Колку вреди факултетската диплома?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Колку навистина вреди факултетската диплома кај нас во Македонија?Постојано се алудира на младите да се запишат на факултет,но што откако ќе го завршат?Луѓе кои имаат диплома бараат работа и по неколку години или се приморани да работат работа која воопшто не одговара на нивната струка.Се почитува ли реално знаењето на луѓето со диплома или и тоа е уште едно обично парче хартија?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Татко ми вели дека вреди за газот да си го избрише човек со нејзе после голема нужда :icon_lol:, ама тоа е негов став.
Мојот е дека дипломата вреди колку што човекот учел и вистински научил да го примени тоа практично за кое што ја има дипломата.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Дали вреди... веројатно вреди ако имаш пријател кој би те вработил, поинаку и сам не гледам дека вреди :S

Мојот е дека дипломата вреди колку што човекот учел и вистински научил да го примени тоа практично за кое што ја има дипломата.
- Дај ми работа... ќе видиш дали сум учел или не... само дај ми работа.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Сакаш да кажеш дека секој што има диплома има и знаење?Дека нема случаи каде се плаќа убава сума пари за "знаење"?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Колку навистина вреди факултетската диплома кај нас во Македонија?
Сега не знам колку вреди но кога ја купував мојата одеа од 3000 па до 10.000 марки (во зависност од факултет и звање)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Сакаш да кажеш дека секој што има диплома има и знаење?Дека нема случаи каде се плаќа убава сума пари за "знаење"?
Повеќето што имаа дипломи од одредена област немаат знаење од таа област, затоа што системот на образование е таков да мора да се учи за оценка т.е. напамет како папагал :toe:.

Член од
30 септември 2008
Мислења
87
Поени од реакции
105
Повеќето што имаа дипломи од одредена област немаат знаење од таа област, затоа што системот на образование е таков да мора да се учи за оценка т.е. напамет како папагал :toe:.
Така е. :toe:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Кажи ми, некој, со диплома на разумен факултет, шо бара работа?
Не зборам за социологија, филозофија, или некој такви ретардирани ствари за дрвење ташаци..

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Сега не знам колку вреди но кога ја купував мојата одеа од 3000 па до 10.000 марки (во зависност од факултет и звање)
Епа сега е поскапа кај мене се движи до 15000(евра) а може више.
Некој ке го чини и 4 години замор, а мозе и работа у канцеларија.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кажи ми, некој, со диплома на разумен факултет, шо бара работа?
Не зборам за социологија, филозофија, или некој такви ретардирани ствари за дрвење ташаци..
Тука. Имаш врски да помогнеш?

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Абе сега имаш избор, не е како порано. Ти даваат шифрарник и пополнуваш квадратчиња. Па кога ке одиш на интервју првим прашај дали е со повеќе кратен одговор, или со еден, да не се збуниш случајно!!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Биотехнологија... храна... животни, квалитет на храна... хасап стандарди - доволно?

Kajgana Shop

На врв Bottom