Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.991
Морати зборел на телефон со делегатот и според wtf правилата требало Интер да оди еден ранг подолу.

Цитирам едно непознато другарче од поназад, да не го барам сега кај беше...
Toj период не е забрането да се зборува со официјални лица по телефон, денес да, тогаш не.
Иначе, зашто Морати во 2006 би изјавил дека имал разговори со Бергамо ( нешто што до излегувањето на тоа интервју овој период, се тврдеше дека Морати секогаш ги негирал тие наводни разговори ), денес истите разговори и излегоа во јавност, и во ниеден наврат немало нешто што е окарактеризирано како незаконито.

Оној долго најавуван бум за денес, т.е. доказ, пак, ништо што би се означило ко делегирање на судии бидејќи Факети не бил оној кој го изговорил името на Колина, него тоа бил Бергамо. Иначе ова требаше да биде пресвртницата, чисто информативно ...

Пак ке повторам, 1 основ зашто Интер би оделе во Серија Б да дадеа, а не напразно да пукаат со билдање на постови.

M

Mario Gómez

Гостин
Мислам дека треба да се отвори тема за ова во подфорум Право, непотребно се оптеретуваат фудбалски теми со судски процеси...:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Toj период не е забрането да се зборува со официјални лица по телефон, денес да, тогаш не.
Можеби со официјални лица било дозволено тогаш, ама зборување директно со Судии беше забрането и тогаш и сега.

11:05 AM BST "The phone call where Facchetti asks Collina about the referee grid with Bergamo was transcripted, but we thought it was not important." Some people inside the court react with laughter to Auricchio's claim.
Ова е извадок од сведочењето на Ауричио, шеф на карабинерите.Ауричио ги презентираше снимките против Моџи, а не ја презентирал снимката меѓу Факети (тогашен Претседател на Интер) и Колина, бидејќи сметал дека не е важно тоа.

Морати зборел на телефон со делегатот и според правилата требало Интер да оди еден ранг подолу.

www.figc.it. Побарај го Статутот, Член бр 6.

Сам ќе се увериш дека дури и најмал контакт на официјално лице на клубот со Судија се КАЗНУВА СО КАЗНА:ИГРАЊЕ НА КЛУБОТ 1 РАНГ ПОДОЛУ, а Ауричио во денешното сведочење САМ кажа дека има телефонски разговор меѓу Факети и Колина, кој не го презентирал бидејќи сметал дека „не е важен“.

Ауричио кога сведочеше денеска, на неговите контрадикторности се смееја не само одбраната на Моџи, туку и сите во салата, вклучувајќи ги дури и Судиите.

Дел од неговите глупости на што беа предмет на потсмев:

Moggi's Lawyer continues his cross-examination of Auricchio.

Moggi's lawyer Trofino is Ironic. "For Milan and Juventus the association to defraud was a ramshackle."

Trofino questions Auricchio on the game between Milan and Juventus. "the mother of all games."

Auricchio: "The grid was Collina, Trefoloni and Paparesta."

Trofino: "Can you confirm that these referees were not friends of Moggi?"

Auricchio: "Of course Collina, but also Trefoloni and Paparesta... Even though Paparesta had called and went to Canossa to Moffi after the game in Reggio. But I cannot say he was a friend of Juve's. Trefoloni was like Bergamo's son, even though nothing came out on Juventus."

Trofino then hits out at the accusation of association to defraud.

"I think it's a ramshackle accusation because in the draw for referees, not one ref was a friend of Juventus."

Trofino then asked about the referee De Santis who was also considered part of an alleged plot.

Trofino: "That year De Santis buried Juventus in at least three games and you know this. How can you consider him an associate? Can you tell me which phone calls shows you that he was part of Moggi's system?"

Auricchio: "The games are two not three. As for the calls to De Santis...ehm..."
Trofino: "My cross examination can end here."
Trofino - Адвокатот на Моџи.

Целта на Моџи беше исполнета.

The judge turns to Casoria Narducci prosecutor saying that the calls seem substantial
Обвинителот изјави дека овие разговори изгледа ќе имаат суштинско значање.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.991
Можеби со официјални лица било дозволено тогаш, ама зборување директно со Судии беше забрането и тогаш и сега.

Ова е извадок од сведочењето на Ауричио, шеф на карабинерите.Ауричио ги презентираше снимките против Моџи, а не ја презентирал снимката меѓу Факети (тогашен Претседател на Интер) и Колина, бидејќи сметал дека не е важно тоа.

www.figc.it. Побарај го Статутот, Член бр 6.

Сам ќе се увериш дека дури и најмал контакт на официјално лице на клубот со Судија се КАЗНУВА СО КАЗНА:ИГРАЊЕ НА КЛУБОТ 1 РАНГ ПОДОЛУ, а Ауричио во денешното сведочење САМ кажа дека има телефонски разговор меѓу Факети и Колина, кој не го презентирал бидејќи сметал дека „не е важен“.
.
Ова е уште една потврда со која се извртуваат работите и немаат никаква врска со вистината ( а се е резултат на вашето погрешно толкување на нештата ).

Значи за ова зборовав на фан клуб Интер, за онаа '' мајка на сите разговори '' односно за онаа пресвртница која се најавуваше, и ти погрешно истото си го сватил, не е Факети тој што зборува со Колина, него Факети е тој што зборува со Бергамо за Колина, а Се паѓа во вода бидејќи Факети не е тој што го спомнува името на Колина во овој разговор, него тоа го прави Бергамо, иако претходно се пренесе дека токму Факети бил тој кој го спомнал Колина, што не е точно.
Целиот разговор беше ставен на нет, и тоа беше убаво откриено кој всушност го спомнувал Колина, дури и во коментарите за видеото убаво имаше објаснето чии се зборовите на Факети а чии на Бергамо, авторот го тргна видеото од Youtube, причините му се само на него јасни. :toe:

Пак ке повторам, 1 основ дадете зашто Интер ке оди во Серија Б, зашто овој како што гледаш не го бива. :)

п.с.
Ci si è accorti, infatti, che a pronunciare il nome di Collina è Bergamo stesso e non Facchetti, come ha fatto credere la difesa di Moggi in data odierna in sede legale.
Свативме дека името на Колина во овој разговор користен од одбраната на Моџи е користено од Бергамо, а не од Факети како што тврдеше одбраната.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.988
;3476857']Мислам дека треба да се отвори тема за ова во подфорум Право, непотребно се оптеретуваат фудбалски теми со судски процеси...:toe:
грешка си, ова треба да се префрли одма во темата Логови.

Мене од ова само ќе ми биде мило доколку падне митот за поштеноста и квалитетот судиски на оноа копиленцено куроглаво-Колина.

добро сеа, ако може Интер и Јуве да идат у втора лига исто ќе се израдувам ама да не изводиме :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Боби[Мкд];3476857 напиша:
Мислам дека треба да се отвори тема за ова во подфорум Право, непотребно се оптеретуваат фудбалски теми со судски процеси...:toe:
Добра забелешка НО, Мислам дека никој нема да оди и да збора таму туку напротив овде ќе се влечи дискусијата и се ќе биди расфрлано и ќе се нервираме сите со то нешто. Дискусијава во моментов е дури и за побитна тема од тоа кој би бил шампион или патници за европски натпреварувања. Па на крај краева дури и поинтересна :D

Oн топик. Нема да дискутирам многу за темава бидејки ја имам истепано тастатурата на оваа тема на форумов. Само кратко дојде бел ден да излезат гомнениците на Морати на виделина.

Член од
16 октомври 2008
Мислења
120
Поени од реакции
10
Inter i Milan mozat da ko jadat i toa kako kako sto citam vo eden forum na napoli se zboruva deka milan moze da go jade najmnogu sega ne znam kolku e sigurno e ova no sepak ke vidime a taka mi se cini deka ova leto ke ima mesanica vo italia a ke bidam naj zadovolen ako Milan go jade znam deka ke bide loso za italianskiot futbal no Milan zaslusuva fa igra 2 liga

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.927
Поени од реакции
44.991
Inter i Milan mozat da ko jadat i toa kako kako sto citam vo eden forum na napoli se zboruva deka milan moze da go jade najmnogu sega ne znam kolku e sigurno e ova no sepak ke vidime a taka mi se cini deka ova leto ke ima mesanica vo italia a ke bidam naj zadovolen ako Milan go jade znam deka ke bide loso za italianskiot futbal no Milan zaslusuva fa igra 2 liga
Па сега за сега само еден разговор на Меани ( од Милан ) се покажа како сериозно прекршување на тогашните регулативи, каде овој се закануваше во случај одлуки на судии да одат на штета на Милан што е недозволиво.
Али чисто сумјам дека ке излезе нешто од ова, т.е., status quo ке остане целата ситуација во Калчото.

Член од
16 октомври 2008
Мислења
120
Поени од реакции
10
toj razgovor ke bide eden i vreden veruvaj imam nekoja custva deka milan ke go jade a moggi da zborime realno ko pocnal za inter noo ke go jade Milan :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
грешка си, ова треба да се префрли одма во темата Логови.

Мене од ова само ќе ми биде мило доколку падне митот за поштеноста и квалитетот судиски на оноа копиленцено куроглаво-Колина.

добро сеа, ако може Интер и Јуве да идат у втора лига исто ќе се израдувам ама да не изводиме :)
Единствениот судија Колина кој што е многу пати прогласен за најдобар на кој му се имаат доделено да суди многу финалиња и други важни утакмици ,единствен на кој никој неможе да му најде грешка ,ни една замерка во судењето итн итн
Единствено на вас Милан и на Јуве не ви прави мерак ... што треба тоа да значи хехе баш убаво вака што си се фаќате во стапица а не сте свесни за тоа (или свесни сте ама не капирате)
Значи најдобриот судија вас не ви чини затоа што е единствениот кој нема судено за 1 од тие 2 клуба(судел неутрално) ,единствениот кој не сте можеле да го поткупите ,единствениот кој ви нема одено вас по мерак итн итн ,сами со ова си потврдувате какви плачковци и штелачи сте
Колина бил копиленце ... :tv:
За ова судењево Моџи,Морати и слични бајки стварно немам коментар ,тегоби во стомаков добивам од такви нереални работи ... доколку Морати и Интер беа сомнителни за нешто ќе им беше судено во 2006 ,а не сега ,ова сега се само бајки и приказни во кои некои веруваат ...
Моџи сам изјавува дека во тоа време разговори со официјални лица биле нормална појава ,а самиот тој го обвинува Морати и другите за такви разговори ... кои смешки ги прави ауу каков комичар е типот ...

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.796
Ауричио кога сведочеше денеска, на неговите контрадикторности се смееја не само одбраната на Моџи, туку и сите во салата, вклучувајќи ги дури и Судиите.
Дури и на гоал.ком (порталот кој е единствен кој редовно секоја недела пренесува информации директно од моџи), беше кажано дека сите гости во салата се фанови на Јувентус!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Дури и на гоал.ком (порталот кој е единствен кој редовно секоја недела пренесува информации директно од моџи), беше кажано дека сите гости во салата се фанови на Јувентус!
Фановите на Јувентус после настанатата гужва во Судницата беа замолени да ја напуштат уште пред да почне Судењето, при што навивачите се преселија пред Судот, а во Судницата останаа сите засегнати страни со Адвокатските тимови, и голем број новинари,а во Судот беше забрането присуство на други личности.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.988
Единствениот судија Колина кој што е многу пати прогласен за најдобар на кој му се имаат доделено да суди многу финалиња и други важни утакмици ,единствен на кој никој неможе да му најде грешка ,ни една замерка во судењето итн итн
Единствено на вас Милан и на Јуве не ви прави мерак ... што треба тоа да значи хехе баш убаво вака што си се фаќате во стапица а не сте свесни за тоа (или свесни сте ама не капирате)
Значи најдобриот судија вас не ви чини затоа што е единствениот кој нема судено за 1 од тие 2 клуба(судел неутрално) ,единствениот кој не сте можеле да го поткупите ,единствениот кој ви нема одено вас по мерак итн итн ,сами со ова си потврдувате какви плачковци и штелачи сте
Колина бил копиленце ... :tv:
За ова судењево Моџи,Морати и слични бајки стварно немам коментар ,тегоби во стомаков добивам од такви нереални работи ... доколку Морати и Интер беа сомнителни за нешто ќе им беше судено во 2006 ,а не сега ,ова сега се само бајки и приказни во кои некои веруваат ...
Моџи сам изјавува дека во тоа време разговори со официјални лица биле нормална појава ,а самиот тој го обвинува Морати и другите за такви разговори ... кои смешки ги прави ауу каков комичар е типот ...
не, вака сеа озбилно муабет ти праам ко на дете свое, капирам дека сакаш да си интересен у хумористичен и мислиш дека реметиш некого и слично, али сериозно машко, олабави. Напорен си до посер, сфаќам дека ако продискутираш за фудбал во темата за премиер лига ќе си идеш ебан ради објективни причини али веруј дека ова не е местото кај што ќе “бидеш у право’’

сеа ова можеш да го протолкуваш у стил “ ме вреѓа сељаков дека сум у право и дека го пече’’ ако сакаш али не е така.
Немој да си дебилен доста е еден чобан_мацедониа на темава сите други сте копии. : )

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
не, вака сеа озбилно муабет ти праам ко на дете свое, капирам дека сакаш да си интересен у хумористичен и мислиш дека реметиш некого и слично, али сериозно машко, олабави. Напорен си до посер, сфаќам дека ако продискутираш за фудбал во темата за премиер лига ќе си идеш ебан ради објективни причини али веруј дека ова не е местото кај што ќе “бидеш у право’’

сеа ова можеш да го протолкуваш у стил “ ме вреѓа сељаков дека сум у право и дека го пече’’ ако сакаш али не е така.
Немој да си дебилен доста е еден чобан_мацедониа на темава сите други сте копии. : )
Брат вакви постови кои се неповрзани со тоа што ја го пишувам не ни читам веќе ... незнам што да ти кажам ,ако имаш нешто да ми вратиш во врска со тоа што го пишав,врати ми ,вака ова на ништо не личи :toe:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Ја имам слушнато дека Колина јадел некоја казна одкако напраил некоја реклама со Милан или нешто слично. ... измешани ми се сеќавањата,ако знае некој нека ме поправи што беше работата. Инаку никогаш не сум имал нешто против судијава и увек добро судел ,дури и повеќе за Милан. :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom