 13 години разбрал за Lockerz уште пред нас? Уште на минатуот ресток успеало да фати пс3 и тоа? Малце сомнително али ај да вервиме. А да и 11 000 денари за царина НЕ Е МОЖНО толку пари не царинат камион полн со електроника :pos2:

ок, не верувајте и заборавете на овој пост. Администратори, ве молам да го избришете.

Да му ебам и з лист и кур лист. Еве го братучед ми не знае што да прави, вика од август месец кликам овдека и нарачал ps3 slim и му кажале во пошта дека треба да плати 11,900 денари за царина, ддв, поштарина и кој знае што. И му дошло писмото дома во петокот дека ако не ги плати парите ќе го тужат. Греота за детето 13 години има, од мене бараше пари сеа да му позајмам па да го продаде после па ќе ми ги врател

Нема основа на што да го тужат, детето кликало и треба да добие бесплатен PS3 slim како што нарачал и пишува на страната, доколку не сака да го подигне фино лепо на царина го задржуваат и готово.

Ајде нови маилови
Yes-we're all processing lots of orders and email:-)

On Sun, Nov 29, 2009 at 12:03 PM, Nikola wrote:
Do you work over the weekend?

On Sun, Nov 29, 2009 at 5:58 PM, Kathy Savitt wrote:
We are still processing orders.

We pay for shipping and brokerage fees. Some countries charge a small tax or customs fee-we can't predict what your country will charge.

Best,

Kathy

Читајте од доле нагоре:)

Ааааа тебе ти се пушта овааа :pos2: А со мејлови или на некој чет си со неа?

Ах готови, царинарите ќе си играт на пс3 :tv:

Не да играат ама прашај ако познаваш некого на царина како одат работите ако запленат нешто или ако никој не се јави да го земе да видиш како ги продаваат за упола цена скоро сите електронски уреди :)

Да му ебам и з лист и кур лист. Еве го братучед ми не знае што да прави, вика од август месец кликам овдека и нарачал ps3 slim и му кажале во пошта дека треба да плати 11,900 денари за царина, ддв, поштарина и кој знае што. И му дошло писмото дома во петокот дека ако не ги плати парите ќе го тужат. Греота за детето 13 години има, од мене бараше пари сеа да му позајмам па да го подаде после па ќе ми ги врати.

40000 се продава во нико пс3, дури овај на локерз шо е подобар е.

А праша браче ти зошто толку? Му пресметаја или онака од набавтана?

Па реален е трошокот, ако е кај нас 40 000, царина изгледа е отприлика 12-13% и на тоа се додава ддв 18%.
Друга работа, мислам дека ако не ја подигне пратката нема никакво тужење, најверојатно пратката ќе биде вратена (испраќачот има неколку опции да одбере, најверојатно ја одбрал опцијата return to sender).
Не знам зошто толку паника, тепање, тој производ вреди многу повеќе од 200 евра, најпаметно е да си го земе производот и може да го продаде и за 20 000, пак ќе има корист.

Не се секирајте, сите ќе си платите трошоци на роба преку 45 евра, нема врска дали е gift или било што.

Значи отприлика вака ќе си пресметате.
Бидејќи нема да постои фактура, цариниците ќе си најдат колку чини производот кај нас. Значи наоѓате колку чини тој производ кај нас, додавате 12% царина (отприлика е толку за вакви видови електронска опрема), потоа на таа сума се додава уште 18% ддв, па ќе добиете отприлика колку треба да платите.

Пример најдов цена на ipod touch 32 GB, кај нас е околу 30 000 денари.
12% од 30 000 денари е 3600.
Потоа, од 33 600 денари 18% е 6048 денари.

Значи отприлика царински трошоци ќе дојдат 3600 + 6048 = 9648 денари. (Тука има и една административна такса околу 200 денари).

Ова ви го пишувам бидејќи имам искуство со купување електронска опрема од странство.

И ништо од ова ако воопшто не ви дојде производот. :smir:

Јас го прашав татко ми бидејќи работеше на царина порано , ми кажа дека и на подароците се плаќало царина . Ако PS3-то е 40.000 царината ке биде некаде околи 7.000 денари

Па тоа сакав и да ви го кажам, е сеа ако е реална цена 9600 денари, назнам зашто му побарале околу 200 евра. Но, како и да е, не лажам за ништо и сакав само да ви кажам за да си знаете. Ако не го цените тоа и ме навредувате повторно, ок тогаш.
А и боби2008 кажа дека царина за 30000 денари е 9600, што за 40000 изгледа дека таман си е 200 евра.
Немојте вака, кајганџии сме или што сме...:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom