Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Изгледа сезоната во Ла Лига ја отвараме со дерби,против Валенсија :)
Ел Класико 10 коло(мислам) и за разлика од претходните години,првата се игра во Мадрид.

Не е тоа правилниот распоред. Ждребката е утре, а распоредот е тргнат од страната на Шпанската федерација. Дали е само лапсус или не ќе видиме утре :)

Ајдее. Едвај го чекам утре распоредот и како што кажав во темата за Примера, го очекувам Ел Класико во првите 5-6 кола.. Што е тоа во последните сезони, се игра се при крајот(првата утакмица во ноември/декември, а втората април/мај):)
А, првата да ја играме со Валенсија, нема да е лошо, со оглед на тоа што имаат голем број на нови играчи, додека да се уиграат, да ги фатиме на кондиција.:):)

Еве шо изјави Пеп за Цеск.

Guardiola reckons his signing is difficult: “I can understand that he is an important player at Arsenal. They know that we want him. He’s a top player, young, educated here at this club and taken away from us when he was just 15”.

Pep knows his midfield needs strengthening and is looking for somebody like Xavi or Iniesta, or maybe Toure: “we’re a bit short of players in the middle”.

Изгледа ќе се земе некој среден играч. Приоритет ќе мора да е деструктивец.

taken away???
Пеп не се сеќава дека токму Барса не успеа да го забележи неговиот огромен потенцијал и буквално го избрка од клубот, па сега пишман работа.

Росел, најверојатно, утре изутрина(т.е. за неколку часа) ќе биде во Лондон за да проба за последен пат во овој преоден рок да го ангажира Фабрегас. Ставот на Арсенал е познат, нивниот капитен може да си оди само за цена не пониска од 60 м фунти. Росел сепак ќе понуди околу 40 милиони, наведуваат каталонските медиуми.

Кога веќе и самиот Сандро изјави дека нема шанси да се преговара со Арсенал, не ми е јасно зашо ќе оди во Лондон, ако планира да дава 40м, а они бараат 60+м. :raz: Да нема Сандро некои задни планови:).. Или можеби сепак планира да преговара и за некои други играчи, ама :toe:. Изгледа ќе испадне дека одел само на екскурзија низ Лондон.

--- надополнето ---

А, пред неколку минути на спорт.ес напишаа дека не треба да се изгуби надежта за Цеск.:nesum:

ГЛУПОСТИИИ.. Ајде, лондончани и формално нека не одбијат, барем да престанат весниците да си пишаат. Според мене, шансите да се доведе Цеск, во овој преоден рок се околу 15-25%.:toe:

Колку шо знам со Арсенал има договор до 2014, така да.. ќе почекаме малку и ќе им даваме шанси на младите, како Тиаго и компанија

taken away???
Пеп не се сеќава дека токму Барса не успеа да го забележи неговиот огромен потенцијал и буквално го избрка од клубот, па сега пишман работа.

Како ќе избркаш играч кој нема потпишано професионал договор ?
Цеск си замина на 16 години во 2003 год. Професионален договор се потпишува на 17 години. Значи неможеш да го обврзеш играчот со договор на толку рана возраст. Можеш да му понудиш преддоговор кој ќе стапи во сила кога ќе наполни 17 години, но 2003 година е општо многу лоша година за Барса, се менуваат претседател и тренер, Гаспарт и Ван Гал си заминуваат, клубот е во многу лоша состојба.
Од друга страна, Арсенал ги уживаше своите најдобри времиња, и на финансиски и на играчки план, во тоа време владееше во Англија нивниот непобедлив состав кој не изгуби ни еден натпревар во 2003-2004 година. Кој млад играч не би посакал да игра таму во тоа време ?
Поентата ми беше дека неможеме да кажеме дека Фабрегас бил избркан од Барселона, едноставно се нашол на погрешно место во погрешно време. Откако си отиде он, и тргна на Барса со Лапорта на чело, а Фергусон и Мурињо во Англија го најдоа клучот против Арсенал. Да останеше во Барса којзнае кај ќе играше сеа, и дали ќе добиеше шанса да се докаже.

Го знам само првото коло од Ла Лига.

Levante-Sevilla
Mallorca-Real Madrid
Espanyol-Getafe
Atlético-Sporting
Real Sociedad-Villarreal
Deportivo-Zaragoza
Osasuna-Almería
Racing-Barcelona
Málaga-Valencia
Hércules-Athletic

Целиот календар уште го нема на официјалната.

--- надополнето ---

А, еве го и целосниот редослед на Ла Лига 2010-11.

29/08/2010-REAL RACING CLUB, SAD vs F.C. BARCELONA
12/09/2010-F.C. BARCELONA vs HERCULES C.F. SAD
19/09/2010-CLUB ATLETICO DE MADRID, SAD vs F.C. BARCELONA
22/09/2010-F.C. BARCELONA vs REAL SPORTING DE GIJON, SAD
26/09/2010-ATHLETIC CLUB vs F.C. BARCELONA
03/10/2010-F.C. BARCELONA vs R.C.D. MALLORCA, SAD
17/10/2010-F.C. BARCELONA vs VALENCIA C.F., SAD
24/10/2010-REAL ZARAGOZA, SAD vs F.C. BARCELONA
31/10/2010-F.C. BARCELONA vs SEVILLA F.C., SAD
07/11/2010-GETAFE C.F. SAD vs F.C. BARCELONA
14/11/2010-F.C. BARCELONA vs VILLARREAL C.F., SAD
21/11/2010-U.D. ALMERIA SAD vs F.C. BARCELONA
28/11/2010-F.C. BARCELONA vs REAL MADRID C.F.
05/12/2010-C. ATº. OSASUNA vs F.C. BARCELONA
12/12/2010-F.C. BARCELONA vs REAL SOCIEDAD DE FUTBOL,
19/12/2010-R.C.D. ESPANYOL DE BARCELONA, SAD vs F.C. BARCELONA
02/01/2011-F.C. BARCELONA vs LEVANTE U.D.,SAD
09/01/2011-R.C. DEPORTIVO DE LA CORUÑA, SA vs F.C. BARCELONA
16/01/2011-F.C. BARCELONA vs MALAGA C.F., SAD
23/01/2011-F.C. BARCELONA vs REAL RACING CLUB, SAD
30/01/2011-HERCULES C.F. SAD vs F.C. BARCELONA
06/02/2011-F.C. BARCELONA vs CLUB ATLETICO DE MADRID
13/02/2011- REAL SPORTING DE GIJON vs F.C. BARCELONA
20/02/2011- F.C. BARCELONA vs ATHLETIC CLUB
27/02/2011- R.C.D. MALLORCA, SAD vs F.C. BARCELONA
02/03/2011- VALENCIA C.F., SAD vs F.C. BARCELONA
06/03/2011- F.C. BARCELONA vs REAL ZARAGOZA
13/03/2011- SEVILLA F.C., SAD vs F.C. BARCELONA
20/03/2011- F.C. BARCELONA vs GETAFE C.F.
03/04/2011 -VILLARREAL C.F. vs F.C. BARCELONA
10/04/2011 -F.C. BARCELONA vs U.D. ALMERIA
17/04/2011 -REAL MADRID C.F. vs F.C. BARCELONA
24/04/2011 -F.C. BARCELONA vs C. ATº. OSASUNA
01/05/2011 -REAL SOCIEDAD DE FUTBOL vs F.C. BARCELONA
08/05/2011- F.C. BARCELONA vs R.C.D. ESPANYOL
11/05/2011- LEVANTE U.D.,SAD vs F.C. BARCELONA
15/05/2011- F.C. BARCELONA vs R.C. DEPORTIVO DE LA CORUÑA
22/05/2011- MALAGA C.F., SAD vs F.C. BARCELONA

so zadrid pak ke igrame na krajot od noemvri i pocetokot na dekemvri,i vtorata krajot na april
prvata povtorno e na kampot :)

Како ќе избркаш играч кој нема потпишано професионал договор ?
Цеск си замина на 16 години во 2003 год. Професионален договор се потпишува на 17 години. Значи неможеш да го обврзеш играчот со договор на толку рана возраст. Можеш да му понудиш преддоговор кој ќе стапи во сила кога ќе наполни 17 години, но 2003 година е општо многу лоша година за Барса, се менуваат претседател и тренер, Гаспарт и Ван Гал си заминуваат, клубот е во многу лоша состојба.
Од друга страна, Арсенал ги уживаше своите најдобри времиња, и на финансиски и на играчки план, во тоа време владееше во Англија нивниот непобедлив состав кој не изгуби ни еден натпревар во 2003-2004 година. Кој млад играч не би посакал да игра таму во тоа време ?
Поентата ми беше дека неможеме да кажеме дека Фабрегас бил избркан од Барселона, едноставно се нашол на погрешно место во погрешно време. Откако си отиде он, и тргна на Барса со Лапорта на чело, а Фергусон и Мурињо во Англија го најдоа клучот против Арсенал. Да останеше во Барса којзнае кај ќе играше сеа, и дали ќе добиеше шанса да се докаже.
така е и не згреши детето што замина таму,Венгер беше човекот кој го позна потенцијалот и го стави во игра и не зажали,Цеск импресионира.....за тоа време во Барса не се знаеше дали би заиграл воопшто....по мене за Цеск би вредела секоја потрошена фунта иако нормално е прилично скап,Барса треба да си ја поправи грешката и да го врати во своите редови,каде и припаѓа....јас како навивач не ме интересира цифрата која би ја вложил клубот,сакам Барса да ја одржува оваа игра во континуитет,игра која им нуди задоволство на играчите и навивачите

Кога играме дома први против Задрид титулата е наша, бар така беше последните 2 сезони.:)

Кога играме дома први против Задрид титулата е наша, бар така беше последните 2 сезони.:)

Али, така беше и во проклета 2007/08 сезона :ija:

Иначе, кога сме веќе за тоа, последните 2 сезони, во меѓусебните дуели(Ел Класико), разликата во голови со нас и Мадрид изнесува 11-2 за нас. Скромно:):)

Виља: Да играш во Ел Класико е сон на секој фудбалер.

Али, така беше и во проклета 2007/08 сезона :ija:

Иначе, кога сме веќе за тоа, последните 2 сезони, во меѓусебните дуели(Ел Класико), разликата во голови со нас и Мадрид изнесува 11-2 за нас. Скромно:):)

Виља: Да играш во Ел Класико е сон на секој фудбалер.

a posebno ako dadis 1 ili 2 gola :)

Според последните инфомации кој доагаат од Шпанија фудбалерите и навивачите на Реал Задрид би биле задоволни и ако дадат еден гол без разлика дали ке изгубат или ќе изиграат нерешено пошто да победат немаат никаква шанса позз :)

Хлеб не сака да ја напушти Барса!!!
http://www.sport.es/default.asp?idpublicacio_PK=44&idioma=CAS&idnoticia_PK=722397&idseccio_PK=803

Е, Александар стварно ме става во дилема. Лани, не се покажа добро, иако и немаше некој голема шанса за тоа. Меѓутоа, во Штутгард беше прекрасен. Е, сега никој не гарантира каков ќе биде кај нас, меѓутоа јас би му дал шанса, па ако пак не се покаже, во јануарскиот рок или да се позајми некаде или да се продаде. Договорот, како што знам, му истекува наредната година.

Абе шо се секирате толку за Фабрегас, малку ли ви се овие магионичари :)
Еден деструктивец и немате гајле.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom