СУГС Јосип Броз -Тито

:helou:

...И јас се запишав во ЈБТ и мене ми е класна Ружа, математика :vozbud:

Ама тоа ние како што завршивме во Гоце хемија, незнам што ке се прави овде со Олга..:nesvest:

PS први пост на кајгана xD
Абе не се плашете од Олга. Ќе видите дека има принцип на работа кој ако го следите нема што да се тресете. Не знам каква е во прва, ама имам слушнато дека почнува од нула со предавањата. Значи скроз од почеток учите хемија. Е сега, треба и основни познавања, но за кај неа најпаметно е да се слушна она што го кажува на час. Тоа што го збори она го нема во книгата, што значи дека пожелно би било да си фаќате прибелешки по два-три збора за кога ќе учите само да прочитате и да ви текне што кажала.

Денес и ја прва во ЈБТ.
Ко за прв ден добро беше само микрофонот срање сите се дерат да не можеш името да го слушнеш.Сите ми викаа ако ти се падне Ачковска го наеба.На изглед не ја знаев али ко ме однесе во биологија кабинетот 80% бев сигурен дека е таа.Али сеа па како класна викаат била најбоље.
Чудно ко за прв ден али со тек на време ќе се навикнам.
Хахаааа, закон:pos:.Си ме наследил мене:).И јас кога дојдов во ЈБТ, сите ми збореа дека Ачкоска е најлошата од сите, и баш таа ми се падна класна.Од мое искуство(ја дека оваа година завршив:( ), можам да ти кажам со сигурност, дека е најдобра класна:).Се бори за класот, често нема да бидете сериозни на час туку ќа си кажувате вицеви, секогаш ќе биде тука за вас да ви помогне.Многу се залага за класот па затоа немаш гајле:).НО, тоа не значи дека ти не треба да учиш.Жената е добра и фина како класна, ама бара и квалитет, бар по нејзиниот предмет.Нареди барем 3ки по другиве предмети, на крај на година може ќе ти рипнат на 4ки ако не и на 5ки, ако си добар по нејзиниот предмет:).Други професори кои ти се паднаа?

П.С.Јас имам доста негативни коментари за Олга хемија за разлика од гладиус, ама добро, кој како си ја наредил:), а тука не зборам за учење, затоа што се откинав од учење, а пак ми редеше 2ки.

абе не гледајте шо ви викаат друѓите. финтата е твој впечаток шо ке имаш од нив. може со најлошиот наставник најдобро ке ти иде. не прави предрасуди.

абе не гледајте шо ви викаат друѓите. финтата е твој впечаток шо ке имаш од нив. може со најлошиот наставник најдобро ке ти иде. не прави предрасуди.

тука си во право само денес оваа мојава класна Ружа ни влезе у сред час ја избрка професорката по англиски и почна да збори нешто колку незнаеме да пишуваме не сме биле образовани итн.Многу чудна жена не ја сваќам што сака да каже и направи.Сите ги пуштија некој мој другари од други класови дома си отидоа а ја со мојот клас седиме и чекаме Ружа да ги напише имињата на слободните за да си одиме.После 2 часа не пушти и кога излеговме пред школо немаше никој само ние.Жива срамота.

П.С.Денес имаше клупи ама немаше компјутери :tapp:

Носталгија за моето бившо матично како што си го викам. Го имаше приматот best of the best на времето. Сега за жал веќе не. Мојата острумна професорка по Англиски рече еднаш, ќе дојде ден кога ќе речете јас учев во Јоспи Броз ама кога беше најдобра гимназија. И погоди. Личен фаворит Стојан Миленковски-музичко. Уште мислам дека ја чувам тетратката од неговите предавања. Не знам дали уште предава Калајџиева хемија и Драган Ајнштајн математика ама ако ви паднат сте го јаделе. И секако голем поздрав до Ружа Ж. по онаквото. Најпоследниот час во 4-та како за крај, така сакав и се дрзнав да запалам цигара на сред час. Професорката ме виде и за чудо ми побара цигра и она запали а после тоа и сите пушачи. Знаеше дека последно е и не не ни замери. И нека ми објасни некој што значи СУГС јас си го памтам како ДСУ.

Таа Ружа ми кажаа ко Терминатор еј страв да те фати.
Географија среќа ми се падна машкото.Ѕвер е типот а таа другата ептен строга.
Информатика добра е,а историја типацон добар е или строг.Не можеш одма да процениш.Исто и за музичко.Шо жена е?

^ Ружа е катастрофа, се кара со сите за ништо, мисли дека е а и б во школото. Драган нека ти каже ЏенуГрл подетално, на неа класен и беше викаат ептен добар бил.Информатика ако си кај Јуле, има да уживаш на часови, зима со дечкото на телефон си збори се заебава цело време.Географија незнам, мене ми е Љубица, и не е така лоша според мене.Ако си прва, пази се од Ачковска по биологија и Оле хемија.

Него денес сите ги пуштија после 4ти или само мојот клас сме среќници? :)

^ Ружа е катастрофа, се кара со сите за ништо, мисли дека е а и б во школото. Драган нека ти каже ЏенуГрл подетално, на неа класен и беше викаат ептен добар бил.Информатика ако си кај Јуле, има да уживаш на часови, зима со дечкото на телефон си збори се заебава цело време.Географија незнам, мене ми е Љубица, и не е така лоша според мене.Ако си прва, пази се од Ачковска по биологија и Оле хемија.

Сите сите ги пуштија зошо не давале книги како што разбрав.
Е сеа Ачковска добра е нели ко класен?

тука си во право само денес оваа мојава класна Ружа ни влезе у сред час ја избрка професорката по англиски и почна да збори нешто колку незнаеме да пишуваме не сме биле образовани итн.Многу чудна жена не ја сваќам што сака да каже и направи.Сите ги пуштија некој мој другари од други класови дома си отидоа а ја со мојот клас седиме и чекаме Ружа да ги напише имињата на слободните за да си одиме.После 2 часа не пушти и кога излеговме пред школо немаше никој само ние.Жива срамота.

Како се викаш ти? Пошто гледам со мене си во клас..:baeh:

Носталгија за моето бившо матично како што си го викам. Го имаше приматот best of the best на времето. Сега за жал веќе не. Мојата острумна професорка по Англиски рече еднаш, ќе дојде ден кога ќе речете јас учев во Јоспи Броз ама кога беше најдобра гимназија. И погоди. Личен фаворит Стојан Миленковски-музичко. Уште мислам дека ја чувам тетратката од неговите предавања. Не знам дали уште предава Калајџиева хемија и Драган Ајнштајн математика ама ако ви паднат сте го јаделе. И секако голем поздрав до Ружа Ж. по онаквото. Најпоследниот час во 4-та како за крај, така сакав и се дрзнав да запалам цигара на сред час. Професорката ме виде и за чудо ми побара цигра и она запали а после тоа и сите пушачи. Знаеше дека последно е и не не ни замери. И нека ми објасни некој што значи СУГС јас си го памтам како ДСУ.
СУГС по некои си нови одредби од пред 3 години е ставено. Средно училиште на град Скопје - гимназија „ЈБТ“:)

Сите си отидоа после 4ти. А за Оле неколку пати ви кажав, не и се плашете. Срце е жената.

Информатика добра е,а историја типацон добар е или строг.Не можеш одма да процениш.Исто и за музичко.Шо жена е?
Музичко?Прин кажи дали е слабичка со специфичен начин на говор или е една дебела мустра:).Ако е првата имаш среќа, срце жена е.Беше класна на 10ката, и ја извадија душата, сакаше да се откаже од нив, така да полека со неа, бидете добри со неа и таа ќе биде со вас:).А ако ви се паднала втората комбинација, ќе ве среди добро:pos:

Кој ти е историја ??

Стојан музичко, штета што човекот отиде во пензија, е еден од професорите кои најмногу ги почитувам. Ми велеше дека за мене како репрезентативец треба да ги имам најголемите почести, дека сите треба да ме почитуваат, ме пушташе каде сакам да одам од негов час, но јас не злоупотребував. Кон фер луѓе сум многу фер.
Не можам да заборавам кога сите одговараа за мислење по две лекции и мене ми рече, за тебе легендо, само насловот на една лекција да го кажеш е доста. :) Кој му предавал, знае каков е.

Многу паметни работи кажуваше овој човек на часот, штета што учениците ама ништо не го слушаа. :(

Само да потврдиме, Додевски Драган или тој другиот?

Е како не, голема работа што ве задржала :) Бидете среќни што и воопшто се заангажирала за слободните, има класни што мува не ги лази за ништо, на родителски од што не ги знаат децата ни по име, глупости трескаат.

Ме интересира кои од следниве професори сеуште се таму: Ѓурчиновска (англиски), Зоки & татко му (математика), Драган (историја), Ленка (македонски), м-р дипл. инж. по физика Надица Георгиева (си ги обожава титулите :icon_lol:), Цеце (биологија), Јане (социологија).

Стојан легендата е веќе во пензија (штета што новите генерации нема да го запознаат :)), а другите што ми предаваа до втора не ги памтам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom