C
Cool Hand Luke
Гостин
Мојот Господ е јас. Во ретки моменти сум ја достигнал таа свесност, дека не постои Бог што е издвоен од мене, и тоа се единствени искуства што вредат во мојов живот.
Абе тоа не се митски суштества стварно постојат:pos2::pos2:Toa беа свињски пилиња
Еве нешто паметно за промена.Мојот Господ е јас. Во ретки моменти сум ја достигнал таа свесност, дека не постои Бог што е издвоен од мене, и тоа се единствени искуства што вредат во мојов живот.
evropskata unija i amerika t.e zapadot, od damna go zaboravil boga i veruvaat vo mamonot ili parite bogatstvoto, zvezdata e znak masonski satanski, i toa e nivniot simbol. ako ne se lazam, bidejki ja emitiraat davidovata zvezda, pentagon e zvezda gledano od gore, eu e zvezden simbolot, sad e zvedeno znameto, bivsa jugoslavija imase petokraka , lik na zvezda,edinstven bog e zivot gospod bog vo koj veruvaat hristijaniteЕве го богот на сите свештени лица од сите религии
Еве го и другиот Тоест се работи за еден ист бог али различно му се молат
A на Швајцарскиот франаг шо има?evropskata unija i amerika t.e zapadot, od damna go zaboravil boga i veruvaat vo mamonot ili parite bogatstvoto, zvezdata e znak masonski satanski, i toa e nivniot simbol. ako ne se lazam, bidejki ja emitiraat davidovata zvezda, pentagon e zvezda gledano od gore, eu e zvezden simbolot, sad e zvedeno znameto, bivsa jugoslavija imase petokraka , lik na zvezda,edinstven bog e zivot gospod bog vo koj veruvaat hristijanite
Јас - ако дозволиш - би те корегирал и би рекол дека наместо : “Мојот Господ е јас“, треба да стои: Мојот Господ е и во мене и единството со Него, мојата вистинска природа!Мојот Господ е јас. Во ретки моменти сум ја достигнал таа свесност, дека не постои Бог што е издвоен од мене, и тоа се единствени искуства што вредат во мојов живот.
Јас - ако дозволиш - би те корегирал и би рекол дека наместо : “Мојот Господ е јас“, треба да стои: Мојот Господ е и во мене и единството со Него, мојата вистинска природа!
Отворено небо о прекрасна глетка
Секоја душа една Христова клетка
Некои од ними просветлени, прекрасно будни
Други во Духовна ноќ сёуште спијат
И само затоа се така чудни!
Одсрце се надевам дека никој нема да се израмни или направи поголем од Господ Христос Исус , Кој никогаш самиот не се издигал или израмнувал со БОГА, иако бил, е и ќе биде секогаш во Совршено Вечно Единство со Него!
АМИН
Го исчистив умот сосема од ова таканаречено размислување што секој ден го правиме а што е всушност сонување со отворени очиЕве нешто паметно за промена.
Како успеа тоа искуство да го доживееш.
Спирос, најважно е единството и неодвоеноста од Бога, а Бог не би се лутел ако го наречеме свое јас ако го достигнеме, резултатот е ист во тој случај. Не велам дека сум над Исус, но не дозволувам тој да ми биде идол.Јас - ако дозволиш - би те корегирал и би рекол дека наместо : “Мојот Господ е јас“, треба да стои: Мојот Господ е и во мене и единството со Него, мојата вистинска природа!
Отворено небо о прекрасна глетка
Секоја душа една Христова клетка
Некои од ними просветлени, прекрасно будни
Други во Духовна ноќ сёуште спијат
И само затоа се така чудни!
Одсрце се надевам дека никој нема да се израмни или направи поголем од Господ Христос Исус , Кој никогаш самиот не се издигал или израмнувал со БОГА, иако бил, е и ќе биде секогаш во Совршено Вечно Единство со Него!
АМИН
На каде и да тргне човекот по духовниот пат, треба да знае, дека некој пред него веќе го “идол“ тој пат!... Спирос, најважно е единството и неодвоеноста од Бога, а Бог не би се лутел ако го наречеме свое јас ако го достигнеме, резултатот е ист во тој случај. Не велам дека сум над Исус, но не дозволувам тој да ми биде идол.
Го прочитав тоа твое "доживување".Го исчистив умот сосема од ова таканаречено размислување што секој ден го правиме а што е всушност сонување со отворени очи
еве - http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=679136&postcount=24
иако целта ми беше наизглед егоистична, резултатот беше тој