Колку пари ви се неопходни месечно ?

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување
Aлал да ви е на сите што ви стасуваат 5000-10000 ден. месечно.Ке треба на совети да идам кај вас:uvo: Како можете да се задоволите со малку???????? Или си викате добро е,може и полошо?

Прочитав пред поназад малце и некои викаат дека 5,000 им биле доволно месечно.
Па како е тоа можно кога тие користат интернет како прво?
Мене ми се потребни околку 40,000 денари месечно за скромен живот без никакви луксузи. Дали сте сигурни дека сте ги пресметали струјата, парното, интернетот, телефонот, водата, јадењето по дома, облеката...или сте средношколки или студенти од Скопје па кур ве боли за овие работи и драпате за џепарлак само, а?

1000 телефон
3000 такси
6000 мин. облека
5000 храна
4000 излевање...

Мноооогууу страв ми е да земам дигитрон у рака...

1000 денари? Со извинение со тие пари мора да купуваш дури и од наевтините влошки :smee:
со извинение комшија а кој кур тебе те заболе што купувам и како купувам јас.. ова ке му го кажиш и на оние што поминуваат и со толку во Мк зошто има луге кои живеат и со социјална од 2000 денари изиграваш фраер со то што ке ги понижиш ако некој има помалку од тебе? смешно ми беше целото наддавање со цифри низ темава..
а и тие што се прават истурени од пари во реалниов живот ги гледам повекето лигуши невидени имаш пари немаш цел ..се мислат јаки манги ако продал некоја сјебана нива од село па купил џип па сега изводи големина ..селјак остаје селјак..

1 000 denari :) kolku sum skromna...
гледам и по возраста си многу скромна...:wink:
иначе лично мене ми потребно малку поголема сума ги надминуват нашите нормални стандарди и то каде,каде..

со извинение комшија а кој кур тебе те заболе што купувам и како купувам јас.. ова ке му го кажиш и на оние што поминуваат и со толку во Мк зошто има луге кои живеат и со социјална од 2000 денари изиграваш фраер со то што ке ги понижиш ако некој има помалку од тебе? смешно ми беше целото наддавање со цифри низ темава..
а и тие што се прават истурени од пари во реалниов живот ги гледам повекето лигуши невидени имаш пари немаш цел ..се мислат јаки манги ако продал некоја сјебана нива од село па купил џип па сега изводи големина ..селјак остаје селјак..

Оп оп полека.

Неможам да разберам ако толку е некој во криза зошто дава 1000 денари месеча претлата за интернет?

П.С

не се правам фраен, само си кажав мислење. А да и комшија???

Оп оп полека.

Неможам да разберам ако толку е некој во криза зошто дава 1000 денари месеча претлата за интернет?

П.С

не се правам фраен, само си кажав мислење.

Не се однесува на мене репликата туку општо на реалната состојба во Македонија зошто секојдневно слушаме дека има и такви случаеви..но тоа веке преминува во друга тема...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom