osa
>>>>>>
- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 184
neznam zosto ama IC ne mi licis na ovie prerodbenicive?Не има бе,како не нема?Само малкумина сме самокритични како мене.Уствари самокритичноста е доблест,иако многумина во земјава ја сметаат за мана,па им е страв да ја применуваат,особено доколку има партијски облик.Значи да се разбереме,јас не сум издаица туку прилично самокритичен член на ВМРО-ДПМНЕ,од неговото возобновување до денес.Останавме само неколку кој можат секому да му се испулат во очи,без разлика дали е,или не е,партиски определен,доследни на првобитната идеја за која впрочем и ја возобновивме ВМРО-ДПМНЕ.Верувај дека никој не е вечен,па ни ова раководство на ВМРО,доколку продолжат вака и тие ќе заминат на ѓубриштето од партиската историја,слично на нивните предходници.
П.С.-Инаку ВМРО е вистинска демократска опција,иако многупати има успони и падови,како и секоја друга партија.
zboruvas za vozobnoveno vmro,de te molam pisi tocno za koj period
se odnesuva toa,dali za 1990 ,dali za 1998,dali za 2002 ,dali za 2006 god.
ili mozebi nekoj sosema drug period koj eve za zal jas ne go znam.
vozobnovuvanje na dpmne so clenovi koi predhodno i pripagale na druga politicka partija na primer DA na topurkovski,sdsm ,ldp i ostanata zbirstina jas za takvo vozobnovuvanje IC ne ni sakam da pravam muabet,i nikoj nemoze da me ubedi deka toa e dobro.
da mozam bi predlozila donesuvanje na zakon so koj ednostavno koga nekoj ke go bide izbran od glasacite da nema pravo da si ja menuva pripadnosta vo partijata,ednostavno clan si na dpmne ,te izbrale vo red,e po izvesno vreme nasakas veke da si clen na dpmne treba da si odis i na tvoe mesto da dojde sledniot od listata po broj na glasovi ,a tebe da ti prestane mandatot kako pratenik,a ne da se setas od partija vo partija SO EDINSTVENA CEL KO DA VISE