Дали сте слушнале дека?

Член од
28 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
12
ВО ПРОСЕК 100 ЛУЃЕ УМИРААТ ОД ЗАДУШВАЊЕ СО ХЕМИСКО ПЕНКАЛО?
ЕДНА БИБЛИОТЕКА ВО ИНДИЈА ПОТОНУВА ПО 2 САНТИМЕТРИ ГОДИШНО ПОРАДИ ТОА ШТО ГРАДИТЕЛИТЕ ЗАБОРАВИЛЕ ДА ЈА ПРЕСМЕТААТ ТЕЖИНАТА НА КНИГИТЕ?:toe:
35% ЛУЃЕТО КОРИСТАТ ЛИЧНИ ОГЛАСИ ВЕЌЕ СЕ ВО БРАК?
КРОКОДИЛИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ГО ИСФРЛАТ СВОЈОТ ЈАЗИК НАНАДВОР?
НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО ШТО МОЖЕ ДА ЈА ПРЕКРИЕ ЦЕЛАТА НЕЈЗИНА ПОВРШИНА СО СЛОЈ ОД ЕДЕН МЕТАР?:nesvest:

cim ima tolku zlato nie najubo motike vo raka i da kopame od ucenje nema kjar

bongo

ЛИВЕРПУЛ
Член од
14 октомври 2008
Мислења
87
Поени од реакции
8
секое бебе доаѓа на свет со 23%мозочна маса од вкупната што ќе ја постигне во целиот живот
човечкото око е посигурно за препознавање отколку отпечаток на прст,окото содржи 256 поединости за препознавање кои се својствени за едне личност а отпечатокот од прст само 40

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
секое бебе доаѓа на свет со 23%мозочна маса од вкупната што ќе ја постигне во целиот живот
човечкото око е посигурно за препознавање отколку отпечаток на прст,окото содржи 256 поединости за препознавање кои се својствени за едне личност а отпечатокот од прст само 40
не верувам...:nenene:

bongo

ЛИВЕРПУЛ
Член од
14 октомври 2008
Мислења
87
Поени од реакции
8
И МЕНЕ НЕКОИ РАБОТИ НЕ МИ СЕ ВЕРУВААТ НО ТАКА ПИШУВА:toe:

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
ЕЛЕКТРИЧНИОТ СТОЛ Е ПРОНАЈДОК НА ЗАБАР

ЕСКИМИТЕ ИМААТ НАД 15 ЗБОРА ЗА НАШИОТ ЗБОР СНЕГ
Човеку ти си жив copy/paste абе махер си бе браво :zid:

НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО ШТО МОЖЕ ДА ЈА ПРЕКРИЕ ЦЕЛАТА НЕЈЗИНА ПОВРШИНА СО СЛОЈ ОД ЕДЕН МЕТАР?:nesvest:
А оваа некој го напишал за да ги разработи црногорците....
ама баш ич не ми се верува....

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
баш 256? значи сите ние имаме 256 битна енкрипција

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Првиот Њутнов Закон : Како е да се свртиш газот ти е одпозади
Вториот Њутнов Закон : Колку и да го тресеш,последната капка секогаш останува на гаќи :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

А

Александра Д.

Гостин
Тоа за златото ми е некако... хммм невозможно толку злато да има бе...

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
znaci ne mi se veruva kolku retardirani luge ima :S...

sto vi e tolku cudno toa za zlatoto bre :PP

znaci tvrdenjeto e deka moze da se pokrie povrsinata na zemjata so sloj od 1 metar.... a ne deka na povrsinata ima eden metar zlato.....

moze li nekoj od vas voopsto da si pretstavi kolkava masa ima edna cela planeta so golemina na zemjata :S

koga ke zemete toa predvid... eden metar od povrsinata e mnogu, mnogu...... mnooogu malku :PPPPPPPP

С

сашенко

Гостин
znaci ne mi se veruva kolku retardirani luge ima :S...

sto vi e tolku cudno toa za zlatoto bre :PP

znaci tvrdenjeto e deka moze da se pokrie povrsinata na zemjata so sloj od 1 metar.... a ne deka na povrsinata ima eden metar zlato.....

moze li nekoj od vas voopsto da si pretstavi kolkava masa ima edna cela planeta so golemina na zemjata :S

koga ke zemete toa predvid... eden metar od povrsinata e mnogu, mnogu...... mnooogu malku :PPPPPPPP

Тешко е да се поверува дека навистина на планетава има толку многу злато што би можело да ја покрие целата површина на земјата.Тоа практично не е возможно ама математички пресметано според тоа колку злато има на планетава и колкава е површината на земјата пресметано е дека има доволно злато да се покрие целата површина на земјата и тоа слој од метар злато....МИСЛИШ ДЕКА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО?

Член од
11 февруари 2011
Мислења
20
Поени од реакции
3
Тешко е да се поверува дека навистина на планетава има толку многу злато што би можело да ја покрие целата површина на земјата.Тоа практично не е возможно ама математички пресметано според тоа колку злато има на планетава и колкава е површината на земјата пресметано е дека има доволно злато да се покрие целата површина на земјата и тоа слој од метар злато....МИСЛИШ ДЕКА ИМА ТОЛКУ МНОГУ ЗЛАТО?
se razbira deka prakticno ne e vozmozno... koj bi uspeal da go izvadi i oddeli zlatoto od cela planeta (vklucuvajki vnatresnost i jadro :S).
inaku, da se razbira deka ima tolku zlato, ama toa ne e bas mnogu :)
najverojatno covekovata alcnost ne dozvoluva da si zamislime pogolemi kolicini od "skapite" materijali, zatoa sto togas ne bi imale nikakva vrednost :D
a vsusnost toa e samo metal koj ne oksidira i ima golema elektricna provodnost, nisto poveke :D, ustvari so srebroto se razlikuva samo po toa sto ima pogolema el. sprovodlivost za mnogu mal del, da receme 15- 20 %, samo srebroto e poevtino zatoa sto go ima vo pogolemi kolicini :D
ponuda i pobaruvacka e fintata....
ama zabegav od temata... znaci zemjata e 13 milioni metetri vo dijmetar.... tolku li e cudno ako eden metar sto e grubo 0.0000002 % od vkupanata masa e od zlato :D

С

сашенко

Гостин
se razbira deka prakticno ne e vozmozno... koj bi uspeal da go izvadi i oddeli zlatoto od cela planeta (vklucuvajki vnatresnost i jadro :S).
inaku, da se razbira deka ima tolku zlato, ama toa ne e bas mnogu :)
najverojatno covekovata alcnost ne dozvoluva da si zamislime pogolemi kolicini od "skapite" materijali, zatoa sto togas ne bi imale nikakva vrednost :D
a vsusnost toa e samo metal koj ne oksidira i ima golema elektricna provodnost, nisto poveke :D, ustvari so srebroto se razlikuva samo po toa sto ima pogolema el. sprovodlivost za mnogu mal del, da receme 15- 20 %, samo srebroto e poevtino zatoa sto go ima vo pogolemi kolicini :D
ponuda i pobaruvacka e fintata....
ama zabegav od temata... znaci zemjata e 13 milioni metetri vo dijmetar.... tolku li e cudno ako eden metar sto e grubo 0.0000002 % od vkupanata masa e od zlato :D
Мене ми е чудно...
Можеш да пишуваш на кирилица?Ако неможеш на пц то да го средиш има конвертор на интернет од латиница на кирилица па пишувај преку тоа вака тешко се разбира

Kajgana Shop

На врв Bottom