KIa Rio, Hyundai Accent, Chevrolet Aveo, Dacia Logan, Lada Kalina што е најдобро?

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување

KIa Rio, Hyundai Accent, Chevrolet Aveo, Dacia Logan, Lada Kalina што е најдобро?

• Вкупно гласачи
    62
Дачија би зел. Сум имал прилика да се возам во сите од горенаведените освен Калината, но Дачија најмногу ми се допаѓа.

Дачија би зел. Сум имал прилика да се возам во сите од горенаведените освен Калината, но Дачија најмногу ми се допаѓа.
vervaj mi , bato, dacija e najloso nesto so mozi da ti se sluci!!!
Vo pp od ko se zapali skroz nova dacija vo vozenje ne mi tekna da pomislam uste ednas na taa marka, a imase i mn drugi sl sucaevi so dacia.

sto se veli: Dacija - kupija pa placija!!!

Hyundai Accent, добри коли, добра коњажа и на изглед најдобро од овие со кои што го споредуваш.

Според мене авеото..

vervaj mi , bato, dacija e najloso nesto so mozi da ti se sluci!!!
Vo pp od ko se zapali skroz nova dacija vo vozenje ne mi tekna da pomislam uste ednas na taa marka, a imase i mn drugi sl sucaevi so dacia.

sto se veli: Dacija - kupija pa placija!!!
ОК, не велам не, ама има и многумина кои ја фалат колата.:smir:

Од сите овие излезе дека Акцентот води неприкосновено, изгледа доста издржлива кола. Гледам и многу таксисти ги возат. Како е со потрошувачка на гориво?
Ако земам ќе земам половна затоа што искрено не ми се даваат толку пари за нова, а не сакам да се расправам со банки кредит лизинг итн. Гледав од скоро сите овие автомобили половни и не многу стари цените им се 4000-5000 евра, што прилично ми одговара. За нова не знам ќе почекам затоа што велат дека цените наесен ќе паднат нагло па сега ќе видиме. Сеуште размислувам и ова само ми е во план :toe:.

Се сеќавам татко ми купи нов Акцент од 1996 1.5 GLS 90 коња,(имаше понуда и за 1.3 GL) значи колата беше со клима и такви тракатанци за тоа време беше супер, плус Хјундаи кај нас беше не многу позната марка, малку и на ризик ја купи колата но се исплатеше, а моторот беше страва :))) озбилно колата беше стварно брза, само една мана...си трошеше доста :), ја продаде 2000 година.
Топ количе по добро ќе го паметам.

Дачиа - Рено - француски - скапи делови.

Хјундаи - Киа - иста компанија (речиси), издржливи магирици.

Шевролет - 50-60% од деловите што секојдневно ќе ги допирате се исти од Хјундаи и Киа (пример ракета, електроники, разни ситнурии како брави и такви ствари). Моторите се на GM, така што немате гајле.

Лада - нема потреба од коментари.

Oд понуденово...не би купувал ништо...да си бидам искрен...
Ама, кога би купувал, би го зел Шевито (ако може така да го наречеме).
Бај д веј...не сум видел некој да вози Калина?

Иам еден комшија вози. Ама не се исплаќа. 500.000+ денари е. Тоа е 9000 евра. Не е малку за Лада. Меѓувреме ако сменале цени то е веч друго.

Не е Ладата тоа што треба да е. Моторот е добар ама има некои детски проблеми замара со ситници.

Убаво некој ти рече погоре. Астра Класик малку е застарен дизајнот ама проеверена и издржлива кола добиваш за мали пари:helou:

Ја би зел Киа Рио или Chevrolet Aveo.Hyundai Accent отсекогаш сум ги мрзел и уште ги мрзам зашто имаат катастрофелен изглед,Dacia Logan ова не е кола ова е кола праена колку да е направена така да не е препорачива а за Lada Kalina првпад слушам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom