Игор Џамбазов

• Креатор на темата Креатор на темата Goran_Makedon
  • Време на започнување Време на започнување
Што бидна со новиот албум „Диши Длабоко“???

Се најавува веќе неколку години, ама уште нема ништо...

Досега чувме само една песна:

Дечкото си праи музика за душа, а не за да извади албум, па тешко дека ќе биде наскоро. Се' додека го гледаме на ТВ, значи му оди релативно солидно во животот и не верувам дека ќе извади нешто ново (се знае кога се добива инспирација за блуз). Затоа не се замарам кога ќе излезе, ама штом ќе се случи тоа, ќе се замарам што побрзо да го најдам. ;)

Бтњ, не ја знаев песнава, tnx. Коментар не е потребен, се' e кажано. :)

Преска ја дочитав книгата на Џамбазов и можам да кажам дека сум импресиониран.Од начинот на кој е пишувана и од искреноста на Игор.Стварно ме воодушеви.
И баш како што вели Венко Андоновски:''Брутална елегантност''.

Сега морам и ''Гол човек''да ја читам,зошто сигурно и таа е одлична како и оваа.

Све обратно да се праело еј...

Јебига коа не сум ја зел на време првата,сега ќе морам да се враќам наназад.

Вистински шоумен, му нема рамен во Македонија.

Ке може линк да ми пуштите во ПП за да симнам се што е можно да се симне од Џамбазов :) Фала однапред ;)

И тоа го прави музичар? Ох!
И јас имав наставничка у основно магистер по енглески која немаше појма од англискиот. А имав наставничка со више која ми е највечи ментор по математика досега.

Muzichar, momche (sedi be), ne e onoj koj pravi muzika.
Muzichar e chovek koj ceiot svoj zhivot go posvetil na muzikata, za negovo educiranje vo vrska so muzikata, za negovo usovrshuvanje vo izveduvanje na muzikata, vo negovo prouchuvanje na muzikata, celosno posvetuvanje na muzikata. Toa e muzichar.

Kade rekov deka bluzerite ne se muzichari? ^.-

Kade rekov deka ne e potreben talent, tuku samo shkolo? ^.-
(Tuka da chitam megju redovi na moeto furanje deka iam napishano nekolku pesnichki, mi vikash deka neam talent? How could you know?)

Za da bidesh bilo kakov umetnik, treba da se posvetish na toa celosno. Igor ne se posvetil na muzikata celosno i ne gledam prichina da go narechesh muzichar.

Igor, tochno, E umetnik. Akter.
Da, umetnost e i dramata i muzikata i poezijata i prozata i arhitekturata i likovnata umetnost..
Igor ne e muzichar, toj e muzikant.
Igor ne e pisatel, toj e rekreativen pishuvach.
Hobi mu e da pravi muzika, hobi mu e da pishuva. I vo samoto intervju kazha deka se opushtal koga pishuval. No, toa ne e neshto na koeshto si go posvetil zhivotot.
Fala.

Сината или црвената таблетка ја зема?:nesum:

by the road, Игор е многу јак. Со „г“.

И тоа го прави музичар? Ох!
И јас имав наставничка у основно магистер по енглески која немаше појма од англискиот. А имав наставничка со више која ми е највечи ментор по математика досега.

Значи,не ѕипај безвезе.
Прво,имаш ли некаква поткрепа дека си музички образован за да ја оцениш Гага?
Дeка кога оценуваш дело,знаеш што збориш?
Оценуваш хармонија,комплексност,динамика,контура,форма,структура,итн?
Сега,поклони се и почни...

Мислам дека е време да му се посвети една тема на според мене најголемиот шоумен во Македонија и пошироко Игор Џамбазов.

Некои го знаат како добар музичар, некои како водителот на славното Супер Бинго, некои по неговите проблеми и пороци, некои како писател на книгата „Прирачник за анти анти алкохоличари„.

Човек кој едноставно успева на сите полиња.
Дали тоа е поради неговата харизма, начитаност, интелегенција или пак нешто друго.

Човек кој имал многу победи и падови, многу пороци но сепак човек за восхит!

Според мене е човек кој најзаслужено е на врвот на македонската јавна сцена...

Некои го знаат како добар музичар, некои како водителот на славното Супер Бинго, некои по неговите проблеми и пороци, некои како писател на книгата „Прирачник за анти анти алкохоличари„.
...некои по „Џандар збира“ :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Си ја покажа својата “начитаност“ и “интелегенција“ со Македонскиот Идол и негови нерамноправни погледи кон кандидатите.

Правилата налагаат такво жири..... отвори било кој идол и ќе ја воочиш сличноста на сите жириа ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom