Opera 10 Release Candidate

• Креатор на темата Креатор на темата Extream
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А, add-ons за Опера има, но, нормално, не се истите што ги користи ФФ.
еиииии.... види види... ова не сум го знаел.
Ај кај може да се најдат (со линкови, плс)?

П.с. Имам едно прашање. Како можам да го сменам редоследот на search engine-ите во search bar-от? Ова одсекогаш ме живцирало.

Не знам дали ти текнува, но имаш прашано и дали може Операта да брише историја на излез.
А, имаш да бираш, ако сакаш да ги брише посетените страници, на истата локација, првата опција е колку адреси да памети. Го ставаш на нула и добиваш ич. :)

А, add-ons за Опера има, но, нормално, не се истите што ги користи ФФ.
i know....pravam 0 страници...еmpty on exit...џабе не работи..
а што викате тоа widgets...тоа не се аdd-ons...тоа ти е како помагало....или ГЛУПОСТИ ЗА ДЕЦА ...да ставиш часовник....sidebar....радио бла бла да ти стои у прозорецот :toe:

Супер задоволен сум од Операва. Порано ја користев ама со излагањто на Хромот ја забаталив, по се изгледа дека пак ќе се вратам на Операва ептена ми се свиѓа.

изгледа Opera е исто гомце како Chrome:(
looks nice....but its not usefull...
само добар дизајн....брз...исто како Chrome....
add-ons...automatic delete history on exit...да ги има тие.....firefox goodbye forever ....
ама ги нема па сеа за сеа Firefox e подобар според мене :XD:

Ах бе мамата негова, све си беше добро... сеа почна да ми кочи.... мамицата нивна, што браузер ќе беше ова. Фајрфокс ми се нема ниеднаш блокирано или паднато....

add-ons...automatic delete history on exit...да ги има тие.....firefox goodbye forever ....

Да истото е и со Safari, најбрз пребарувач, ама add-оните на ФФ се незаменливи. Сепак навиката и функциите кошто можеби се ограничени кај другите и ги работиш на еден не ми дозволуваат да променам пребарувач.

Еве ме пак на опера... како во старите времиња, навистина убаво ја средиле, незнам дали некој се позанимава со таск менаџерот и со вклучени фајрфокс, хром и опера во исто време, како отвораат иста страна... ќе се зачудите колку малку меморија "цица" операва, засега искрено доста ме бендисува, изгледа сосема ќе ја баталам досегашната "втора" варијанта - хромот.

Користев Опера, ми кочеше некако, отидов на Хром, па сега а Сафари и не го менувам. Напати ја користам и изгледа како во олд гуд тајмс би се вратил назад.

Chrome и Safari се гомца, со тоа се согласувам. Гугл неможи сегде да се пика.
Опера го сметам за единстевионт полнокрвен веб прелистувач покрај Фајрфокс. (Еднаш порано ја користев ден два, ам се вратив на фајрфокс).

Фајрфокс 3.5 е незабележително поспор при работа од Chrome и Safari (стартапот е малце попор ама не е толку важен) а има додатоци без број а без некои од нив едноставно не се може. Даваш малку на брзина за многу повеќе функционалност.

Фајрфокс без додатоци vs Опера: Операта има повеќе вградени можности, зафаќа помалку меморија а работи со иста брзина како фајрфокс. Но фајрфокс како да си остава место за додатоци па и да ставиш 10 додатоци нема да се успори, а би добил поголема функционалност од кај опера.

Тогаш по брзина се исти (освен во стартапот) фајрфокс има поголема функционалност, но зафаќа и забележително повеќе меморија.

ОК вака беше порано во времето на фајфокс 1.x
Дури го пишував ова си реков дај да ѕирнам што има на интернет за користењето на меморијата. Што најдов, засташувчки работи.
Најкритикуваниот фајфокс досега, (и најдобар досега според мене), 3.5 користи НАЈМАЛКУ меморија. Видете:
http://www.favbrowser.com/browser-m...-safari-4-opera-10-beta-google-chrome-30-dev/
http://avencius.nl/content/firefox-3-vs-opera-950-memory-usage
Готово, батилив и опери и хромој. А мислев да ја снимам операва некој ден.

...
Сепак зависи од комјутер до комјутер. Незнам дали беше во времето на фајрфокс 2 или 3, тогашната опера работеше побрзо на поспори комјутери од фајрфокс. Можно е еден да биди најбрз на поспори, друг на средни и трет да биди најбрз на јаки машини.
Можеби сепак ќе ја испробам операва некој ден. Машината не е проблем кај мене.

Chrome и Safari се гомца, со тоа се согласувам. Гугл неможи сегде да се пика.
Опера го сметам за единстевионт полнокрвен веб прелистувач покрај Фајрфокс. (Еднаш порано ја користев ден два, ам се вратив на фајрфокс).

Фајрфокс 3.5 е незабележително поспор при работа од Chrome и Safari (стартапот е малце попор ама не е толку важен) а има додатоци без број а без некои од нив едноставно не се може. Даваш малку на брзина за многу повеќе функционалност.

Фајрфокс без додатоци vs Опера: Операта има повеќе вградени можности, зафаќа помалку меморија а работи со иста брзина како фајрфокс. Но фајрфокс како да си остава место за додатоци па и да ставиш 10 додатоци нема да се успори, а би добил поголема функционалност од кај опера.

Тогаш по брзина се исти (освен во стартапот) фајрфокс има поголема функционалност, но зафаќа и забележително повеќе меморија.

ОК вака беше порано во времето на фајфокс 1.x
Дури го пишував ова си реков дај да ѕирнам што има на интернет за користењето на меморијата. Што најдов, засташувчки работи.
Најкритикуваниот фајфокс досега, (и најдобар досега според мене), 3.5 користи НАЈМАЛКУ меморија. Видете:
http://www.favbrowser.com/browser-m...-safari-4-opera-10-beta-google-chrome-30-dev/
http://avencius.nl/content/firefox-3-vs-opera-950-memory-usage
Готово, батилив и опери и хромој. А мислев да ја снимам операва некој ден.

...
Сепак зависи од комјутер до комјутер. Незнам дали беше во времето на фајрфокс 2 или 3, тогашната опера работеше побрзо на поспори комјутери од фајрфокс. Можно е еден да биди најбрз на поспори, друг на средни и трет да биди најбрз на јаки машини.
Можеби сепак ќе ја испробам операва некој ден. Машината не е проблем кај мене.
абе операта работи брзо...можам да кажам и побрзo од Firefox...веднаш стартува..како да отвараш Paint јбг....само што ограничува мн...т.е кога идеш у tools>options...или како и да е тоа панелот ...немаш опции мн...у Firefox мн убаво категоризирано е...и можеш да правиш што си сакаш...ако не ти се допаѓа нешто идеш about:config менуваш...инсталираш add-ons...едноставно правиш се и сешто...со некои трикови у about:config може да се направи да биде по брз Firefox...у 2.x.x и 3.0 верзиите имам пробано и супер работеше...исто така со add-ons можеш да достигнеш се и сешто што има у Safari, Chrome, Opera... дури и повеќе од тоа...Opera , Chrome можеби работат побрзо ....но работат побрзо зш ептен немаат ништо...само основите работи ги имаат на еден веб пребарувач...:toe:

Не се само аналогни сатови виџети во Опера, отворете преку операте на менито има еден куп...

Не користам ФФ па не можам да ви кажам дали ги има истите аддони, ама ми изгледа дека е истата работа...

Единствен адд-он што ми фали во Операва е AutoPager за ФФ.

automatic delete history on exit...да ги има тие.....firefox goodbye forever ....

Стварно незнам зошто ви е ова толку битно? Па не гледајте порничи преку опера само преку Firefox и средена работа.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom