Бугарија да стави вето на Македонија за ЕУ и НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата georgive
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Тоа ти се вика „трсат фоф јајцето влакно“:tapp:

3 месеца затвор за такво нешто, ако за тебе е ништо, за мене не е. И сосем случаино таа има блгарско самосознание и е членка на Радко. Много ми е интересно, кога маjката е у затвор, кои ке гледа детето и така ли се грижат за децата македонските судии ?

3 месеца затвор за такво нешто, ако за тебе е ништо, за мене не е. И сосем случаино таа има блгарско самосознание и е членка на Радко. Много ми е интересно, кога маjката е у затвор, кои ке гледа детето и така ли се грижат за децата македонските судии ?
Еј мајката не му дала на таткото да си го види детето иако имал дозвола од социјалното или од каде ги даваат дозволите, два месеца така!

03.08.2009 18:09
krasimir-karakacanov1.jpg
Красимир Каракачанов
Бугарија да не ги укинува визите за Македонците и да стави вето за членството на земјата во НАТО и Европската унија, бидејќи Македонија продложува да води антибугарска кампања, бара лидерот на бугарското ВМРО, Красимир Каракачанов.
Повод за барањето на радикалот е, како што вели, политичката и административна репресија што ја доживувала 23-годишната бугарка од Гевгелија, Спаска Митрова.
Таа од пред неколку дена се наоѓа во Идризово, каде издржува казна затвор од 3 месеци, бидејќи не му дозволувала на својот поранешен маж да ја посетува двегодишната ќерка, и покрај решението на центарот за социјални работи.
Сторијата на Митрова А1 ја објави пред 2 месеци. Таа и тогаш тврдеше дека е осудена невина, но во ниту еден момент не спомна дека е жртва поради својата национална определба. Тврдеше дека е осудена за не извршено решение за видување на детето со таткото, кое никогаш не го добила од Центарот за социјални работи.
Еден месец по оваа изјава, Митрова се појавува како бугарски активист во земјава. Таа е една од 9-те основачи што на 5 јули во Охрид го возобновија здружението Радко.
За случајот бил запознат и новиот министер за бугарската дијаспора, Божидар Димитров. Доколку бугарските власти не успеат да ја издејствуваат Митрова да биде ослободена, за една недела Каракачанов најавува протести пред македонската амбасада во Софија, но и тужба против Македонија во Стразбур.

http://www.time.mk/story_5e1defb8c0_article_21c47b94cf.html

Познавам една мајка која исто така е во затвор и сосема случајно има самосознание дека е Македонка и е членка на СДСМ, а друга пак сосема случајно има самосознание дека е Албанка и е членка на ДУИ, а трета пак.....Е, а во Бугарија не познавам, ама знам дека многу мајки кои имаат македонско самосознание и случајно или не Бугарската држава не им дава да се нарекуваат онака како што се чуствуваат, така што полесно е кога се бара вистината отколку кога се “трси фоф јајцето влакно“ за да се сокрие вистината. Некој многу сака да изигрува наивен, незнам кој....

Овој како Тачи кај нас се храни со радикализам кој не успева.

А баш сакам да видаам за што ќе тужи!

Ова е многу интересна финта... можеби утре сите во Идризово ќе се изјаснат за блгарчета.. не се знае можеби ќе ќарат нешто заедно со ратковица....:tapp:

А го есапи некој Каракачанов, или само вработените во фирмата негова???

во врска со таа во затвор што била, никој суд нема да ја ослободи. Право на детето е да го гледа таткото, а не нејзин кеиф и желба дали сака или не.

Слези Господе собери си ја вересијава:pop:

мислам дека еу многу брзо ќе се умори од билатерални спорови и финти како он прв ми опцу мајка, и мое е топчето не ти го давам.... ама касно да не и биде...

Бугарија нема муда да стави вето.

право на детето е да го гледа таткото. Има врска со семејство а не со националност.
Мајката е таа која му скратила право на детето што не смеела. После три месеци ќе излезе и ќе си ја чукне тоа главата дека на децата им требаат и татковци а не дека се само донатори на сперма.

И поголеми казни треба да имаат, затоа што за нивни инает (на родителите) децата стануваат нездрави луѓе.

Ке се усвои новиот устав на Унијата кога тогаш, ке го дочекаме и тој ден па после нема да јадат вака г*мна кај стигнат :nenene::nerv:

Б`лгар, види вака...
Јас сум правник, и, како таков, имам сретнато многу случаи, каде од најразлични причини, детето е доделено на таткото...
Е, сега, оној малоумниов Каракачанов, што мисли дека детето ИСКЛУЧИВО треба да се даде на мајката, е сосема друга работа.
За твое (а и негово) појаснување, другиот родител има право да го гледа детето, во согласност со решение на надлежниот орган, а СПРЕЧУВАЊЕТО на тоа претставува кривично дело, ако не си знаел...Истото нешто стои и во тоа вашето, демек европејско(:pos2::pos2:)право.
Ама, кој ви е крив кога сте малоумници?

Б`лгар, не гледаш класичен пример на перење мозок, од тоа таканаречено списание...?
уште во 19 век живеете...
Чергари бевте, сте и ќе си останете, па макар и на Марс да се качите.
Смешки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom