Инструменталка од навивачи

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паган-др

Гостин
Значи барам една инструменталка, може и е со текст вистинската верзија незнам. На фудбалски натпревари се свири од навивачите, последен пат се свиреше на труби од Шпанците на Филип II кога играа со нашите, знам и Англичаните кога беа последен пат ја свиреа таа исто со труби. Ќе бидам многу благодарен ако некој каже која е. Додека не ја стави некој таа што ми треба би сакал темава да не се фрла во Канта.

Да не мислиш на оваа,''Rule Britannia'', секогаш ја практикувале оваа песна фановите на Англија, еве ти дел од рефренот што се слуша на трибините уз трубите .

Тука подоле го имаш и текстот од песната .

Да не мислиш на оваа,''Rule Britannia'', секогаш ја практикувале оваа песна фановите на Англија, еве ти дел од рефренот што се слуша на трибините уз трубите .
Тука подоле го имаш и текстот од песната .

Ама он вика дека и шпанците ја пееле така да излеа не е таа :toe:

Ама он вика дека и шпанците ја пееле така да излеа не е таа :toe:
И мене тоа ме збуни ( ке бев 100% дека е оваа песна да не ги спомнеше и шпанците ), али во принцип оваа песна ја свират скоро секогаш англичаните кога игра нивниот тим, на друга не ми текнува, оваа е убедливо најкористена навивачка песна кај нив, и секогаш ја почнувале со рефренот свирен прво од трубите . Можно е шпанците да си ја присвоиле, практика е тоа кај фановите, нека види, ако не е таа, ке се обидеме со друга некоја иако мислам дека алудира на истава песна . :toe:

Знам за која песна збори Др.-Аган само не ми текнува името на песната, го знам ритамот сеа у себе ја пеам, ама не ми текнува името...ако ми текне ќе ја стаам...

Syn не е таа, ја запазив музиката.
Мора некој да ја знае...:nesum:

Др.-АГАН не знам дали се овие но сепак види ги за првава знам дека Шпанските навивачи ја пееа на Европското Првенство еве слушни ја
оваа вторава е со труби од англичани

Ама мислам дека ке е оваа дефинитивно

Крки фала ти многу!
оваа е таа што ја барав. :)

Фала и на другите што се потрудија.

Интересна песничка. Се врти секаде каде што има големо натпреварување во фудбал. Али најинтересно е склопот на стилови во песната. Има некои шпански ритмови, има француски, источно европски, шкотски, скандинавски...тотално на сите им одговара.

Беше мегапопуларна на France `98. Спотот е безвременски... :) Една од најдобрите фудбалски песни било кога...

Со оглед дека авторот на темата ме замоли по наоѓањето на песната да удрам клуч, тоа и ке го направам, во случај да имате идеи за продолжување на темава во друга насока исконтактирајте некој од надлежните модератори и веднаш ке биде отворена .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom