Педофилијата, Исламот и Хамас

B

Borg_Drone

Гостин
Muslim teen fears for life after changing religion

Rifqa Bary, 17, ran away from her family in Columbus, Ohio, in July and took refuge in the central Florida home of the Rev. Blake Lorenz with the Global Revolution Church in Orlando.
The teen heard of the pastor and his church through a prayer group on Facebook. The girl's parents reported her missing to Columbus police, who found her two weeks later in Florida through cell phone records.
The teenager, in a sworn affidavit, claims her father, Mohamed Bary, 47, was pressured by the mosque the family attends in Ohio to "deal with the situation." In the court filing, Rifqa Bary stated her father said, "If you have this Jesus in your heart, you are dead to me!" The teenager claims her father added, "I will kill you!"
Mohamed Bary told CNN a lot of false information has been given and "we wouldn't do her harm." He knew his daughter was involved with Christian organizations.
"I have no problem with her practicing any faith," he said, but Bary admitted he would have preferred his daughter to practice the Muslim faith first
http://edition.cnn.com/2009/CRIME/09/03/muslim.convert/index.html

Бидејќи беше спомнат и Исламот во насловот, сметав дека оваа тема е правилното место за овој коментар.

S

smart ass

Гостин
moreee arno pravi izrael...ovie se raznesuvaat vo diskoteki i tepaat mladi civili,jas smetav deka ako izrael otstapi barem tretina od teritorijata za palestinska drzava togas ke bide uste pozestoko(hamas i hezbolah nema da zaprat-cel destroy izrael.

more arno pravi izrael koga teroristi se raznesuvaat vo diskoteki!

inaku duri i izrael da dozvoli palestinska drzava ke bide poloso eve HAMAS i HEZBOLAh imaat edna cel-uni[tuvanje na izrael

Muslim teen fears for life after changing religion

http://edition.cnn.com/2009/CRIME/09/03/muslim.convert/index.html

Бидејќи беше спомнат и Исламот во насловот, сметав дека оваа тема е правилното место за овој коментар.
nizok stepen na obrazovanie:tapp:

B

Borg_Drone

Гостин
da dozvoli palestinska drzava ke bide poloso eve HAMAS i HEZBOLAh imaat edna cel-uni[tuvanje na izrael

nizok stepen na obrazovanie:tapp:
Државите како Палестина, кои се добиени со нечиј благослов, или тие држави кои се добиени како поклон зависат од добрата волја на оној што ги поклонил, и судбината, а добрата волја и судбината се најпревртливите и најнепресметливите две нешта што воопшто постојат. ;)

Инаку кој има низок степен на образование, на кого мислиш на девојката или на таткото??

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Државите како Палестина, кои се добиени со нечиј благослов, или тие држави кои се добиени како поклон зависат од добрата волја на оној што ги поклонил, и судбината, а добрата волја и судбината се најпревртливите и најнепресметливите две нешта што воопшто постојат. ;)

Инаку кој има низок степен на образование, на кого мислиш на девојката или на таткото??
Палестина беше држава. Не е добиена со благослов. Изгубена е поради "нечив" благослов. Check yourself before you wreck yourself.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Никогаш не сум можела да ги сфатам овие нивни ,,обичаи" на легална педофилија и од секогаш сум ги жалела муслиманките заради нивната покорност и нееманципираност. Секоја чест на ретките исклучоци. Да те продаваат и закупуваат од најраното детство, криејќи го криминалното во тоа дејание, позади религиски доктрини, е животински и примитивно. Извинете ако ви ја навредив религијата, меѓутоа сметам дека жената треба да биде слободна да избере, слободна да мисли, да се образува. А не уште од 1 година да биде продадена и тоа да се смета за ,,нормално". Закониве треба да се универзални во светот.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.508
Никогаш не сум можела да ги сфатам овие нивни ,,обичаи" на легална педофилија и од секогаш сум ги жалела муслиманките заради нивната покорност и нееманципираност. Секоја чест на ретките исклучоци. Да те продаваат и закупуваат од најраното детство, криејќи го криминалното во тоа дејание, позади религиски доктрини, е животински и примитивно. Извинете ако ви ја навредив религијата, меѓутоа сметам дека жената треба да биде слободна да избере, слободна да мисли, да се образува. А не уште од 1 година да биде продадена и тоа да се смета за ,,нормално". Закониве треба да се универзални во светот.
Нема шанси да има универзални закони дур не се обедини светот во една држава со една влада што ке се случи само ако не нападнат ванземаљци (и ако не го предаде човештвото некој Македонец затоа што комшијата од другата партија е против елиените:pos2:)

А продавање, закупување и договорени бракови до релативно скоро имало и во Европа, пред 150-ина години да кажеме а некаде и до почетокот на 20век (кај нас да не збориме) така што не може да споредуваме. Различна култура и обичаи, нив им е страшно што младите на запад не почитуваат постари, се сексаат пред брак, пијат, има хомосексуални бракови....... и они си велат „леле колку е страшно таму“.

Е сега проблеми има кога децата растеејќи во западна средина ке почнат да се однесуваат како Европејци а родителите се сеуште во среден век.

Како и да е сликата е извадена од контекст од страна на христијански фундаменталист, а кога сме кај нив еве нешто што покажува дека секаде има педофили кои само бараат изговор и дозвола ( макар религиска).

http://en.wikipedia.org/wiki/Fundamentalist_Church_of_Jesus_Christ_of_Latter_Day_Saints
http://en.wikipedia.org/wiki/Warren_Jeffs

И да не ја заборавиме Индија каде не-Муслимание (Хинду и слично) имаат долга традиција на договорени бракови каде исто така на 9-10 годишна возраст ги мажат/женат децата така што ова не е Муслимански феномен туку по број на население е поширок од „западните“ обичаи.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Има една универзална, конвенција за човекови права, каде именката човек, иако е од машки род, вклучува и жени. :pipi: Туга ме фаќа бе, кога од мали се третирани како предмети, никој не ги прашува ништо, само им се заповеда... И уште несвесни за својот живот, можат да бидат злоупотребени(читај на нивниот јазик-ОШТЕТЕНИ:uvo:), по што силувачот нивни, мора материјално да се грижи за нив. Значи, сево ова е трговија со бело робје. Тужно.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.508
Има една универзална, конвенција за човекови права, каде именката човек, иако е од машки род, вклучува и жени. :pipi: Туга ме фаќа бе, кога од мали се третирани како предмети, никој не ги прашува ништо, само им се заповеда... И уште несвесни за својот живот, можат да бидат злоупотребени(читај на нивниот јазик-ОШТЕТЕНИ:uvo:), по што силувачот нивни, мора материјално да се грижи за нив. Значи, сево ова е трговија со бело робје. Тужно.
Тажно али вистинито, а на конвенцијата за човекови права и така никој не се нешто многу потресува. За жал, ако цело едно општество (да кажам Јемен или Судан) функционира така и поголем дел од населението со векови живее според тие да ги наречам правила неможе да се смени ништо освен со сила.

Значи инвазија, и воведување на за нив туѓи закони кои исто така ке мора со сила да се спроведат и само ке предизвикаат поголем отпор, така што единствен начин е истребување на машкото население на тие земји, што не е можно. (ОК можно е али тоа ја уништува целта на ослободување на жените и изедначување на нивните права со мажите)

Жал ми е за тие девојчиња али така било и во Европа до релативно скоро (100 - 200 години). Дур не се деси ренесанса на тие општества ништо.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
- Тужно , нетужно , ништо не можеш со сила да направиш или мислиш дека превоспитувањето од типот Авганистан е правилно ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
- Тужно , нетужно , ништо не можеш со сила да направиш или мислиш дека превоспитувањето од типот Авганистан е правилно ?
Јас ништо не ни планирам да направам, бидејќи ова тортурирање на жените(пардон-ДЕЦАТА) муслиманки, не ме инволвира мене(сум имала среќа да се родам во Македонија). Тужно ми е мене, што од 1 година, некој ти ја предестинира судбината, животот, ти си всушност една творба од женски пол, која нема право на глас, нема право на избор, нема право на ништо. Те продаваат, даваат, мажат, уназадуваат, унаказуваат без никаква причина. Тие жени, треба некој да ти еманципира, да им стави до знаење дека се луѓе, од исто толку висок ранг колку и мажите а не машини за правење деца.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кога некој, онака ќе му текне да го прочита Кур'ан-от, ја отвара првата страна, и наидува на првите зборови. Читајќи на глас, би звучело "Ikre Bismi" а во превод би значело, учи, работи. Значи никаде Кур'ан-от не успорува/забранува учење. Тоа го прават паганските обичаи кои што останале во религиите (било исламската или христијанската).
А за педофилијата, исто ти се фаќа кога христијански свештеник те учи за мирољубие, за Библија, за Господ, а позади олтарот младо свежо учениче, "прваче" што би се рекло му пружа орален секс.
Знам дека христијанството не го дозволува тоа, ама ете свештеник го прави тоа. И исламот не дозволува педофилија, ама ете ја прават.
А тоа дека жените се мажеле на 9 години, баш би сакал да прашаш некој над 70-80 години во твоја фамилија на колку години е мажена. Чисто онака, компаративно...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Кога некој, онака ќе му текне да го прочита Кур'ан-от, ја отвара првата страна, и наидува на првите зборови. Читајќи на глас, би звучело "Ikre Bismi" а во превод би значело, учи, работи. Значи никаде Кур'ан-от не успорува/забранува учење. Тоа го прават паганските обичаи кои што останале во религиите (било исламската или христијанската).
А за педофилијата, исто ти се фаќа кога христијански свештеник те учи за мирољубие, за Библија, за Господ, а позади олтарот младо свежо учениче, "прваче" што би се рекло му пружа орален секс.
Знам дека христијанството не го дозволува тоа, ама ете свештеник го прави тоа. И исламот не дозволува педофилија, ама ете ја прават.
А тоа дека жените се мажеле на 9 години, баш би сакал да прашаш некој над 70-80 години во твоја фамилија на колку години е мажена. Чисто онака, компаративно...
Денес е 21 век, вака чисто информативно, па самиот кажуваш дека сте еден век уназад?

B

Borg_Drone

Гостин
Знам дека христијанството не го дозволува тоа, ама ете свештеник го прави тоа.
Тоа да, и јас реков во претходните коментари дека нашето општество исто така не е совршено, но кај нас има барем правен систем кои ги осудува тие постапки кај вас нема тука е разликата.Ако сум грешка корегирај ме.

Kajgana Shop

На врв Bottom