osa
>>>>>>
- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 816
- Поени од реакции
- 184
e samo vaka ke ne bide.Сите тие вработени треба да се оковаат и директно во затворот Црн Мост да се пратат,затоа што помагаат во едно такво злодело,како што е намалување на реалната вредност на трудот.Плус од невработениот медицински кадар,треба да се тепаат како магариња кога ќе ги начекаат во зелки.
samo ovoj princip koga ke se primeni,ke moze da se pocne
od pocetok,ke pocne realno da se vrednuva trudot.
tuka bi dodala deka i so vlasta treba isto da se napravi.
eliminacija,ne velam likvidacija,zatoa sto ima mnogu sto ednostavno tolku mu dal gospod darba i tolku moze i znae da sraboti,no mora da se primeni nekoj princip na eliminiranje na ona sto ne cini,ne da se ostavi nekoj da misli deka raboti,nisto da ne sraboti vo svojot mandat ,i da si zamine samo po princip na sledni izbori.
mora da postoi nekoj NOV nacin i nakoj nov princip kako bi mozele nezadovolnite da gi smenat onie od koi ne se zadovolni.
mene iskreno mi se ispolni dusata koga slusnav pred nekoj den kako se sobrale od bitolska sekerana i kako ne im dozvolile na onie honorarcite da vlezat i da im gi zazemat rabotnite mesta,i vednas si rekov bravo za lugeto.
no vidovme sto se sluci ,nastapi policijata koja NIE graganite ja plakame ,i zastana na stranata na privatnikot,tuka se umesa i sudot so odluka i nakrajot se zavrsi spored narodnata kade ima sila nema pravda.
zalosno!sto barase policijata da gi stiti stranskite sopstvenici,kako za toa ima pravo,kako sudot ima pravo da gi stiti strancite ,a nema NADLEZNOST da go stiti omalovazeniot rabotnik od vakvi stranski gazdi.
dali ovie dve firmi se izbrani na tender?Ќе се прават СОС продавници за најсиромашните
Најзагрозените граѓани што примаат социјална помош ќе може да купуваат храна по пониски цени до 30 %. Ќе се отворат СОС продавници во кои, оваа категорија граѓани поевтино ќе ги купува само основните производи. Вакви продавници ќе се отворат кон средината на октомври но само во Скопје, потоа се планира да се прошират и низ другите градови.
Социјалните случаеви ќе можат да користат не повеќе од висината на социјалната помош или најмногу 500 илјади денари месечно, вели Џелил Бајрами - Министер за труд и социјална политика
Центрите за социјална помош на социјалните случаи ќе им издава посебен лист за идентификација и електронска картичка, врз основа на која граѓаните ќе можат да купуваат. Во проектот се вклучуваат Тинекс и СП маркет.
Маркетите ќе бидат посебно означени или пак производите ќе бидат означени, додаде Министерот Бајрами.
Од Тинекс маркетите велат деталите се уште не се договорени. Се избира меѓу моделот СОС продавниците да бидат дел од самите маркети или да се отворат како посебни продавници. Македонија има околу 54 илјади семејства регистрирани како социјални случаи или околу 200 илјади граѓани.
http://www.time.mk/read/6a13751e93/9538674bb3/index.html
Почнува бележењето со жолти ѕвезди
koj odlucil tokmu ovie tineks i sp market da bidat sos prodavnici?
dali i so prevezot za griza za siromasnite ke se pljacka narodot?
pa navistina ,dali i ova ke se dozvoli?
go gledam denes todorovic-tineks ,na vestite kako dava izjava deka se otkazuva od gradonacalnickata plata,i ke ja dava vo humanitarni celi,uste pa dodava deka mozebi zakasnile nekolku meseci i deka neznae zosto dosega ne odele negovite gradonacalnicki plati za humanitarni celi,no eve sega ke ja ispravel graskata.
pa dobro ima li sram covekov?
vrabotenite vo tineks rabotat za mizerni plati od 6-7000 denari i po 12 casa,a toj zboruva za humanost.sramota!
kolku ke specali od ovoj vladin proekt so SOS prodavnici,dali go napravil esapot ili misli deka nie sme ludi i ke mu aplaudirame za negovata HUMANOST ,koja najmalku lici na humanost