Како со наместени тендери се цица буџетот

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Можно е не викам не:toe:
Да ја набројам и претседателската палата,кристалните чаши и некои ситнурии над 100 000 евра.А на тие претходниците зарем треба да им се брои,па тие се искрадоа,нема фирма што остана.
Апашка нација.

Член од
22 јули 2009
Мислења
58
Поени од реакции
2
Абе шотуку се замарете, краделе-некраделе, шо вие гајле.Туку се жалите,бидете радосни дека сториле нешто,многу повеќе од предходната власт.И најобичниот човек кога би бил на таа позиција ќе кради нормално.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Абе шотуку се замарете, краделе-некраделе, шо вие гајле.Туку се жалите,бидете радосни дека сториле нешто,многу повеќе од предходната власт.И најобичниот човек кога би бил на таа позиција ќе кради нормално.
Немој сега и ти како во драмата:
Таа: Маж ми крадеше.
Тој: Голема работа де сите крадат.
Таа: Да, ама само него го фатија.

Не зеде ниту денар татко ми, кога си одеше ЈНА јас бев многу мал, ама знаев дека чуваше пиштол во регалот горе високо каде што не можев да досигнам. Беше одговорен за една работа која што беше одговорен, и не зеде ништо за себе, додека после него луѓето се офајдија мноооогу, тоа што се сметаше за многумина сега е кај малкумина.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
dobro mozes da mi kazes sto toa NESTO storile?

ti ili si .........,ili se pravis ........
e bas vakvi se tie KAKO TEBE ,sto vikaat bravo za vlasta!
i nema da mi e maka ako si eden od LOPOVITE ,pa zatoa gi branis vo globala site,ama poveke od UBEDENA SUM deka i ti si eden gol goltar koj pri oci se pravi slep,i toa samo zaradi toa sto ti vetile NESTO ,a jas ke ti kazam deka tokmu TI i TIE kako tebe podrzuvaci na ovie "USPESNIVE POLITICARI"ste najodgovorni sto narodot strada ,da ve nema vas NIE ke uspeeme na izbori da gi izglasame tokmu NAJDOBRITE STO KE NE OPRAVAT ,se razbira na regularni izbori bez malverzacii.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А кое е тоа “нешто“?Кажи само единствено едно “нешто“,можеби никој не го гледа.:toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А кое е тоа “нешто“?Кажи само единствено едно “нешто“,можеби никој не го гледа.:toe:
Сигурно мисли на рекламните пораки или билборди кои пренесуваат среќни вести,ама ти од многу „радости“ не си ги сфатил како што треба :pos2:Де испадни,порадувај се со народот,слави ја победата,остваруваме.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Сигурно мисли на рекламните пораки или билборди кои пренесуваат среќни вести,ама ти од многу „радости“ не си ги сфатил како што треба :pos2:Де испадни,порадувај се со народот,слави ја победата,остваруваме.
Да ти кажам право “очи ми течат“ од срам,ама таква е хиерархијата во владејачката партија,еднаш избран - засекогаш избран,без разлика колку за тоа време ќе стане арогантен и лицемерен,па само ќе кима со главата на некаков состанок,каде се критикува неговата работа.А од другиот ден се е по старо,саморекламирањето продолжува,парите за себереклама дури и се зголемуваат,се до пред следниот состанок кога малку ќе намалат со рекламите,за веќе од следниот час или два да продолжат со несмален интензитет.Така ќе биде се до некои избори кога владејачката гарнитура ќе ја испушти тешко стекнатата власт на која се позиционирала,благодарение токму на оние кој желно очекуваат некакво барем малку почесно и посамокритично раководство.:toe:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Што те гледам чуден, па ја направија СЕВЕРНАТА ТРИБИНА, знаеш ли ти колку работни места ќе се отворат со тоа, и колку пари ќе влезат во нашава економија од фудбалски натпревари.

Па замислиси сега кога ќе дојде ЦЕЦА да пее на стадион ќе имаме дупло поголем приход.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Што те гледам чуден, па ја направија СЕВЕРНАТА ТРИБИНА, знаеш ли ти колку работни места ќе се отворат со тоа, и колку пари ќе влезат во нашава економија од фудбалски натпревари.

Па замислиси сега кога ќе дојде ЦЕЦА да пее на стадион ќе имаме дупло поголем приход.
Ако економскиот успех на една власт се мери со направена трибина на некој стадион,тогаш каде би ни бил крајот.:toe:

Член од
22 јули 2009
Мислења
58
Поени од реакции
2
Ако не направија ништо,немаше народот повторно да гласа за нив на последните 2 изобри. Иначе не сум од тие ЛОПОВИТЕ ,само ги поддржувам оние кои како што реков , направија повеќе за државата.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако не направија ништо,немаше народот повторно да гласа за нив на последните 2 изобри. Иначе не сум од тие ЛОПОВИТЕ ,само ги поддржувам оние кои како што реков , направија повеќе за државата.
Зошто не наброиш нешто со што ставот би ти бил издржан и не би морал да одговараш на прашања од типот Што направија?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Зошто не наброиш нешто со што ставот би ти бил издржан и не би морал да одговараш на прашања од типот Што направија?
се зезаш а.....??? од начинот на кој размуслува не верувам дека може да изброи до 10 , а камо ли да НАБРОИ нешто...:)
..па партиските челници се препукуваат со некои петарди и ќорци цел ден на некакви пресс конференци....со НАБРОЈУВАЊЕ МОООРСКИ ГЛУПОСТИ, ти од некое детенце овде што го удрило партиски пубертет бараш....сметање..:)

...еј cige kiko извини, ништо лично , ама некој секогаш мора да си го однесе...:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.301
А додатокот во Дневник (празничниот број што мора да се чита 3 дена па затоа и сега го приметив :) ја се сфаќам буквално) фино ја надополнува темава. Содржината од истиот може да го најдете (а можеби веќе и сте) на http://www.3godinigruevski.blog.com.mk/
Ќе ве дочека дрвото на непотизмот:ija:...ин а фрст плејс :wink:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Вакви работи

Георгиевски купувал слики,
Црвенковски пијалаци,
а Груевски трошел на мобилни телефони
Mozebi ke bide malku :eek:ftopic: no zaradi vistinata ke go postiram slednoto, dokaz deka Branko ne piel WHISKY:

Od ožujka 1993. do ožujka 1994. živio sam u Skoplju. Tada je postojao embargo na uvoz i izvoz sve robe iz Jugoslavije, a glavni tranzitni poslovi obavljali su se preko Makedonije koja je bila tranzitno središte za promet cigaretama........

NACIONAL: Kako su vam plaćali trgovci cigaretama?
- Isključivo u gotovini. Novci su jedno vrijeme, dok je Bokan još bio u poslu, iznošeni helikopterima u Makedonija.......

Nekad su ga preuzimali njihovi vozači, primjerice, u zapakiranim kartonima whiskeyja u kojima je umjesto boca pića bio novac.....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.301
Nekad su ga preuzimali njihovi vozači, primjerice, u zapakiranim kartonima whiskeyja u kojima je umjesto boca pića bio novac.....
Можеби, ништо чудно...кога се дешавал толку многу шверц. Ако само од даноци за таа нелегална трговија е оценето околу 3 милијарди долари штета за буџетот...колку ли била сумата на целата трговија.

А за потрошувачката, по она што го најдов, за негово време пријавувано било екстремно големо трошење за храна и пијалаци.
Инаку тие луѓе ваљда не јаделе дупло и тродупло :)

Kajgana Shop

На врв Bottom