Кога си во грешка ..џабе ти е .. за тебе сум професор по географија.. прочитај малце статистики па ќе видиш за што зборувам не биди мрза ..мозокот ти е опседат со гејовиве ..
Between 1990 and 2003 – a period during which HIV prevalence in South Africa increased dramatically – the country fell by 35 places in the Human Development Index, a global directory that ranks countries by how developed they are
Hospitals are struggling to cope with the number of HIV-related patients that they have to care for. In 2006 a leading researcher estimated that HIV-positive patients would soon account for 60-70% of medical expenditure in South African hospitals.
Schools have fewer teachers because of the AIDS epidemic. In 2006 it was estimated that 21% of teachers in South Africa were living with
HIV.
South Africa is the country with the largest number of HIV infections in the world. Zimbabve a
HIV/AIDS has a tremendous impact on all sectors of the South Africa's economy, this includes microeconomic and macroeconomic perspectives. A study on its economic impact[14] singles out the following effects:
A decline in total labour supply
A decline in labour productivity resulting from HIV/AIDS-related morbidity
Increased production costs, prices, and a decline in aggregate demand, savings and investment
Increased household expenditure
Increased government expenditure
за последиците врз економијата ..освен дијамантите и туризмот ..кој кешот тука ипак го зимаат белците ..гледам колку напреднале
Ова од кај некој хомофоб да не ти е зивештајов.. знаеш колку платени текстови има вакви,,, ама уште нешто да ти кажам никаде не прочитав дека од гееви е предизвикан... односно гееви ја предизвикале состојбата.. молим те вакви општи факти оди на децана под 18 години д аму кажуваш, пошто они немаат целосна, туку делумна деловна спосебност за размислување.....
Јужноафриканската Република, нарекувана уште и Jужна Африка, е република лоцирана на јужниот крај на Африка. Се граничи со Намибија, Боцвана, Зимбабве, Мозамбик и Свазиленд. Лесото е независна енклава, целосно опкружена со територијата на Јужна Африка.
Јужна Африка има најбројно население од европско потекло во Африка, најбројно индиско население надвор од Азија, како и најбројна Обоена (од мешано европско и африканско потекло) заедница во Африка, што ја прави една од најшарените земји во етничка смисла на континентот. Расните и етничките борби помеѓу мнозинството на црнците и малцинството на белците играле голема ролја во историјата и политиката на земјата. Националната партија ја воведува политиката на апартхејд по победата на изборите во 1948, но истата партија под водството на Ф.В. де Клерк ќе започне да ја напушта таа политика во 1990, по долга борба со мнозинството црнци, како и многу белци, обоени и Индијци од Јужна Африка.
Земјата е една од ретките во Африка што никогаш не доживеала државен удар и редовни и демократски избори се одржуваат од 1994, што ја прават регионална сила и една од најстабилните либерални демократии во Африка. Економијата на Јужна Африка е најголема и најразвиена на целиот африкански континент, со модерна инфраструктура низ целата земја.
и уште нешто Население
- проценка за 2008 47.900.000
- попис од 2001 44.819.778
- Густина 39/km²
Ние ни малку не сме се доближиел до ова... посебно не кога има избори.. хахахаха фактите твои пагаат од високо ама во вода...
Не знам која ти е поентата,ама хомосексуалноста е болест.Не е грип пошо не е заразна..не е рак или леукемија оти не е смртоносна...ама е болест затоа што е надвор од границите на здравиот разум.
Братче а да одиш и да студираш психологија филозфија или социологија... хахахах ќе бидиш првиот од таквите со вакви како твојте мислења и нема да ти дозвола ни фирма да си отворш... хахахахаха море ама психологија, „надвор од здравиот разум“ хахахаха лелееее молим те хахахах ме изнасмеа со твоиве необјасливи факти...