Логоа од Македонски фудбалски клубови

Член од
12 септември 2009
Мислења
71
Поени од реакции
5
Грешка си!!!! Значи Славија е формирана во 1919 и играла на игралиштето што било кај сегашно мвр. Ти што збориш за таа славија, милсам дека играла на некој терен во аеродром
Сакаш да кажеш дека денешна Славија е всушност поранешен Милиционер?

Член од
12 септември 2009
Мислења
71
Поени од реакции
5
не може да е милиционар, тие биле формирани 1947.
Моментално во консултација со мујо увидовме дека во книгата на Ивко Панговски не стои податок за таква Славија од 1919. Таа книга ги содржи буквално сите клубови во Скопје. Еве што стои за Славија:

ФК Славија - клубот е оформен 1946 год. доживува повеќе трансформации во својата активност. често го менува името со Славија Југопетрол, Славија Макпетрол, а сега се натпреварува во вардарскиот фудбалски регион под името ФАС Славија.

Јас би додал дека можно е и да е истиот клуб со ФАС 11 Октомври, а можно е и да не е. Подоцна се вика и Алфа-С, ЈСП Скопје, а од пред 2-3 сезони го враќа оригиналното име.

Дајте контра-податоци ако имате. До тогаш, ќе сметам дека е 1946.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Еве уште едно лого на демир хисар..ако уоште за тоа зборевте..

И имам уште многу,многу,МНОГУ други тимови за кој не сте слушнале..ниту пак јас..Неможам да ги ставам ми се спие 2h е..Ако ств сакате уште..кажете ке ги опнам и тие :pos2:

Не ја ставив најважната..

Член од
12 септември 2009
Мислења
71
Поени од реакции
5
Еве уште едно лого на демир хисар..ако уоште за тоа зборевте..

И имам уште многу,многу,МНОГУ други тимови за кој не сте слушнале..ниту пак јас..Неможам да ги ставам ми се спие 2h е..Ако ств сакате уште..кажете ке ги опнам и тие :pos2:

Не ја ставив најважната..

Детево како да не е баш паметно а? :vozbud: Башка што пробал да стави фајл од неговиот компјутер без да го аплоудува на нет :pos2:

Дете, наназад има едно 12-13 страни, пред да постираш несредени глупости, имај почит и прочитај и види прво што е ставено. Потоа, што мислиш дека фали, стави, а не вака се на куп.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Детево како да не е баш паметно а? :vozbud: Башка што пробал да стави фајл од неговиот компјутер без да го аплоудува на нет :pos2:

Дете, наназад има едно 12-13 страни, пред да постираш несредени глупости, имај почит и прочитај и види прво што е ставено. Потоа, што мислиш дека фали, стави, а не вака се на куп.

2саат е ми се спие сум утнал нешто де.....А ако ти сметаат..бујрум..избриши ги..

Член од
12 септември 2009
Мислења
71
Поени од реакции
5
ОК е бре, уживај. Убаво е од твоја страна што се интересираш!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.001
Поени од реакции
74.207
Сакаш да кажеш дека денешна Славија е всушност поранешен Милиционер?
Не е пранешен милиционер ама играла на нивното игралиште.

не може да е милиционар, тие биле формирани 1947.
Од кај овој податок дека се формирани толку касно. Зашто мислам дека тимот кој играл на тоа игралиште се викал Граѓански..

Моментално во консултација со мујо увидовме дека во книгата на Ивко Панговски не стои податок за таква Славија од 1919. Таа книга ги содржи буквално сите клубови во Скопје. Еве што стои за Славија:

ФК Славија - клубот е оформен 1946 год. доживува повеќе трансформации во својата активност. често го менува името со Славија Југопетрол, Славија Макпетрол, а сега се натпреварува во вардарскиот фудбалски регион под името ФАС Славија.

Јас би додал дека можно е и да е истиот клуб со ФАС 11 Октомври, а можно е и да не е. Подоцна се вика и Алфа-С, ЈСП Скопје, а од пред 2-3 сезони го враќа оригиналното име.

Дајте контра-податоци ако имате. До тогаш, ќе сметам дека е 1946.
Славија и ФАС 11 Октомври се фузирале и настанала ФАС Славија. Инаку овие податоци се точни само уште сум убеден дека не е точна годината на формирањето. Ај че побарам уште малку информации, до тогаш биди во право :):)

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
Во однос на амблемот на ФК Кочани, не е ист со амблемот на градот (не велам „грб“ на градот бидејќи ова е социјалистичка разгледница од амблем, кој никако не подложи на правилата на хералдиката за да биде наречен грб). Амблемот на ФК Кочани е следниот (знам дека е прост ама тој им е...)

Извинете што не ги преработив во Corel, ама еве ги постирам амблемите на Нова Колонија (поранешна Бетонка) од Јурумлери и на Дељадровци.

ФК Ботун - Ботун, Охридско
колку само да те потсетим.

bistar si ti, znaesh

Пробав да го прецртам амблемов, иако го имам само црно бел, со помош на општинскиот амблем од кој е фактички копија (фала Мујо!), и еве како излезе:

еве ти го и сан сити.

да не речеш после дека биле нови.
:bip::bip::bip::bip: а од мене ова ќе добиеш уште еднаш амблем.

пошто си многу паметен, сам барај си амблеми и сам праќај ги на фудбал11

Kajgana Shop

На врв Bottom