Интересен пронајдок

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastijan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јануари 2009
Мислења
54
Поени од реакции
1
zdravo na site,nov sum na forumot i sakam da spodelam so vas eden moj slucaen pronajdok.DSC01174.JPG

DSC01173.JPG ovaa raka i uste dva drugi predmeti slucajno gi primetiv vo blizina na mojot imot pa bidejki ne znam od koe vreme se ,se nadevam deka nekoj na forumot ke znae:) pozdrav
p.s slikite od drugite 2 predmeta ke dobiete pokasno ovaa vecer

zdravo na site,nov sum na forumot i sakam da spodelam so vas eden moj slucaen pronajdok.Прегледај го приврзокот 12300

Прегледај го приврзокот 12301 ovaa raka i uste dva drugi predmeti slucajno gi primetiv vo blizina na mojot imot pa bidejki ne znam od koe vreme se ,se nadevam deka nekoj na forumot ke znae:) pozdrav
p.s slikite od drugite 2 predmeta ke dobiete pokasno ovaa vecer

Од кај ке знае некој од форумов, неможе од слика да се утврди тоа. Однеси ги во најблискиот музеј, Паско сигурно знае :helou:

hehe smesno znam....brzam sea podocna ke uplodiram sliki od drugite dva predmeta a za toa vreme slobbodno smejte se :P
не треба негде да ги пријавиш овие? пошто си ги ископал во близина на твојот имот...

Ne se del od anticki skulpturi ova? Odma prijavi. Blisku do nekoe naogaliste si ili...?

шом се веќе извадени и не архивирани измерени на која длабочина итн .. .џабе е мислам немаат вредност ... ама ете некој покомпетентен нека каже ...

не треба негде да ги пријавиш овие? пошто си ги ископал во близина на твојот имот...

predmetite ke gi prijavam uste utre,samo sakav da doznaam neso poveke ako mozam zatoa i ja otvoriv temata bidejki nemam poznavanja od ovaa oblast....inaku ne sum gi ISKOPAL,bea na povrsinata na zemjata i ne se pronajdeni blizu arheolosko naogaliste

Дали се направени од камен?
Прашувам бидејќи пред среден век склуптурите и спомениците(незнам која големина е раката) не биле правени од камен.

Здраво и здраво од мене, јас не сум толку нов но го пронајдов ова
Здраво и од мене, јас ич не сум нов и те банриав од тема.
predmetite ke gi prijavam uste utre,samo sakav da doznaam neso poveke ako mozam zatoa i ja otvoriv temata bidejki nemam poznavanja od ovaa oblast....inaku ne sum gi ISKOPAL,bea na povrsinata na zemjata i ne se pronajdeni blizu arheolosko naogaliste
Ти бате пријавувај, не се чува по дома археолошко благо. И пиши ако дознаеш период.
Прашувам бидејќи пред среден век склуптурите и спомениците(незнам која големина е раката) не биле правени од камен.

На мермер нели личи?

mermer e isto kako i ovaa
konus.jpg

шом се веќе извадени и не архивирани измерени на која длабочина итн .. .џабе е мислам немаат вредност ... ама ете некој покомпетентен нека каже ...

Јас ако на пример го најдам.. светиот грал. Си го откопам од двор и веќе ако е изваден и не измерен на која длабочина дали губи секаква вредност?

За сликите, преку слики не се дознава ништо. Има обвластени стручни лица кои се доволно компетентни да ти одговорат, друже отварач на темава.

Прашај некој што се разбира од вакви работи...
На крај може да излезе некоја вазна(украс) која ја скршил дедо ти кога правил журка таму.

А од кое време мислиш дека е ? пошо викаш знаеш од кое време е.

SEBASTIJAN

ОДИ ДО ПРВИОТ МУЗЕЈ ИЛИ информирај се по телефон што треба да направиш, можно е да има и други скулптури или дворот да е во близина на некое наогалиште, по селава сум гледал како народ за дворна патека користи древни плочи и мермери најдени по нивите, без да се интересира или да праша што се....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom