Какви мистерии крие Македонија?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
^КвикСилвер... не ми кажуј оти веруваш у тоа? :pos2:
Вака сега: Можеби верувам, а можеби не. Ете го видов и интересно ми падна. Можеби е навистина, никогаш не треба, а не ни можеш да си 100% сигурен :)

Еве уште:

Лаборатирија, аеродром или скривница? Мак Ареа Пеес Кец

Македонската Ареа 51? Да, постои и такво нешто во Македонија. Во Националниот парк Јасен се наоѓа нешто слично како Ареа 51. Се верува дека подземја има големи лаборатории кои не се знае за што служат. Некои тврдат дека се вршат различни експирименти, тајни оружја контакти со НЛО и слично.

Некои мислат дека тоа е скривница за политичарите. Оваа теорија е најмалце за верување.И последната теорија е дека тука се крие подземен аеродром. Но, локалните жители велат дека ни во 2-та светска војна не забележале авиони. Па, така и оваа теоирја отпаѓа.

Каде е погребан Александар Македонски?

Каде е погребан Александар Македонски? Овие податоци ги пронајдов по разни форуми и вебсајти.

Прва Теорија е: Александар е погребан некаде во Источна Македонија. Александар бил погребан под земја и никој незнаел точно каде. Можеби, некој знае, но знаејќи дека може да дојде до големи проблеми, не ја открива оваа теорија. Раскажувањето на оваа теорија би можело да ја промени историјата.

Втора теорија: Гробот на Александар Македонски е некаде во Александрија. Се наоѓал во некоја просторија во која не можело да се влезе. Денес многу малце луѓе ја знаат оваа просторија, а и при интервјуто со Најпознатиот египетски истражувач Таху, било разговарано за оваа просторија. Но, Таху несакал да ја открие таа мистериозна просторија. До ден денес, никој незнае зашто?!

Трета теорија: Оваа теорија можеби е и најинтересната, но и најмистериозната. Според оваа теорија, гробот на Александар се наоѓал некаде на некое мистериозно место на Беласица. Според Кузман, овој гроб се наоѓа во северниот дел на Беласица, во некоја пештера. Бил обвиен со мед за да не се распадне при неговата преселба. Каде е точно?!

Четврта теорија: Оваа теорија останува само теорија, без докази. Се вели дека е погребан во Вавилон. Но, никој незнае дали е ова вистина или само приказна

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Јас имам слушано дека за да го изградат Тиквешкото езеро потопиле едно цело село. После тоа многу пати се случувале несреќи во водата, односно да се дават луѓе. Имам слушано за некои луѓе кои правеле свадба и се пренесувале со кајче од едниот до другиот брег на езерото, но наеднаш се случила некоја голема бура и сите што биле во кајчето се удавиле. Се мислело дека причината за ваквите несреќи била тоа што биле потпени и неколку цркви во селото и светците не можеле да го најдат мирот.
Незнам колку ова е мит или вистина, но тоа со сомовите е интересна работа и пологична за настанувањето на огромните бранови. :toe:
ха ха ха, море кој глупости че ги прочиташ ..... и сеа светците ако немаат мир и решиле ај ќе убиваме луѓе, многу христијански... :) не е работата во тоа него за сомовите ништо чудно, на телевизија има и по неколку тона тешки риби... само не разбирам од каде толку храна за да порастат, и пошто не сумз апознаен со местоположбата, дали е можно некакви хемикалии и токсични отпади да стигнат до езерото, пошто сомовите се многу издржливи организми и можат да преживеат тие отпади и да мутираат..( т.е. да пораснат во енормни големини)

--- надополнето ---

Вака сега: Можеби верувам, а можеби не. Ете го видов и интересно ми падна. Можеби е навистина, никогаш не треба, а не ни можеш да си 100% сигурен :)

Еве уште:

Лаборатирија, аеродром или скривница? Мак Ареа Пеес Кец

Македонската Ареа 51? Да, постои и такво нешто во Македонија. Во Националниот парк Јасен се наоѓа нешто слично како Ареа 51. Се верува дека подземја има големи лаборатории кои не се знае за што служат. Некои тврдат дека се вршат различни експирименти, тајни оружја контакти со НЛО и слично.

Некои мислат дека тоа е скривница за политичарите. Оваа теорија е најмалце за верување.И последната теорија е дека тука се крие подземен аеродром. Но, локалните жители велат дека ни во 2-та светска војна не забележале авиони. Па, така и оваа теоирја отпаѓа.

Каде е погребан Александар Македонски?

Каде е погребан Александар Македонски? Овие податоци ги пронајдов по разни форуми и вебсајти.

Прва Теорија е: Александар е погребан некаде во Источна Македонија. Александар бил погребан под земја и никој незнаел точно каде. Можеби, некој знае, но знаејќи дека може да дојде до големи проблеми, не ја открива оваа теорија. Раскажувањето на оваа теорија би можело да ја промени историјата.

Втора теорија: Гробот на Александар Македонски е некаде во Александрија. Се наоѓал во некоја просторија во која не можело да се влезе. Денес многу малце луѓе ја знаат оваа просторија, а и при интервјуто со Најпознатиот египетски истражувач Таху, било разговарано за оваа просторија. Но, Таху несакал да ја открие таа мистериозна просторија. До ден денес, никој незнае зашто?!

Трета теорија: Оваа теорија можеби е и најинтересната, но и најмистериозната. Според оваа теорија, гробот на Александар се наоѓал некаде на некое мистериозно место на Беласица. Според Кузман, овој гроб се наоѓа во северниот дел на Беласица, во некоја пештера. Бил обвиен со мед за да не се распадне при неговата преселба. Каде е точно?!

Четврта теорија: Оваа теорија останува само теорија, без докази. Се вели дека е погребан во Вавилон. Но, никој незнае дали е ова вистина или само приказна
Околу јасен, не е ништо вонземјаноско, туку тоа е експериментална база од времето на комунизмот, каде што се развивало антигравитациано летало(нешто како НЛО) во сојуз со другите велесили со кој бивша југославија соработувала... ова го научив на форумов, имаше цела тема за јасен, голем поздрав

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Околу јасен, не е ништо вонземјаноско, туку тоа е експериментална база од времето на комунизмот, каде што се развивало антигравитациано летало(нешто како НЛО) во сојуз со другите велесили со кој бивша југославија соработувала... ова го научив на форумов, имаше цела тема за јасен, голем поздрав
многу гледате филмови :)

за да се добие антигравитација, треба огромна сила која скоро нема шанси да се направи на земјата (со досегашната технологија)

+зошто баш во Македонија би го правеле тој проект?

Околу јасен може да било некоја воена база, или некои магацини... ама НЛО и сл. е многу нелогично :)

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73

за да се добие антигравитација, треба огромна сила која скоро нема шанси да се направи на земјата (со досегашната технологија)

Околу јасен може да било некоја воена база, или некои магацини... ама НЛО и сл. е многу нелогично :)
а и ти да си прочиташ некоја книга немат да е лошо мали... од видеа на јутуб не се учит :) технологија за антигравитација се развивала години уназад... со големи дози на меркур и други супстанци и треба да ротираат со голема брзина и затоа нлоата се најчесто во оркугла форма... ;) и + југославија беше огромна сила пријателе .... ова е еден од многуте тајни воени проекти ;)

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623

НЛО - мисли на концептот на повеќето НЛО летала, дека тие се антигравитациони, нели.
Иначе не било во Македонија, било во Југославија. Има разлика :smir:
А зашто? Зашто имало пари, а сега нема, и биле понапредни од ние денеска! :)

TwiNNeR

Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
а и ти да си прочиташ некоја книга немат да е лошо мали... од видеа на јутуб не се учит :) технологија за антигравитација се развивала години уназад... со големи дози на меркур и други супстанци и треба да ротираат со голема брзина и затоа нлоата се најчесто во оркугла форма... ;) и + југославија беше огромна сила пријателе .... ова е еден од многуте тајни воени проекти ;)
а јас ако напишам книга демек сме откриле антигравитација, ќе поверуваш?
-знам дека Југославија била голема воена сила, ама не ми е за верување теоријава некако :)

НЛО - мисли на концептот на повеќето НЛО летала, дека тие се антигравитациони, нели.
Иначе не било во Македонија, било во Југославија. Има разлика :smir:
А зашто? Зашто имало пари, а сега нема, и биле понапредни од ние денеска! :)
да те сфаќам, и сметам дека сите НЛО што се видени се направени на Земјата :)
инаку, сакав да кажам, зошто баш во Јасен, кога некаде во сибир (на пр.) никој нема да го најде... Јасен не е толку изолиран...

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
623
-знам дека Југославија била голема воена сила, ама не ми е за верување теоријава некако :)

инаку, сакав да кажам, зошто баш во Јасен, кога некаде во сибир (на пр.) никој нема да го најде... Јасен не е толку изолиран...
Што знаеш, не е само изолираноста фактор... Али јас стварно не сум запознаен со случајот, така да... :)

TwiNNeR

Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
Што знаеш, не е само изолираноста фактор... Али јас стварно не сум запознаен со случајот, така да... :)
реално ни јас, ама за НЛО проекти првпат слушнав од @Префриганиот! ...

имав слушнато дека може да има некоја подземна воена база, или подземен аеродром, ама нло проекти... (јас не верувам во НЛО воопшто :))

С

Спенсер

Гостин
реално ни јас, ама за НЛО проекти првпат слушнав од @Префриганиот! ...

имав слушнато дека може да има некоја подземна воена база, или подземен аеродром, ама нло проекти... (јас не верувам во НЛО воопшто :))
Подземен команден центар Јасен???

TwiNNeR

Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73

дечко, јасен е најчувана територија после криволак во македонија.... паркот да, не е толку чуван, али има влез во планината тунел каде што база за тајни истражувања....e тука имало порано еден тон војска и проектили :) и антилетачки турети ... сеа е толку добро забарикаридано и скриено што неможеш да го најдеш, со распадот на југославија сите проекти се замрзнале и се било избришано со цел да се заштити од другите веле сили :)

TwiNNeR

Член од
1 декември 2009
Мислења
179
Поени од реакции
107
дечко, јасен е најчувана територија после криволак во македонија.... паркот да, не е толку чуван, али има влез во планината тунел каде што база за тајни истражувања....e тука имало порано еден тон војска и проектили :) и антилетачки турети ... сеа е толку добро забарикаридано и скриено што неможеш да го најдеш, со распадот на југославија сите проекти се замрзнале и се било избришано со цел да се заштити од другите веле сили :)
ништо чудно... :)

Јас не реков дека нема ништо таму, знам дека има, ама многу чудно ми дојде тоа околу проектите :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
А има некој слушнато за дрвото во Скопје? Го имам видено, едно чудно е и наликува на африканско

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
и шо е мистеријата тука?

Мислам дека имам кажано некаде што значи

--- надополнето ---

Куќата во Сушица претставува вистински феномен во околијата на Гостивар.

Прво да ви го претставиме селото:

Селото се наоѓа во Горен Полог од десната страна на реката Вардар во нејзиниот изворишен дел. Сушица е ридско село сместено на надморска височина од 680 метри. Сушица е одалечена околу 6 километри јужно од градот Гостивар. До 2004 година селото беше под општината Долна Бањица. Највисока точка во селото е врвот “ВИКАЛО“кој се наоѓа над месноста „КЛЕН„ со околу -950-метри надморска височина на јужната страна од с.Сушица.Источно од местоположбата на селото тече Сушичка река која во летниот период Јули,Август,Септември пресушува.Низ сушички атар поминува во должина од 7-километри а цела нејзина должина од изворот во с.Ново село до влевањето во река Бањешница во с.Долна Бањица а потоа во река Вардар изнесува околу 15-километри.Во пролет и после силни дождови редовно ги поплавува нивите по целото течение.

Можеби звучи примамливо, но прочитајте го ова...

Во текот Илинденското востание и на Втората светска војна селото дало повеќе македонски борци.Како најпознат и единствен Сушичанец кој го бранел селото од турските башибозуци и арамии во средината и крајот на 19-век се споменува Кузман Трпески кој бил немилосрден кога селаните биле напаѓани од турците.Во неколку наврати Турците се обиделе да го запалат селото, а посебно неговата куќа (која и ден денес постои во селото како жив доказ со трагите од обидите за спалување) но не успеале од неговиот жесток оружен отпор во кој Турците имале и жртви.Наследници на Кузман Трпески од село Сушица и ден денес живеат во селото и во Гостивар. Кузман умрел бранејќи го селото и тоа не претставува никаква мистерија. Но, куќата каде што живеел претставува. По неговата смрт се слушал гласот како ја повикува сопругата и неговите деца. На ѕидовите на куќата се појавувале дупки од куршуми иако никој не пукал во нив. Куќата претставува страв и до ден денес. И можеме да кажеме дека е една од помистериозните куќи во Македонија, а ги има многу

Kajgana Shop

На врв Bottom