OutGoing mail за hotmail, live.com?

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
M

Mr.InF3ction

Гостин
2hhgeuv.jpg

како да направам... да ми доаѓаат пораки во адресата???

ИНФОРМАЦИИ:
-се трудев пола саат нејќе
-пробано со gmail неуспешен обид
-пробано со yahoo неуспешен обид
-тоа преку пп шти ми го даде

OutGoing Mail Server (SMTP)=smtp.live.com

Sending test email ...
Error while sending alert email: 530 5.7.0 Must issue a STARTTLS command first

Е вака е друго. И додавај бе човек повеќе информации другпат.
Горе ја пишуваш твојата е-маил адреса од хотмаил или лајв, доле оди smtp.domainname.com и тоа е портата за simple mail transfer protocol 25

А да ти дадам еден друг предлог?

Windows Live Mail слегни си ја. :pipi: Подобро не може да најдаш. (претпоставувам за емаил клиенти ти е ова? или?)

За тоа му е. Така му е најдобро бидејќи автоматски е подесен клиентот за примање и праќање иако и вака не е тешко ист принцип како подесување на outlook е.

Цитирано од овде
Our POP service requires that you use Secure Sockets Layer (SSL) with the POP and SMTP connection and use SMTP authentication. This is to ensure that your email address and password are not subject to tampering. The settings are the following:

• POP: pop3.live.com (port 995)
  • SMTP: smtp.live.com (port 25)
    • Note: make sure you check the box that indicates that your outgoing server requires authentication (in most mail clients this is not checked by default).
  • Username: your full email address
  • Password: your Windows Live ID password
И најдобро ти е Thunderbird или Оutlook. Со нив ни Windows Mail, ни Windows Live Mail не си можат.

кај outgoing mail server пиши pop3 (така мислам беше)

http://mailcall.spaces.live.com/Blog/cns!CC9301187A51FE33!44348.entry И најдобро ти е Thunderbird или Оutlook. Со нив ни Windows Mail, ни Windows Live Mail не си можат.

За Hotmail и Live акаунти, најдобро е Windows Live Mail. Всушност, ако имаш Hotmail/Live акаунт, најдобро слегни си го цел Live пакет програми, интеграцијата е супер. Messenger + Mail + Writer + Photo Gallery + SkyDrive + Office Live +... Имаш си Windows Live Messenger за chat. Ќе ти титне оти ти стигнала e-mail порака, десен клик па Email Inbox, ти се стартува Windows Live Mail. Ти треба нешто слики да пушташ, Windows Live Photo Gallery. Ќе ти треба некој поголем атачмент за емаил, преку Windows Live SkyDrive го уплоадираш.

Nice. Really nice. :pipi:

За Hotmail и Live акаунти, најдобро е Windows Live Mail. Всушност, ако имаш Hotmail/Live акаунт, најдобро слегни си го цел Live пакет програми, интеграцијата е супер. Messenger + Mail + Writer + Photo Gallery + SkyDrive + Office Live +... Имаш си Windows Live Messenger за chat. Ќе ти титне оти ти стигнала e-mail порака, десен клик па Email Inbox, ти се стартува Windows Live Mail. Ти треба нешто слики да пушташ, Windows Live Photo Gallery. Ќе ти треба некој поголем атачмент за емаил, преку Windows Live SkyDrive го уплоадираш.

Nice. Really nice. :pipi:
мене ми треба маил сервер да напишам таму па од тој софтвер да даоаѓаат пораки...btw го имам Messenger + Mail но како да направам од тој софтвер да ми гоаѓаат пораки .. тоа не ми е јасно

мене ми треба маил сервер да напишам таму па од тој софтвер да даоаѓаат пораки...btw го имам Messenger + Mail но како да направам од тој софтвер да ми гоаѓаат пораки .. тоа не ми е јасно

Абе се е автоматизирано. Само се логираш со hotmail/live акаунтот. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom