- Член од
- 28 март 2006
- Мислења
- 17.773
- Поени од реакции
- 12.237
Хм, тие си пенетрираат во нас без да не прашаат, без заштита, до матка и понатаму, не вадејќи го...(претпоставувате, да не сум многу безобразен, не продолжувам ).Treba da vlezeme vo eu pred usa da vleze vo nas.. Ili nekoj drug, so tenkovi...
Ups.. I vo nato trebashe ?
Шала на страна, едно би ја замолил Ag0rA
Наводниците ти се најверојатно омилениIzgleda gi isplashivme site "patrioti"... Od dijasporata, sto planirale da repliciraat :d.... :pos2:
Но зборот патриот во наводници за цела дијаспора...тука не би се согласил.
Не сакам да зборам во нивно име, не ме овластиле па ќе го спомнам она што го гледам кај нив и слушам од нив:
Многу од оние кои се таму, наводно привремено, најчесто до крај на живот...многу од нив се отидени не по своја волја. Отидени се од мака, од тоа што или немале средства, работа...или немале каде да живеат. Значи државата може да се каже на повеќемината (не сите, некои се отидени и на своја рака и покрај тоа што имале нормален живот и ништо не им недостасувало во нашата држава) им го завртела грбот, ги пуштила да се дават или да испливаат. Но нивниот патротизам не е згаснат, можеби делува смешно кога оттаму ќе се провикнат, сепак...верувајте не е. Доколку некој и не верува дека е така, нека проба само пола година да излезе од државава...после пак може да збориме за истово-како тогаш ќе размислува.
Значи секој роден тука, а отиден надвор е патриот исто колку и тој што останал во Македонија. Генерално тоа би било тоа :smir:
Сепак, да им оставам и на нашите во странство да си кажат своето, доста од мене