Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Ама баш стварно не ви го разбирам тренерот..при резултат 3-1 и уште 10-15 мин. пред крај на мечот,не прави измена т.е не става напаѓач во игра.Го ваѓа од игра Ибрахимовиќ за место Абидал,и потоа го прекомандува Пике во нападот а кога на клупа ги има Анри и Кркиќ.
И сеуште ќе се чудам што му е филмот..?!
И заборавив,Мурињо ви ги затвори Чави и Меси и цела концепција ви падна!

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Ама баш стварно не ви го разбирам тренерот..при резултат 3-1 и уште 10-15 мин. пред крај на мечот,не прави измена т.е не става напаѓач во игра.Го ваѓа од игра Ибрахимовиќ за место Абидал,и потоа го прекомандува Пике во нападот а кога на клупа ги има Анри и Кркиќ.
И сеуште ќе се чудам што му е филмот..?!

Па и не беше многу лоша таа тактика. Чави и Меси беа добро затворени , па единствено Барса се закануваше по корнери и нафрлања ( така и играа на крај ). И во таква ситуација , без Ибра , останува Пиќе како висок играч да проба да ги искористи овие шанси.:smir:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Па и не беше многу лоша таа тактика. Чави и Меси беа добро затворени , па единствено Барса се закануваше по корнери и нафрлања ( така и играа на крај ). И во таква ситуација , без Ибра , останува Пиќе како висок играч да проба да ги искористи овие шанси.:smir:
Ама сепак бе Пике неможе да ја изработи напаѓачката улога како Анри и Кркиќ..:toe:

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Конечно предизвик за оваа Барселона.....

Не памтам кога последен пат сме изгубиле со 2 гола разлика. Не знам ни дали имаме со Пеп такво нешто.?

I

IBIZA SOUND

Гостин
ne sakam da pomislam deka pagajme vo kriza.so espanjol imavme losa igra sega istoto i so inter, mnogu losa igra
kako i da e recisi sum siguren deka na nou kamp ke bide mnogu tesko znaejki deka murinjo ke igra so site 11 vo odbrana i ke bide mnogu tesko da se postignat 2 gola

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Конечно предизвик за оваа Барселона.....

Не памтам кога последен пат сме изгубиле со 2 гола разлика. Не знам ни дали имаме со Пеп такво нешто.?
Posledno so Chelzi izgubivme 3:1 i posle go jadeja 5:1 na kamp nou(2002 cinam).
A za predizvik ke bide golem,iako izgubivme me raduva faktot deka doma ke trgneme na se ili nisto od pocetok.Ja znaeme koja e Barca i so kakov kvalitet raspolaga.Ke bide pekolno,no zatoa sme sampioni-ke dokazeme deka sme najdobri koga e najtezko.Poz:smir:

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Многу ме интересира нашата игра....онаа кога се оди на се или ништо! Има многу оптимизам во мене....:wink:

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
2000-та после продужение 5:1... а заврши 3:1 регуларно, мислам дека мурињо тоа нема да си го дозволи :toe:
Da da,tocno,posle so vas polufinale igravme.Inaku od moj aspekt murinho ne bese tolku golem faktor kolku sto ni bese slaba odbranata vecerva(mnogu greski iznapravija).

Zatoa ima return,ke gi vidime na camp nou ili da ja citiram izjavata na pep:"We will see you in the return leg, that is all I can say,"

:smir:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
aj oladete malce:) znam deka boli i toa mnogu ali so da prajme sea,imame uste 1 mec za 1 nedela,pa ako ne uspeavat da im davat 2-3 gola bez da primat togas ednostavno najdobriot tim,podobro kazano ke patuva toj sto najmnogu ke saka da se plasira.Zamerki za vecerasniot mec:
1.Sudijata,nz kako mozese da mu dodeli zolt na Puyol a na Maicon ne,nz kako mozese da ne dosudi faul vo rabot na 16 odma posle sto Messi sutirase od faul,nz kaj videse fauli vo korist na Inter,a najgolemata greska pri 3 gol,kaj gledase sutrakot:nerv:
2.Busquets,deckoto e ziva katastrofa ja nz koj k.r Pep go forsira koga e drvo nevideno,da mi zastane srce koa on ke prima topka
3.Celokupnata odbrana deluvase izgubena pri 3 gola a i vdrugi priliki
4.Izmenata Abidal-Ibrahimovic,vidovte pri krajot i te kako ni falese Ibra

toa e idemo dalje,za 7 dena ke gi precekame u Nou Camp so verba u Pep i Igracite deka ke moze da ja anuliraat taa prednost,koja iako izgleda golema,sepak bi mozelo da se stigne so gol vo prvite 20-30 minuti
Мислам дека му прекипа лончето на Гвардиола.
Едноставно претерува со Бускетс. Детето ми е крајно антипатично, и одамна мислам дека игра само зарати тоа што доаѓа од младинскиот погон. Пеп премногу верува во него, разбирам дека му е миленик, но во вакви клучни натпревари едноставно мораше да игра со Туре.

Што направи Бускетс?
Негова требаше да биде задачата да го покрие Снајдер. Не е преголема фолозофија да се чува стаклеников, само агресивно да одеше на него во целсот ке го неутрализираше. Но, младиот се загуби. Уште на стартот направи НЕПРОМИСЛЕН потек кога изнуди фаул и ја удри топката од земја барајќи жолт за противникот, а на крајот самиот тој го папаше. И после мирен ко бубица, па не иде така... во ваков натпревар од круцијално значење - не.

Во сите натпревари досега Барселона имаше +60% посед на топка. Денеска не беше така, тоа се виде уште од самиот старт дека Мурињо има тактика против Барса. Интер напаѓаше, Барса една контра и гол. Тогаш вистинските мајстори требаше да нагазад на топката, Пеп требаше за нијанса да ја повлече играта и да сугерира игра позната како додај му ја топката на голманот. Мораше првото полувреме да го завршиме со резултат 1-0, а потоа да го внесе Абидал место Ибрахимовиќ. Таа лекција ја добивме од Арсенал на Емирати, а Пеп покажа дека сеуште не ја научил.

Досега Пеп милион пати докажа дека има муда и генијалност да ја води Барселона, и благодарен сум му на се' што направи за клубските бои... а искрено и покрај денешната единствена грешка тактика во последните 2години, Јас со две раце во вис и натаму ќе му давам подршка на Пеп!

Нема да се правдаме со судии, ниту со долгиот поминат пат до Милано. Шампионите секогаш поминуваат низ најтешкиот пат, и затоа се викаат шампиони.
Некој ќе велат готова е сезоната за Барселона, некој ќе пцујат по Меси... најтешките 2недели се пред Барселона, лажна самоувереност не е потребна, потреба е целосна подршка!
Значи немојте за Бускетс да сте зуцнале:) Дечкото изнуди дури 5 фаули колку шо ги пребројав јас:tapp::tapp: Дрво недоделкано е бе може слободно да оди да се фрли. Нареден натпревар ако не го видам Туре незнам:vozbud:
ne sakam da pomislam deka pagajme vo kriza.so espanjol imavme losa igra sega istoto i so inter, mnogu losa igra
kako i da e recisi sum siguren deka na nou kamp ke bide mnogu tesko znaejki deka murinjo ke igra so site 11 vo odbrana i ke bide mnogu tesko da se postignat 2 gola
За лоша игра не ми спомнуј прво нешто шо ми дојде у глава кога го примивме вториот гол беше тоа:nesvest:

А сега овака:
1. Немојте да кењате против Пеп, до лани сите го правевте Господ сега не чини. Малку се изгуби кога на крајот не ги стваи и Анри и Кркиќ напред ама добра таа е шо да праиш
2. Денеска пролазна оценка има само Максвел. Другите сите беа изгубе ни начисто, овакви ги нема гледано од полуфиналето со Манчестер пред 2 години:nesvest::nesvest:
3. Бускетс:tapp::tapp::tapp::tapp::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
4. Судијата - нејќам да изгледа педерски и повеќе од заслужено изгубивме ама судијава може слободно да оди да се фрли:kesa::kesa:
5. Се гледаме за 8 дена јас сеуште мислам дека имаме реални шанси:toe:

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Da da,tocno,posle so vas polufinale igravme.

:smir:
Ме збуни со тоа 'вас' - за кои навива Батистута, а му ги гледам на банерот само Фиорентина и Реал :smir:

Таа година во плуфинале игравте со Валенсија. Изгубивте 4:1 или 4:2 на Местаља и победивте 2:1 на Ноу Камп.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Прво нема да плукаме по судијата туку по нашите играчи :)

Кај им беше паметот на одбранбените играчи при првиот гол на Интер,како можеа да заборават дека на таа десна страна може да има некој играч,сите трчаа по играчот кој ја имаше топката.
Вториот гол...па како бе може да се дозволи еден одбранбен играч да шета во 16-никот меѓу 4 дефанзифци.
Третиот гол...СУДИЈАТА :) ама сепак не требаше да се дозволи топката да стигне до Снајдер..речиси истата грешка како при првиот гол.
Не можам да не го кажам ова : Абе како бе Бускетс ги одиграа 90 минути..абе Туре е тука бе Пеп...стај го него.На реваншот Туре 90% ќе биде стартер.

Лошо беше судењето вечерва тоа е факт,прво суди непостоечки офсајд за Интер,па после не му дава жолт на Маикон,суди игра со рака на Педро кој беше турнат со раце од Лусио мислам дека беше,жолтиот на АЛвес...па тоа е катастрофа веќе...има уште грешки..но ајт :)

Но овој дуел не завршил сеуште...

Ни доаѓаат на Камп Ноу!
Не верувам дека може да се извлечат а да не примат гол,а ако примат еден тогаш вториот сака..не сака ќе влезе.

Ех јасно е дека на реваншот Интер ќе игра затворено и ќе чека прилика за контра.Значи ќе напаѓаме но треба да бидеме многу внимателни во дефанзива.

Верувам во овој тим,верувам во Пеп...сме се извлекле од многу незавидни ситуации...можеме и сега,не за џабе велат дека оваа екипа е најдобрата екипа што некогаш играла фудбал :)

VISCA EL BARCA!

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Гвардиола направи само една грешка во пресрет на овој натпревар..АНРИ

Натпреварот е само доказ колку ни фали дон андрес. одбраната како и секогаш, после поволен резултат трчат во напад :) брзите играчи на интер успеаа да ги искористат нафрлените топки и контрите и не совладаа...

Голот од офсајд нема да го коментирам, за судијата е дел од секундата и тешко се приметува тоа :) Со пеналот искрено, не можам да се помирам...

The Special One уште еднаш се докажа дека владее во менаџерските води, капа доле! Го неутрализира ПРЕД СЕ Чави - архитектот во акциите на барса... после златан, кој делуваше изгубен на терен и на крај меси :)

Ова е вистинскиот предизвик за Барселона, ова е најтешкиот испит за Гвардиола... ДА СЕ БИДЕ ИЛИ НЕ?! вистинскиот одговор е скриен во душата на играчите, во нивната мотивација и волја. Го правеле тоа многу пати, убеден сум дека ќе го направат повторно на задоволство на сите нас! Камп Ноу нека ГРМИ!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom