прав човек, кога ќе направи грешка, не пробува да ја релативизира, туку прво вика извини - грешка сум бил. па после дискутира.
јас реков дека македонија е 32ра, а ти ми рече тешко нас со оглед дека Руанда била прва.... излажа... си направи своја листа за да може полесно да си ги поддржиш тезите дека тие е многу лошо.
Руанда е прва на друга листата - таа за раст, затоа што имала лоша основа, па растот и бил голем. Тоа што ние таму сме трети не е нешто за радување - значи претходно сме биле лоши.
АМА -
тоа што сме 32ри во цел свет е многу битно и не можеш да го релативизираш со „некој си бугарин“. светска банка не е „некој си бугарин“ туку една од НАЈМОЌНИТЕ институции во светот. ако тие мислат дека сме 32ри (или ако сакаат така да биде) - 32ри ќе бидеме! нема сила која може да им се спротистави. парите се кај нив (и кај соседите преку улицата К - ИМФ).
пак да појаснам - не реков јас дек сме 32ри по БДП (а добро ќе беше?
). тоа би бил голем успех. реков само дека не е Руанда пред нас и дека ние сме 32ри за водење бизнис, што сепак е некој успех.
И дај израдувајте се на некој наш успех, а не само црнина да гледате. Кој гледа негативно и негативно му се случува....