Зошто Бог го ОСУДУВА Верувањето

  • Креатор на темата ateist
  • Време на започнување
A

ateist

Гостин
Библијата кажува дека битието Бог не само што Верувањето го Осудува значи НЕ ГО

ОДОБРУВА туку го нарекува ГЛУПОСТ , ГЛУПОЉУБИЕ значи практикувачите ги

нарекува ВЉУБЕНИЦИ ВО ГЛУПОСТА ( ГЛУПОЉУПЦИ)

ЕВЕ :

Псалм: 4:2 Човечки синови, до кога ќе ја обрнувате Мојата Слава во срам? До кога ќе ја ЉУБИТЕ СУЕТАТА и ќе ги барате ЛАГИТЕ?,,
,

,,
Пословици: 1:22 „До кога, вие ГЛУПАВИ , ќе ја ЉУБИТЕ ГЛУПОСТА, и до кога на потсмевачите ќе им биде мило потсмевањето, и до кога БЕЗУМНИЦИТЕ ќе го МРАЗАТ ЗНАЕЊЕТО ?


14:8 Мудроста на мудриот човек е во тоа: што внимава на својот пат, а глупоста на безумникот е ЗАБЛУДА..
..
.
А НАЈГОЛЕМА НЕНАДМАШИВА ГЛУШПОСТ И ЗАБЛУДА ШТО ГИ ШИРАТ ИСЛАМОТ ПРАВОСЛАВИЕТО КАТОЛИЦИЗМОТ И ПРОТЕСТАНТИЗМОТ Е ДЕКА СУЕТАТА Е ВЕРУВАЊЕ И ДУХОВНОСТ
ЛАЖАТ ДЕКА НЕТРЕБА ДА СЕ ЗНАЕ НИШТО ОСВЕН ДА СЕ НАУЧИ ИМЕТО НА ПЕСОТ ..АЛЛАХ , ЈЕХОВАХ ,ЕЛОАХ , ГОСПОД , БОГ И СЛИЧНИ ГЛУПОСТИ

ДЕКА СО ТОА ...КАКО НА ЛОТАРИЈА ТРЕБА ДА ВЕРУВАТ = ПРЕТПОСТАВУВАТ ДЕКА ЌЕ БИДАТ СРЕЌНИ ДОБИТНИЦИ (?!?!?!!? СТВАРНО ГЛУПОСТ НЕИЗМЕРЛИВА )

.
.
.
Езекиел: 13:8 Затоа Господ, Господ, зборува вака: „Затоа што зборувате суетно и гледате лага, еве Ме против вас - зборува Господ Бог!
13:9 Еве Ме, Мојата рака ќе биде против пророците што ГЛЕДААТ СУЕТНО и што пророкуваат лага: не ќе бидат веќе во собирот на Мојот народ, не ќе бидат запишани во книгата на Израелевиот дом, никогаш веќе не ќе стапат на Израелева почва! И ќе знаат дека Јас Сум, Господ Бог.
13:22 Зашто вие со лага го ожалостивте срцето на праведникот, што Јас не сакав да го ожалостам, а ги закрепивте рацете на безбожникот, за да не се одврати од лошиот безбожнички пат, па да го спаси животот.
13:23 Затоа веќе не ќе гледате суетно, ниту ќе пророкувате лага: Јас ќе го ослободам Својот народ од вашите раце. И ќе знаете дека Јас Сум Господ!’”
21:29 а дотогаш тебе напразно ти привидуваат, ти пророкуваат лага - за да се стави под вратот на злогласните злосторници, на кои ете, им дојде денот и часот на последниот злочин!.
.
.
ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или Достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството ..
.
.
.

КНИГА НА ПРОРОК ОСИЈА
Глава 4
6 Мојот народ гине: НЕМА ЗНАЕЊЕ ; зашто ти ГО ОТФРЛИ ЗНАЕЊЕТО


ПА ТАКА РЕЛИГИИТЕ И ВЕРИТЕ ШИРАТ НЕЗНАЕЊЕ=МАЛОУМИЕ ПА СО ТОА ЈА ПОТТИКНУВААТ ЉУБОВТА КОН ГЛУПОСТА (ГЛУПОЉУБИЕ )

а како ќе учат некого кога и самите немаат знаење

па така кај Православието за верување е прогласено Гнетењето (така го "слават" бога ) и национализмот
Филипјани: 3:19 Нивниот крај е погибел; нивниот бог е стомакот; нивната слава е во нивниот срам; тие мислат само на земното..

Протестантите си напишале на парите "ова е нашиот бог "-доларот

Матеј: 6:24 ”Никој не може да им служи на два господара; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите на Бога и на мамона.”

Исламот со форсира култ наплодноста под бог си ги подразбираат сопствените уринарно генитално сексуално репродуктивни органи


ПРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО КОРИНТЈАНИТЕ
Глава 12
21 Не може окото да и рече на раката: „Не си ми потребна,” или пак главата на нозете: „Не сте ми потребни!”

22 Туку попотребни се оние членови на телото, што изгледаат послаби.

23 И поголемо почитување им даваме на оние членови на телото, за кои сметаме дека не заслужуваат почитување. Нашите неугледни членови имаат поголема пристојност;

24 а на пристојните тоа не им треба. Но Бог го сложил телото, давајќи му поголема чест на оној член, кој ја нема,

А ИСТО ТАКА СЕ И ГОЛЕМИ ЉУБИТЕЛИ НАОРУЖЈЕТО И НАСИЛСТВОТО

Исаија: 14:4 ќе му ја запееш оваа пословица на вавилонскиот цар: „Како го снема насилникот? Како исчезна угнетувањето?

Езекиел: 7:24 Затоа ќе ги доведам најлошите народи, за да ги наследат нивните домови. Ќе ја скршам гордоста на насилникот, и ќе бидат обесветени нивните светилишта.

Католицизмот го интересира само политика пари власт до степан да организира пљачкашки походи -Војни , да соработува со нацисти ...педифилии сите гатутии собрани

1 Тимотеј: 6:5 празни препирки меѓу луѓето со изопачен ум и лишени од вистината, кои мислат дека побожноста е средство за печалба.

2 Тимотеј: 3:8 И како што Јаниј и Јамвриј му се спротивија на Мојсеј, така и овие и се противат на вистината, луѓе со изопачен ум, отфрлени во обѕир на верата.


ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО РИМЈАНИТЕ
Глава 1
Бог ги предаде на нивниот изопачен ум, за да прават што не прилега:

24 Затоа Бог ги предаде, според желбите на нивните срца, на нечистотата, така што сами да ги обесчестат своите тела;

25 нив, кои Божјата вистина ја заменија со лага, и му се поклонуваа и служеа на созданието место на Создателот, Кој е благословен довека, Амин!

26 Затоа Бог ги предаде на срамни страсти: нивните жени го заменија природното општење со неприродно;

27 мажите, исто така, го оставија природното општење со жена и се распалија со сладострасност еден кон друг, правејќи - мажи со мажи - срамни работи, добивајќи заслужена плата во себе за својата заблуда.



Религиите и верите ги "учат верниците " на прости механичк правила и прописи ..левата десната рака нога клекни стани прдни ,На обични 5-6 пароли и бомбастични зборови . понекоја песничка И ТОА Е СЕ .
.
.
.
ЕТЕ ОЧИГЛЕДНО ЗОШТО БИТИЕТО БОГ ВЕРУВАЊЕТО = ПРЕТПОСТАВКАТА ЈА НАРЕКУВА ГЛУПОЉУБИЕ ....ВЉУБЕНОСТ ВО ГЛУПОСТА

СЕПАК Е ТОЧНО :
ВЕРУВАЊЕТО = ПРЕТПОСТАВКАТА Е МАЈКА НА СИТЕ ЗАЕБАНЦИИ
 
Член од
11 април 2009
Мислења
87
Поени од реакции
5
Епа вака драго пријателче
Да те прашам јас нешто
со што толку ти згрешил Господ Бог
па на секоја тема се трудеш да го докажеш спротивнот.и во што ти веруваш.
факт е дека вербата во Бог ти смета затоа си тука и активен на секоја трема религија.
и да се надоврзам
бог најпрво треба да го спознаеш во себе после да го бараш надвор.и тој не бара од нас да верубваме туку да делиме браткса љубов,зошто еден е Бог за сите религии.
 
C

Cool Hand Luke

Гостин
Е атеист, имаш и ти многу светли моменти :)
Точно! Верувањето произведува само една работа, а тоа е верување.
Верата е жива работа, нешто што треба да се живее сега овде, а не само пусто да се верува, и успат да се прават илјадници глупости, пред се зла према други. Будистите не веруваат како што ние веруваме, но затоа саканиот и добар Господ го гледаат во се што ги опкружува, првенствено во луѓето. Но ако е до менталитетот а не до религијата, за ноу комент сме.

Риспект!
 
A

ateist

Гостин
1 Коринтјани: 3:10 Според Божјата благодат, која ми е дадена, јас, како мудар градител, ја поставив основата, а друг гради. Но секој да внимава КАКО НАДГРАДУВА.

Римјаните: 14:19 И така, да го бараме она, ШТО Е ЗА МИР И ЗА ЗАЕМНА НАДГРАДБА!

1 Коринтјани: 14:5 Би сакал сите да зборувате јазици, а уште повеќе да пророкувате; зашто, оној, кој пророкува е поголем од оној, кој зборува јазици; освен ако ги толкува, та ЗАЕДНИЦАТА ДА ДОБИЕ НАДГРАДБА.
14:12 Така и вие, бидејќи покажувате ревност за духовните нешта, настојувајте да ги имате во изобилство за НАДГРАДБА на црквата- КОМУНАТА!

2 Коринтјани: 12:19 Вие одамна мислите дека се оправдуваме пред вас! Пред Бога, во Христа, зборуваме, а сè е тоа, возљубени мои, ЗА ВАША НАДГРАДБА.

Ефесјани: 4:16 Од Него целото Тело е поврзано и соединето во едно, на тој начин што секој дел дава поткрепа според една мерка на секој одделен дел; тоа прави Телото да расте за својата СОПСТВЕНА НАДГРАДБА во љубов.



1 Солунјани: 5:11 Затоа утешувајте се меѓусебно и НАДГРАДУВАЈТЕ СЕ еден друг како што и правите!

ШТО Е НАДГРАДУВАЧКОТО ВО РЕЛИГИИТЕ И ВЕРИТЕ ?

КАКО СЕ НАДГРАДУВААТ НИВНИТЕ ЧЛЕНОВИ ЕДНИ СО ДРУГИ И ВО ШТО ?

Лука: 2:52 А Исус НАПРЕДУВАШЕ ВО МУДРОСТ, во растењето и во благодатта пред Бога и пред луѓето.----- ЗНАЧИ БАРАЛ ЗНАЕЊЕ А НЕ ВЕРУВАЛ ВО ГЛУПСТИТЕ ШТО ГИ КАЖУВАЛА НЕГОВАТА РЕЛИГИЈА

2 Коринтјани: 8:7 И како што изобилувате во сè, во верата, во словото, во ЗНАЕЊЕТО,.
11:6 Ако сум и невешт во говорот, не сум во ЗНАЕЊЕТО, тоа ви го покажавме во сè и сешто..

Тит:.
2:1 А ти говори за она што се сложува со здравата наука:--ПРИРОДНИ И ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ А НИКАКО МИСТИЦИЗАМ.
.
.
.
КАКО И ЗА СЕ ВО ЖИВОТОТ ШТО ТРЕБА ЗНАЕЊЕ ТАКА И БИБЛИЈАТА СИ БАРА....ЗНАЕЊЕ А НИКАКО ВЕРУВАЊЕ=ПРЕТПОСТАВУВАЊЕ

Точно! Верувањето произведува само една работа, а тоа е верување.


Риспект!
УШТЕ ЕДЕН ОД МНОГУТЕ ДОКАЗИ ДЕКА КЛУЧОТ ЗА РЕШАВАЊЕ НА БИБЛИЈА И КУРАН Е ЕДЕН И ИСТ А ТОА Е АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ


БИБЛИЈА

Јован: 12:40 Им ги заслепи очите, и им ги СКАМЕНИ СРЦАТА; за да не гледаат со очите, за да не разбираат со срцето; и за да не се обратат - и да не ги излечам.” – ВЕЛИ ИСУС

Матеј: 13:15 Зашто СРЦЕТО НА ОВОЈ НАРОД ОТАПЕЛО ; и со ушите тешко слушаат, и ги затворија своите очи; за да не гледаат со очите, или да слушаат со ушите, И ДА РАЗБЕРАТ СО СРЦЕТО и да се обратат, и Јас да ги исцелам. – РЕКОЛ ИСУС

Марко: 8:17 А Исус кога го разбра тоа им рече: „Зошто мислите дека немате леб? Уште ли не разбирате и не сфаќате? СКАМЕНЕТО ЛИ Е ВАШЕТО СРЦЕ ?—ПРАШАЛ ИСУС

КУРАН

Сура 2 Ел Бекара

74. Ред Бидејќи СРЦАТА ВАШИ ЗАТВРДНАА КАКО КАМЕН или како нешто
уште потврдо... А МЕЃУ КАМЕЊАТА ИМА И ТАКВИ ОД КОЈ РЕКИ ТЕЧАТ, а има и такви кои ПУКАТ И ОД НИВ ВОДА ПОТЕКУВА , а и камења такви кои, плашејќи се од Аллах, се
кршат, навистина! И Аллах не е невнимателен кон она што го работите!

Псалм: 78:20 Ете, Тој ја УДРИ КАРПАТА, И ВОДА ПОТЕЧЕ и потоците се прелеваа: а може ли да даде леб и да му достави месо на Својот народ?”
105:41 Ја расцепи КАРПАТА и вода извираше, потече како река низ пустината.

1 Коринтјани
10:4 и сите пиеја иста духовна НАПИВКА; зашто пиеја од духовната КАРПА, која ги следеше, а таа КАРПА беше Христос.



БИБЛИЈА
Дела апостолски 4 – ред 32 .........А народот кој ПОВЕРУВА имаше ЕДНО СРЦЕ и една душа


ДЕФИНИЦИЈА
Срце = збор од ангелскиот речник на загатките кој значи –чуствено мисловно емоционална насоченост ,посветеност,очекуваност. разбир , разборитост .

.
.
.
.
ОЧИГЛЕДНО ДЕКА АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ

ВАЖИ КАКО ЗА БИБЛИЈАТА ИСТО ТАКА И ЗА КУРАНОТ

ЕПА :

КАМО ГО РЕШЕН АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ ВО ИСЛАМ ?
КАМО ГО РЕШЕН АНГЕЛСКИОТ РЕЧНИК НА ЗАГАТКИТЕ ВО ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ ?

ЕДЕН ИСТ РЕЧНИК ВАЖИ ЗА ДВЕТЕ КНИГИ !

.................... ДОКАЖАНО ! ................................

ЗОШТО НЕЕ РЕШЕН !

ЗАТОА ШТО НА ОВИЕ ИЗМАМНИЦИ ИМ ОДГОВАРАЛО СО ВЕКОВИ ДА ГИ ЛАЖАТ ЛУЃЕТО ДЕКА НЕТРЕБА ЗНАЕЊЕ ТУКУ ВЕРУВАЊЕ = ПРЕТПОСТАВКА .
 
A

ateist

Гостин
Точно! Верувањето произведува само една работа, а тоа е верување.

Будистите не веруваат како што ние веруваме, ....првенствено во луѓето.
ЕПА ЗНАЧИ ИМАШ ДЕФИНИРАНИ ВИСТИНСКИ ВЕРНИЦИ И ЛАЖНИ НЕДЕФИНИРАНИ

значи Будистите ДЕФИНИРАЛЕ што е ВЕРУВАЊЕ !

Библијаи Куран исто така ДЕФИНИРАЛЕ што е верување ..!

Арно ама Ислам Православие Католицизам Протестантизам БЕГААТ ОД ДЕФИНИРАЊЕ

ОТИ СЕ НЕЧЕСНИ И НЕСАКААТ ДА ИГРААТ ПО НИКАКВИ ПРАВИЛА

ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛО Е НИВНИОТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС КОЈ НА ДРУГИТЕ ЛУЃЕ ИМ ГО НАМЕТНУВААТ КАКО НАВОДНО " БОЖЕНСТВЕН "

ЕВЕ :

ДЕФИНИЦИЈА : НЕВЕРНИК

НЕВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ НЕМИР – КОНФЛИКНОСТ (конфликтни меѓучовечки односи)


ДЕФИНИЦИЈА : ВЕРНИК

ВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ МИР – БЕЗКОНФЛИКНОСТ (безконфликтни меѓучовечки односи)


-------------- ДОКАЗ -----------------

Куран

Сура 2. Ел-Бекара Џуз 2

208. О верници, нека ТРАЕН МИР биде меѓу вас.



БИБЛИЈА

Римјаните
12:18 Ако е можно, доколку зависи од вас, бидете во МИР СО СИТЕ ЛУЃЕ!

14:19 И така, да го бараме она, што е за МИР И ЗАЕМНА НАДГРАДБА !

МИР = БЕЗКОНФЛИКТНОСТ

ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ НЕ СЕ ВЕРНИЦИ

......... ТУКУ БЕЗВЕЗЕ ПРЕТПОСТАВУВАЧИ....ШТО У КЛИН ШТО У ПЛОЧА.
.
.
.
А ЕТЕ СЕ ГЛЕДА ДЕКА И КУРАН И БИБЛИЈА ГО ПРОПВЕДААТ БОГОТ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКТНОСТА

А ОВОЈ БОГ НЕ ГО ПРИЗНАВААТ ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ
 

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.696
Поени од реакции
4.869
од каде правиш копи/пасте на текстовите ...?
т.е. кој ти е изворот ...
 
Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
ЕПА ЗНАЧИ ИМАШ ДЕФИНИРАНИ ВИСТИНСКИ ВЕРНИЦИ И ЛАЖНИ НЕДЕФИНИРАНИ

значи Будистите ДЕФИНИРАЛЕ што е ВЕРУВАЊЕ !

Библијаи Куран исто така ДЕФИНИРАЛЕ што е верување ..!

Арно ама Ислам Православие Католицизам Протестантизам БЕГААТ ОД ДЕФИНИРАЊЕ


ОТИ СЕ НЕЧЕСНИ И НЕСАКААТ ДА ИГРААТ ПО НИКАКВИ ПРАВИЛА

ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛО Е НИВНИОТ ЛИЧЕН ИНТЕРЕС КОЈ НА ДРУГИТЕ ЛУЃЕ ИМ ГО НАМЕТНУВААТ КАКО НАВОДНО " БОЖЕНСТВЕН "

ЕВЕ :

ДЕФИНИЦИЈА : НЕВЕРНИК

НЕВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ НЕМИР – КОНФЛИКНОСТ (конфликтни меѓучовечки односи)


ДЕФИНИЦИЈА : ВЕРНИК

ВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ МИР – БЕЗКОНФЛИКНОСТ (безконфликтни меѓучовечки односи)


-------------- ДОКАЗ -----------------

Куран

Сура 2. Ел-Бекара Џуз 2

208. О верници, нека ТРАЕН МИР биде меѓу вас.



БИБЛИЈА

Римјаните
12:18 Ако е можно, доколку зависи од вас, бидете во МИР СО СИТЕ ЛУЃЕ!

14:19 И така, да го бараме она, што е за МИР И ЗАЕМНА НАДГРАДБА !

МИР = БЕЗКОНФЛИКТНОСТ

ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ НЕ СЕ ВЕРНИЦИ

......... ТУКУ БЕЗВЕЗЕ ПРЕТПОСТАВУВАЧИ....ШТО У КЛИН ШТО У ПЛОЧА.
.
.
.
А ЕТЕ СЕ ГЛЕДА ДЕКА И КУРАН И БИБЛИЈА ГО ПРОПВЕДААТ БОГОТ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКТНОСТА

А ОВОЈ БОГ НЕ ГО ПРИЗНАВААТ ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ


Како што секој има избор да биде атеист, муслиман, христијанин, будист итн исто така може и сам да си избере во што ќе верува. Значи се е индивидуално. Кон болдираното исламот се заснова на ку'анот,а христијанството на библијата. Ондак како може двете свети книги да имаат дефинирано што е верување а религиите да немаат. Не мешај црковни лица со верување во Бог. Затоа што во црквата исто има луѓе кои ја користат својата положба за мн нечесни работи.Црквата сама по себе не прави конфликти и 300 други работи.. Него тоа го прават луѓе кои се водени од некои си свои X причини. Оној што верува во Господ, не значи дека слепо им верува на поповите. Фала богу сите имаме мозок и доволно сме возрасни да процениме како стојат работите и да анализираме. Ако толку беа чесни поповите немаше да земаат по 50 евра за некој да му испеат молитва на погреб пример. Тие би требало без пари да го прават тоа, ама човек ко човек лаком мора да си гледа и за сопствена корист.
 
A

ateist

Гостин
Значи се е индивидуално.

Кон болдираното исламот се заснова на ку'анот,а христијанството на библијата. Ондак како може двете свети книги да имаат дефинирано што е верување а религиите да немаат.
Не мешај црковни лица со верување во Бог.

Фала богу сите имаме мозок и доволно сме возрасни да процениме како стојат работите и да анализираме. Ако толку беа чесни поповите немаше да земаат по 50 евра за некој да му испеат молитва на погреб пример. Тие би требало без пари да го прават тоа, ама човек ко човек лаком мора да си гледа и за сопствена корист.
НЕ СЕ РАЗБИРАМЕ !

ТЕМАТА Е ДЕКА ВЕРУВАЊТО = ПРЕТПОСТАВКАТА Е ПРОМАШЕНА РАБОТА ПА ЗАТОА И ДОВЕДУВА ДО ТАКВИ ЗЛОУПОТРЕБИ

ЗА ДА ИМА ВЕРУВАЊЕ МОРА ПРВО И ЕЛЕМЕНТАРНО ДА СЕ ДЕФИНИРААТ ПОИМИТЕ

ВАКА НЕКАКО ( ПО МОЕ АМА МИСЛАМ ДЕКА Е МНОГУ ТОЧНО ) :

ДЕФИНИЦИЈА : НЕВЕРНИК

НЕВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ НЕМИР – КОНФЛИКНОСТ (конфликтни меѓучовечки односи)


ДЕФИНИЦИЈА : ВЕРНИК

ВЕРНИК Е СЕКОЈА ЛИЧНОСТ КОЈА ПРАКТИКУВА И СО СВОЕТО ОДНЕСУВАЊЕ ДАВА ПРИМЕРИ - ПОТТИКНУВА ИЛИ ИЗМИСЛУВА ГЕНЕРИРА –ПРОПИШУВА РЕГУЛАТИВИ- ЗАКОНИ ИЛИ ПОДДРЖУВА - ОПРАВДУВА ТАКВИ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ СО КОЈ МЕЃУ ЛУЃЕТО ЌЕ ВЛАДЕЕ МИР – БЕЗКОНФЛИКНОСТ (безконфликтни меѓучовечки односи)


ДОКАЗ ЗА ДЕФИНИЦИИТЕ :

1) ----------

Исаија: 10:1 „Тешко им на оние што Создаваат - Креираат - Издаваат- Пропишуваат Смислуваат НЕПРАВЕДНИ ЗАКОНИ, кои пишуваат жестоки-остри решенија;.

ШТОМ СЕ НЕПРАВЕДНИ ЗАКОНИ ТИЕ НОСАТ НЕМИР = КОНФЛИКТНОСТ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ

ОВА СЕ ОДНЕСУВА НА ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ И СИТЕ НЕЈЗИНИ УЧЕСНИЦИ , БИЛО ДА СЕ ПАРЛАМЕНТАРЦИ , КРАЛЕВИ , ЦАРЕВИ , ЕКСПЕРТИ ПО ЗАКОНОДАВСТВО КОЈ ДАВААТ СВОЕ УЧЕСТВО ВО КРЕИРАЊЕ НА ТАКВИ ЗАКОНИ ИТН.

2) ----------

Евангелие по Јован: 13:15 зашто ви дадов ПРИМЕР и вие да правите онака, како што ви направив Јас. -- -- -- вели Исус Христос


1 Петрово: 2:21 Зашто за тоа сте повикани, зашто и Христос страдаше за вас и ви остави ПРИМЕР , за да врвите по Неговите СТАПКИ.
5:3 и НЕ како да Господарите над оние, кои ви се доверени, туку бидете му ПРИМЕР на стадото.


Филипјани: 3:17 ... УГЛЕДАЈТЕ се на мене, браќа и гледајте на оние, кои одат онака, како што и вие имате пример во нас!

Јов: 37 - ред 23 Да, не можеме да Го достигнеме Сèдржителот, неизмерлив е во Својата сила и во судот, и во совршенството на Правдата, Тој НЕ УГНЕТУВА- ОНЕПРАВДУВА-ИСКОРИСТУВА - ЕКСПЛОАТИРА НИКОГО.

Ефесјани: 5:1 И така, угледајте се на Бога.
.
.
3 ) -----------

Исаија: 1:17 Учете се на добри дела: СТРЕМЕТЕ - ТЕЖНЕЈТЕ се кон Правдата, притекнете му на помош на Угнетуваниот, помогнете му на сирачето до правдата, заземете се за вдовицата.”

Римјаните: 12:16 Бидете едномислени едни кон други! Не Стремете се кон високи нешта, туку држете се за скромните!

1 Коринтјани: 14:1 Стремете се кон Љубовта! Ревнувајте за духовните нешта,

Евреите: 12:14 Стремете се кон Мирот со сите и кон светоста, без која никој не може да Го види Господа,

4 ) ---------


Псалм: 109:3 ме опкружува со зборови на Омраза, ме напаѓа Без Причини.

3 Јованово: 1:10 Затоа ако дојдам таму, ќе потсетам за неговите ДЕЛА, што ги врши, Напаѓајќи нè со Лоши Зборови, и не се задоволува со тоа, туку сам не ги прима браќата, а на оние кои сакаат да ги примат, им забранува и ги гони од црквата.


Пословици: 15:26 Омразени му се на Господа лошите мисли, а чистите зборови му се мили.

17:15 Кој го ОПРАВДУВА виновникот и кој го Осудува правиот, двајцата Му се омразени на Господа.

.
.
Ефесјани
2:17 Тој дојде да ви ПРОПОВЕДА МИР - БЕЗКОНФЛИКТНОСТ на вас, кои бевте далеку и МИР на оние, кои беа близу:

Исаија: 14:4 ќе му ја запееш оваа пословица на вавилонскиот цар: „Како го снема насилникот? Како исчезна УГНЕТУВАЊЕТО - ИСКОРИСТУВАЊЕТО - ЕКСПЛОАТАЦИЈАТА - ОНЕПРАВДУВАЊЕТО?

1 Коринтјани: 14:33 зашто Бог не е Бог на безредие, туку на МИРОТ - БЕЗКОНФЛИКТНОСТА

Едно од Божјите Имињата - Надлежности - Компетенции Е МИР - Бесконфликтни меѓучовечки односи.
.
.
.
Куран

Сура 2. Ел-Бекара Џуз 2

208. О верници, нека ТРАЕН МИР биде меѓу вас..
.
.
.
.

ДЕФИНИРАНИ РАБОТИ СЕ ЗАКОН !

ДЕФИНИРАНО ВЕРУВАЊЕ Е ВЕРУВАЊЕ !

НЕДЕФИНИРАНО ВЕРУВАЊЕ = ПРЕТПОСТАВКА Е ИЗВОР НА ЗАРАЗА И КОНФЛИКТНОСТ
 
C

Cool Hand Luke

Гостин
Се прашувам дали кај нас верувањето во Бога а не и во луѓето се јавило како последица на неможноста да им се верува на другите луѓе, кога секој си мисли само за себе, а за другите чисто ради реда. Не генерализирам секако, има добри луѓе што веруваат и во Бога и во другите луѓе, но за еден добар дел би рекол да.
 
A

ateist

Гостин
Се прашувам дали кај нас верувањето во Бога а не и во луѓето се јавило како последица на неможноста да им се верува на другите луѓе, кога секој си мисли само за себе, а за другите чисто ради реда. Не генерализирам секако, има добри луѓе што веруваат и во Бога и во другите луѓе, но за еден добар дел би рекол да.
хмммм еве уште еден што го сватил штосот

добро ова малку ван тема е ама ајде :

некому да Веруваш преведено значи некој да ЗАСЛУЖИЛ ТВОЈА ДОВЕРБА

е сега сите религии и вери ги учат луѓето дека ништо нее битно освен некакви си молитви = ласкави зборови упатени кон некој виртуелен лик и " разговори " со таквиот лик .

ШТО Е ТЕШКА ЛАГА !

Услов - ДОКАЗ кој е наведен во Библија дали некој верува - Е ВЕРНИК е да ДОКАЖЕ ТОКМУ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ

1 Јованово
4:20 Ако некој рече: „Го љубам Бога”, а го мрази брата си, ЛАЖГО Е ; зашто кој не го љуби брата си, КОГО ГО ВИДЕЛ , не може да Го љуби Бога, Кого НЕ ГО ВИДЕЛ. .
.
.
.
.
............... ЗА ТЕМАТА ...........

Верувањето = претпоставката дека е глупост КАЖАЛ И ИСУС .

Значи 1300 години во стар завет убаво си пишувало дека за Јудаизмот (И Исламот и православието и католицизмот и протестантизамот ) НЕМА ВЕТЕН ВЕЧЕН ЖИВОТ ОТИ Е СУЕТЕН како и за се штое суетно

арно ама 1300 години СВЕШТЕНСТВО бесрамно ги правеле луѓето мајмуни нездрави да не си веруваат на очите ДЕКА Е ДОВОЛНО ВЕРУВАЊЕТО = ПРЕТПОСТАВКАТА

а понудата им била :

ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПАВЛЕ ДО ЕФЕСЈАНИТЕ
Глава 6
1 Деца, слушајте ги своите родители во Господа, зашто тоа е право.

2 ”Почитувај ги својот татко и мајка - тоа е првата заповед со ветување -

3 за да ти биде добро и за да живееш долго на земјата!”

КАКВИ ВЕЧНИ ЖИВОТИ КАКВИ БАКРАЧИ СЕКОЈ ПИСМЕН ЧИТА ДЕКА Е ПОНУДАТА ..ЖИВОТ НА ЗЕМЈАТА .(хахахаха )

иако цело време биле предупредувани дека се НЕЗНАБОЖЦИ
иако седекларирале дека веруваат во Еден Бог ама НЕЗНАЕЛЕ КОЈ Е

Исаија: 59:8 Тие не го познаваат патот на мирот, нема правда на нивните патеки. Ги искривија своите патишта, кој тргнува по нив, не го познава мирот.

Исаија: 9:1 Во прво време Тој ја понижи Завулоновата Земја и Нефталимовата Земја, но во последното време Тој ќе го прослави патот покрај морето од онаа страна на Јордан - НЕЗНАБОЖЕЧКАТА ГАЛИЛЕЈА .

а ете некој упорно ЛАЖЕЛ дека само треба се Верува = Претпоставува (онака лотариски кому иде )

и пред 2000 год добиле ладен туш ?

Јован:
5:39 Вие ги проучувате Писмата, зашто МИСЛИТЕ дека имате вечен живот во нив; и тие сведочат за Мене.-- ИМ ПЛЕСНАЛ ИСУС

МИСЛИТИ И СРАТИ И ЦВЕЧЕ БРАТИ НИЈЕ ИСТО

значи ете дури и под предпоставка да има вечен живот СИТЕ предци на Евреите некој безмислосно ги ликвидирал поради личен интерес ( Јудаизмот бил доста скапа религија со тие нивни жртвувања )

Галатјани: зашто од делата на Законот нема да се оправда НИТУ ЕДЕН човек.

ЗИРО ПОИНТ = НУЛА= КОМПИР МАНЏА

и самиот Исус им кажал дека НЕЗНААТ ВО ШТО-КОГО ВЕРУВААТ ДЕКА СЕ ШТО У КЛИН ШТО У ПЛОЧА

Јован:
8:19 Тогаш Му рекоа: „Каде е Твојот Татко?” Исус одговори: „Не Ме познавате ни Мене ни Мојот Татко; ако Ме познававте Мене, ќе Го познававте и Мојот Татко.”

ЗНАЧИ 1300 ГОДНИНИ " ВЕРУВАЧИТЕ " БИЛЕ НЕЗНАБОЖЦИ ..како расипани грамофонски плочи само повторуеле дека е еден бог дека тоа муе име и спроведуват закон И ТОЛКУ ..ТОА Е СЕ .
.
.
.
Е ЗАТОА ТРЕБАЛО НЕКОЈ ДА ПРОУЧИ КАДЕ Е ДЕФЕКТОТ И ДА НАЈДЕ ЗОШТО МНОГУБОЖЦИТЕ СЕ ПОГОЛЕМИ ВЕРНИЦИ ОД ЕВРЕИТЕ

И НАШОЛ И ИМ КАЖАЛ ..КОЈ Е ЕДЕНИОТ БОГ КОЈ ТИЕ НЕ ГО ПОЗНАВАЛЕ

Римјаните: 15:33 А Бог на мирот да биде со сите вас,
16:20 А Бог на мирот
1 Коринтјани: 14:33 зашто Бог не е Бог на безредие, туку на мирот, к
2 Коринтјани: 13:11 Впрочем, браќа, радувајте се, усовршувајте се, утешувајте се, бидете едномисленици и живејте во мир, и Бог на љубовта и на мирот ќе биде со вас!

Филипјани: и Бог на мирот ќе биде со вас!

1 Солунјани: 5:23 А Самиот Бог на мирот

Евреите: 13:20 А Бог на мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,


Лука: 1:79 за да ги осветли оние, кои седат во темнина и во смртна сенка, и да ги упати нашите нозе по патот на МИРОТ.”

Римјаните: 3:17 тие не го познаваат патот на МИРОТ.

.
.
..
.
е христијаните до 300 - тата год ЗНАЕЛЕ ВО КОГО ВЕРУВААТ

ЗНАЕЛЕ КОЈ Е ЕДИНИОТ БОГ...ДЕКА Е ТОА БОГ НА МИРОТ !

Евреите: 13:20 А Бог на мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,.

.
.
.
ЕТЕ

Ислам веќе 1400 год НЕЗНААТ ВО КОГО ВЕРУВААТ ! КОЈ Е НИВНИОТ БОГ ? БОГ НА ШТО ?

Веќе 1700 год Православие Католицизам Протестантизам СЕ НЕЗНАБОЖЦИ !

НЕЗНААТ ВО ШТО И КОГО ВЕРУВААТ ? ПОЈМА НЕМААТ КОЈ Е ЕДИНИОТ БОГ ! БОГ НА ШТО ?

СУМА СУМАРУМ

ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОСТЕСТАТИЗАМ ГО ПРАВЕЛЕ И ПРАВАТ ПОТПОЛНО ИСТОТО КАКО ШТО ГО ПРАВЕЛЕ И НИВНИТЕ КОЛЕГИ ЕВРЕИ 1300 ГОД ОД МОЈСЕЈ ДО ИСУС

ИСТАТА ЛАГА :

ВЕРУВАЊЕ = ПРЕТПОСТАВКА

за која убаво си пишува дека е Глупољубие

Пословици: 14:15 Глупавиот верува на секој збор, а умниот внимава на својот чекор.

Псалм: 4:2 Човечки синови, до кога ќе ја обрнувате Мојата Слава во срам? До кога ќе ја ЉУБИТЕ СУЕТАТА и ќе ги барате ЛАГИТЕ?,,
,

,,
Пословици: 1:22 „До кога, вие ГЛУПАВИ , ќе ја ЉУБИТЕ ГЛУПОСТА, и до кога на потсмевачите ќе им биде мило потсмевањето, и до кога БЕЗУМНИЦИТЕ ќе го МРАЗАТ ЗНАЕЊЕТО ?


14:8 Мудроста на мудриот човек е во тоа: што внимава на својот пат, а глупоста на безумникот е ЗАБЛУДА..
 
C

Cool Hand Luke

Гостин
1 Јованово
4:20 Ако некој рече: „Го љубам Бога”, а го мрази брата си, ЛАЖГО Е ; зашто кој не го љуби брата си, КОГО ГО ВИДЕЛ , не може да Го љуби Бога, Кого НЕ ГО ВИДЕЛ. .
.
Ова за жал многу малку верници а истотака и атеисти го сфаќаат... Едноставно, многу малку луѓе сфаќаат дека сите луѓе се нивни браќа и сестри, не само родените по татко и мајка.
Како што секој од нас се однесува со родениот брат или сестра така треба и со сите други. Само бидејќи и тие односи можат да бидат доста нарушени, тогаш - како што сакаш да се однесуваат со тебе, така и ти со другите.
 
A

ateist

Гостин
ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОСТЕСТАТИЗАМ ГО ПРАВЕЛЕ И ПРАВАТ ПОТПОЛНО ИСТОТО КАКО ШТО ГО ПРАВЕЛЕ И НИВНИТЕ КОЛЕГИ ЕВРЕИ 1300 ГОД ОД МОЈСЕЈ ДО ИСУС

ИСТАТА ЛАГА :

ВЕРУВАЊЕ = ПРЕТПОСТАВКА

за која убаво си пишува дека е Глупољубие

Пословици: 14:15 Глупавиот верува на секој збор, а умниот внимава на својот чекор.

Псалм: 4:2 Човечки синови, до кога ќе ја обрнувате Мојата Слава во срам? До кога ќе ја ЉУБИТЕ СУЕТАТА и ќе ги барате ЛАГИТЕ?,,
,

,,
Пословици: 1:22 „До кога, вие ГЛУПАВИ , ќе ја ЉУБИТЕ ГЛУПОСТА, и до кога на потсмевачите ќе им биде мило потсмевањето, и до кога БЕЗУМНИЦИТЕ ќе го МРАЗАТ ЗНАЕЊЕТО ?


14:8 Мудроста на мудриот човек е во тоа: што внимава на својот пат, а глупоста на безумникот е ЗАБЛУДА..
А ЕВЕ ДЕКА И КУРАНОТ НЕЕ БАШ МНОГУ КУЛТУРЕН КОН ТИЕ ШТО ВЕРУВААТ=ПРЕТПОСТАВУВААТ А НЕЗНААТ И СО ТОА И НЕ РАЗБИРААТ

ЕВЕ :

Сура 25. Ел-Фуркан Џуз 19


44. Сметаш ли дека мнозинството меѓу нив, навистина, слуша или РАЗБИРА ?

Тие се како ДОБИТОК . Тие се, токму, во беспаќе!.
.
.
.
.

Сура 27. Ен-Немл Џуз 19

52. Ете, тоа се куќите нивни опустошени заради зулумот што го направија. Во тоа има, навистина, знамение ЗА ЛУЃЕТО КОЈ ЗНААТ !

ЗНААТ А НЕ ВЕРУВААТ=ПРЕТПОСТВУВААТ=НАГАЃААТ

.
.
.
Сура 27. Ен-Немл Џуз20

84. И штом таму ќе дојдат, Аллах ќе рече: "Ги сметавте ли за лажни знаменијата Мои БЕЗ ДА ГИ СОГЛЕДАТЕ СО ЗНАЕЊЕ ? Или: Што работевте?"

СО ЗНАЕЊЕ А НЕ СО ПРЕТПОСТАВУВАЊЕ.
.
.


ЗНАЧИ ПОТПОЛНО ИСТО КАКО И БИБЛИЈАТА И КУРАНОТ ЗАБРАНУВА ВЕРУВАЊЕ = НАГАЃАЊЕ=ПРЕТПОСТАВУВАЊЕ АМИ НАПИСМЕНО Е ЗАПИШАНО ДЕКА СЕ БАРА ЗНАЕЊЕ

ЗНАЕЊЕ А НИКАКО ВЕРУВАЊЕ
КУРАНОТ И БИБЛИЈАТА СЕ 100 % СОГЛАСНИ ПО ОВА ПРАШАЊЕ


ТИЕ ШТО ВЕРУВААТ-НАГАЃААТ - ПРЕТПОСТАВУВААТ СЕ ЛЕСЕН ПЛЕН НА РАЗНИ ИЗМАМНИЦИ МАНИПУЛАНТИ
 
P

Princ

Гостин
Пословици: 1:22 „До кога, вие ГЛУПАВИ , ќе ја ЉУБИТЕ ГЛУПОСТА, и до кога на потсмевачите ќе им биде мило потсмевањето, и до кога БЕЗУМНИЦИТЕ ќе го МРАЗАТ ЗНАЕЊЕТО ?
Испревртени зборови. Јас кога го читам ова, тебе те наоѓам во цитатов. За мене ова кажува дека Бог го осудува НЕверувањето. Значи се е до начинот на кој гледаш на работите. А ти гледаш на еден многу погрешен начин :) Не за друго, туку ги омалуважуваш верниците додека тие те почитуваат тебе и твојот избор да бидеш неверник.
 
A

ateist

Гостин
Испревртени зборови. Јас кога го читам ова, тебе те наоѓам во цитатов. За мене ова кажува дека Бог го осудува НЕверувањето. Значи се е до начинот на кој гледаш на работите. А ти гледаш на еден многу погрешен начин :) Не за друго, туку ги омалуважуваш верниците додека тие те почитуваат тебе и твојот избор да бидеш неверник.
ОТИ Е НАВИСТИНА СПОРНО !

јас само давам цитати како доказ

и еве дека ЗНАЕЊЕ треба а не верување-препоставување-нагаѓање


СТАР ЗАВЕТ
Броеви: .
15:28 И свештеникот ќе направи покривање на гревот за човекот, кој згрешил НЕВОЛНО - НЕСАКАЈЌИ ОД НЕЗНАЕЊЕ, и ќе биде чист, и ќе му биде простено.

ЗНАЧИ :

НЕВОЛНО-НЕСАКАЈЌИ ОД НЕЗНАЕЊЕ ...Е ЕДНА РАБОТА

А ВЕРУВАЊЕ- ПРЕТПОСТАВКА КАКО ЗАМЕНА (пази -- ЗАМЕНА ) НА ЗНАЕЊЕТО ПА СО ТОА ....ИЗМИСЛУВАЊЕ СВОЈ ЛИЧНИ ПРАВИЛА ШТО Е А ШТО НЕЕ Е СОСЕМА ДРУГА
РАБОТА

ПА ТАКА ИМА НАЈОЧИГЛЕДНО БАРЕМ ВО ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ

ДЕКА УСТВАРИ ЈУДАИЗМОТ Е ЗАМЕНЕТ СО ВЕРУВАЊЕ-ПРЕТПОСТВКА - НАГАЃАЊЕ- НЕЗНАЕЊЕ

ВСУШНОСТ ЦЕЛОТО ТАКОЗВАНО ХРИСТИЈАНСТВО СЕ ЗАСНОВА НА ЕДНА ЕДИНСТВЕНА РЕЧЕНИЦА

Лука:
23:34 А Исус рече: „Татко, ПРОСТИ ИМ , оти НЕ ЗНААТ што прават!”

И СЕТО ОВА ПОВРЗАНО СО :

Римјаните: 10:13 зашто: „Секој, кој ќе го повика Господовото име, ќе се спаси.”

1 Петрово: 2:24 Тој Сам во Своето тело ги понесе нашите гревови
.
.

.
ЕТЕ ГО ДОБИВАШ ЦЕЛОТО ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ НА ДЛАНКА
ДЕКА ВСУШНОСТ НЕЗНАЕЊЕТО Е СУШТИНАТА НА НОВИОТ ЗАВЕТ
ТОА ИМ Е СЕ !
НЕМААТ НИШТО ДРУГО !

ШТО НЕЕ ТОЧНО ОТИ И НОВИОТ ЗАВЕТ БАРА --- ЗНАЕЊЕ -- КАКО И СТАРИОТ ЗАВЕТ -- А НИКАКО ВЕРУВАЊЕ-ПРЕТПОСТАВКА-НАГАЃАЊЕ
ЕВЕ :
НОВ ЗАВЕТ :
Ефесјани: 4:18 помрачени во својот разум, оттуѓени се од Божјиот живот, заради НЕЗНАЕЊЕТО кое ВЛАДЕЕ во нив, заради закоравеноста на нивното срце.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom