Македон91
Благородник
- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 2.134
- Поени од реакции
- 120
Kако да верувам во ова жити се?!?- Имаш 100.000 влакна во косата.
По кое мерење дознале дека просечен човек има 100,000 влакна во косата?
Kако да верувам во ова жити се?!?- Имаш 100.000 влакна во косата.
Незнам, и мене не ми се веруваше..Kако да верувам во ова жити се?!?
По кое мерење дознале дека просечен човек има 100,000 влакна во косата?
ВО ПРОСЕК 100 ЛУЃЕ УМИРААТ ОД ЗАДУШВАЊЕ СО ХЕМИСКО ПЕНКАЛО?
ЕДНА БИБЛИОТЕКА ВО ИНДИЈА ПОТОНУВА ПО 2 САНТИМЕТРИ ГОДИШНО ПОРАДИ ТОА ШТО ГРАДИТЕЛИТЕ ЗАБОРАВИЛЕ ДА ЈА ПРЕСМЕТААТ ТЕЖИНАТА НА КНИГИТЕ?
35% ЛУЃЕТО КОРИСТАТ ЛИЧНИ ОГЛАСИ ВЕЌЕ СЕ ВО БРАК?
КРОКОДИЛИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ГО ИСФРЛАТ СВОЈОТ ЈАЗИК НАНАДВОР?
НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО ШТО МОЖЕ ДА ЈА ПРЕКРИЕ ЦЕЛАТА НЕЈЗИНА ПОВРШИНА СО СЛОЈ ОД ЕДЕН МЕТАР?:nesvest:
не верувам...:nenene:секое бебе доаѓа на свет со 23%мозочна маса од вкупната што ќе ја постигне во целиот живот
човечкото око е посигурно за препознавање отколку отпечаток на прст,окото содржи 256 поединости за препознавање кои се својствени за едне личност а отпечатокот од прст само 40
Човеку ти си жив copy/paste абе махер си бе браво :zid:ЕЛЕКТРИЧНИОТ СТОЛ Е ПРОНАЈДОК НА ЗАБАР
ЕСКИМИТЕ ИМААТ НАД 15 ЗБОРА ЗА НАШИОТ ЗБОР СНЕГ
А оваа некој го напишал за да ги разработи црногорците....НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО ШТО МОЖЕ ДА ЈА ПРЕКРИЕ ЦЕЛАТА НЕЈЗИНА ПОВРШИНА СО СЛОЈ ОД ЕДЕН МЕТАР?:nesvest:
баш 256? значи сите ние имаме 256 битна енкрипцијасекое бебе доаѓа на свет со 23%мозочна маса од вкупната што ќе ја постигне во целиот живот
човечкото око е посигурно за препознавање отколку отпечаток на прст,окото содржи 256 поединости за препознавање кои се својствени за едне личност а отпечатокот од прст само 40
и јас имам прочитано дека има толку злато во политикин забавник.cim ima tolku zlato nie najubo motike vo raka i da kopame od ucenje nema kjar
znaci ne mi se veruva kolku retardirani luge ima :S...
sto vi e tolku cudno toa za zlatoto bre P
znaci tvrdenjeto e deka moze da se pokrie povrsinata na zemjata so sloj od 1 metar.... a ne deka na povrsinata ima eden metar zlato.....
moze li nekoj od vas voopsto da si pretstavi kolkava masa ima edna cela planeta so golemina na zemjata :S
koga ke zemete toa predvid... eden metar od povrsinata e mnogu, mnogu...... mnooogu malku PPPPPPP
se razbira deka prakticno ne e vozmozno... koj bi uspeal da go izvadi i oddeli zlatoto od cela planeta (vklucuvajki vnatresnost i jadro :S).Тешко е да се поверува дека навистина на планетава има толку многу злато што би можело да ја покрие целата површина на земјата.Тоа практично не е возможно ама математички пресметано според тоа колку злато има на планетава и колкава е површината на земјата пресметано е дека има доволно злато да се покрие целата површина на земјата и тоа слој од метар злато....МИСЛИШ ДЕКА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО?
Мене ми е чудно...se razbira deka prakticno ne e vozmozno... koj bi uspeal da go izvadi i oddeli zlatoto od cela planeta (vklucuvajki vnatresnost i jadro :S).
inaku, da se razbira deka ima tolku zlato, ama toa ne e bas mnogu
najverojatno covekovata alcnost ne dozvoluva da si zamislime pogolemi kolicini od "skapite" materijali, zatoa sto togas ne bi imale nikakva vrednost
a vsusnost toa e samo metal koj ne oksidira i ima golema elektricna provodnost, nisto poveke , ustvari so srebroto se razlikuva samo po toa sto ima pogolema el. sprovodlivost za mnogu mal del, da receme 15- 20 %, samo srebroto e poevtino zatoa sto go ima vo pogolemi kolicini
ponuda i pobaruvacka e fintata....
ama zabegav od temata... znaci zemjata e 13 milioni metetri vo dijmetar.... tolku li e cudno ako eden metar sto e grubo 0.0000002 % od vkupanata masa e od zlato