Духови, сеништа (сенки)...

• Креатор на темата Креатор на темата PANKERKA
  • Време на започнување Време на започнување
Сенки... Морници од самата помисла

Dali ste se pocuvstvuvale nekogas kako da ne ste sami vo soba,koga e temno i nikoj ne e do vas...ve gusi,cuvstvuvate disenje,cekorenje ili slicno...
pisete ama iskreno i posle i jas ke vi raskazam nekolku vistiniti desavki...:back:

Кога сум бил копиљ да :pos2:.Сега за жал не :toe: и ајде кажи ги дешавките баш ме интересираат

Порано, ко бев помал. Сега во последно време не.

Се си мислев дека зад мене ќе се појави некаков ѓавол или вампир.

Дете бе, шта чеш :pipi:

Да откога добро ќе се опијанам обично, ги чувствувам демоните мои кои што дојдоа по мене.

Да да... уплави имав се моЧав по дома и на баење ме носеа....:pos2::pos2:
Абе ако веруаш у такви работе постоја ако не непостоја.. Бар ја таке мислим..

Не, апсолутно не.:toe:
Ај сеа почасти не со тие дешавки што ги спомна, да се посмеам малку.

јас искрено не верувам во сенки и слично бидејки тоа се измислен работи и недокажани,верувам во моќта на потсвеста и дека ние самие халуцинираме и ствараме нереални ситуации...:toe:

mislam takvi nesta nepostojat toa se samo vo psihata na sekoj covek ako dozvolite da ve nadvladeat togas toa i ke go storat, ne se zamarajte tolku so toa senka nisto ne vi moze sepak treba da se plasime od realnosta a ne nesto so nepostoi:back:

Ajde be nekoja slucka kazete... Inace jas ne sum imal iskustvo so senki niti pak sakam da imam.:helou::wink:

Мене ми се има десено сенка да ме гази пред околу година дена. Како парализиран бев и слушав детско смеење. Траеше пола минуата некаде. Е сега дали беше лош сон (мада бев полусвесен) или вистина се деси незнам.

Сенки...Хм фикциј или реалност... Јас би рекол реалност... Пошо беше реалнокоа ми стоеше сенка у ходник додека не почнав да хистеришам...и викав викав викав викав и ко да се помрдна нешо у ходникот кај вратата од дневната и ја снема...ај у пи*ку матер...ден денес пала блиц на мобилниот ако е изгасено светлото у ходник....аааааа...сеа пак ми е страв....

mislam takvi nesta nepostojat toa se samo vo psihata na sekoj covek ako dozvolite da ve nadvladeat togas toa i ke go storat, ne se zamarajte tolku so toa senka nisto ne vi moze sepak treba da se plasime od realnosta a ne nesto so nepostoi:back:
се согласувам дека е до психата..дали реално постојат незнам, ама како ние ќе ги прифатиме или толкуваме зависи само од нас.. Мене ми се има случено вакво нешто, т.е сум имала вакво чувство ама во тие моменти веднаш ги насочувам мислите кон нешто сосема друго,на почетокот малку усилено, додека целосно не заборавам на тоа, и чувството се губи...Така да, всушност самото сознание кое намерно си го наметнувам дека такви нешта не постојат, е причината што успевам да заборавам на тоа...:smir:

пс: Анонимна ај раскажи ни ги твоите случки :)

Dali ste se pocuvstvuvale nekogas kako da ne ste sami vo soba,koga e temno i nikoj ne e do vas...ve gusi,cuvstvuvate disenje,cekorenje ili slicno...
pisete ama iskreno i posle i jas ke vi raskazam nekolku vistiniti desavki...:back:

Ај кажи ги де....:pipi:

Јас немам такви искуства...:toe:

Уф како мал чуствував дека цела соба е полна со сеништа/сенки/присуство. Се обидував со сила демек ги нема, да си мислам и со тек на време си одеше тоа чуство. Психа е тоа само. Што нема да направи човечкиот мозок....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom