Македонски народни приказни

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Не ми се допаѓаат воопшто новиве народни приказни. Музиката е многу лоша. Глумата уште полоша. Некако актериве не се соживеани со улогите кои ги имаат, а и целата сценографија на моменти не е усогласена со временскиот период кој е претставен.
Кога овие би ги споредил со оние старите во кои Колозов секогаш беше крал, би морал да кажам дека новиве се тотална утка.
Дури не ни носат некоја порака во себе.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Почнаа и новите приказни на Сител, тие се пак уште погрди отколку на А1,
тука http://365.com.mk/forum/index.php?topic=4499.msg40803#msg40803
Абе сѐ е грдо, погрдо, и најгрдо.

Кај нас немаме голема филмска ни телевизиска индустрија, не можи одма за оскари и еми да направат.

Овие на сител ги немам гледано, ама тие на А1 не се лоши како што ги опишваат на форумов некои.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Не ми се допаѓаат, воопшто не се реални, дури се и смешни.
Ако се рекло приказна, не значи дека треба да се претопат во буквалната смисла. Кај се видело во манастир, калуѓерки да зборуваат за мажи и за мажачка.

Ми кршат секаков филм, иако се поздравува идејата, но не по секоја цена.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Никој нема да може да го замени Ѓорѓи Колозов.Не ми се допаѓаат.

I

Intex

Гостин
Имав прилика денес да ги погледнам. Дејството ти е некаде на крајот на 19-ти или почетокот на 20-ти век и пази работата, топломери имале.:kesa: Уште една глупост забележав, ама не ми текнува сега шо беше. Ебем ти приказните.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Имав прилика денес да ги погледнам. Дејството ти е некаде на крајот на 19-ти или почетокот на 20-ти век и пази работата, топломери имале.:kesa: Уште една глупост забележав, ама не ми текнува сега шо беше. Ебем ти приказните.
:vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Во недела имав прилика да гледам приказна на Сител (од новите) и пријатно ме изненадија. Беа далеку подобри отколку тие на А1. Овие веќе наликуваат на старите приказни. А плус Сузана ал Салкини беше царица. Која чест актуелната мис на Македонија да глуми во приказни:).

V

Viktor g

Гостин
Приказните на А1 се катастрофа , а на сител па тоа не е нормално колку Владо Дојчиновски сака да биде Колозов во се го имитира од мимики до реплики кој Колозов ги кажуваше : Слушај ме убаво што ќе ми ти речам , нога зад нога , кроце по кроце итн. Тука не запира идиотот па преработува приказни со Колозов кој ги имаше снимено а во некој други краде и по цели сцени од старите оценка 2. Нека престанат да се снимат и нека почнат нешто ново

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
На Сител пуштаат нова сезона изгледа (на крајот пишува 2011).
На кратко, многу јаки се новиве „Македонски старии приказни“. Од тие на А1 секако подобро ама би рекол подобри и од тие од од 90тите.

M

Macedonian-Sun

Гостин
Ќе ја започнам темава бидејќи не убива преголема болка за загубата на нашиот Ѓорѓи Колозов на кој сите капа му симнуваме за целиот негов живот и неколку страници од неговиот живот ми посвети баш нас си играњето во улогите на 300 серии од македонските народни приказни , кои на гледани од сите. Нема кои не го сакаше и го сака. Лично сум огромен обожавател на приказниве.

Па споделете кои се ваши фаворити

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.825
Поени од реакции
1.581
Да почнам да споделувам кој се мојте фаворити :) Врвот е Двајцата скржавци каскатии
потоа Бакалот и момчето.............. Незнам неможам да ги издвојам и поделам секоја имаше свој жар и убавина а не сеа овие новиве посебно сеа на Канал 5 :facepalm: ужас комплетно уништување мислам дека треба да запрат со снимање на приказни и да се зафатат да се пронајдат сите со Колозов до 2003

В

влијателен

Гостин
Дали ги имате гледано приказните кои од неодамна ги даваат на Канал 5?
Иако и А1, Сител, па и МТВ направија нови сезони на народните приказни, никоја верзија не да достигна оригиналноста и популарноста на оригиналните сезони, оваа на Канал 5 е врв на глупавите сценарија на македонските драмски серии.
А, „сценаристката“ Ева Камчевска може слободно да си ја фрли дипломата ако ја има од областа на драмтургијата.
Иако се лоши од секој аспект, приказните најмногу се истакнуваат со лошиот, површен, игнорантен и непромислен дијалог. Нема никаква замисла, катастрофа.

Може да ги гледате овде
http://www.kanal5.com.mk/Default.aspx?mId=120

Kajgana Shop

На врв Bottom