Колку пари ви се неопходни месечно ?

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Значи овде се работи за неопходни трошоци како што се сметки, храна, гориво и остало.

Мене лично неопходни ми се:

.2200 за струја ( просечно извадена цифра од цела година)
.700 вода и ѓубретарина
.1000 интернет и кабелска
.1000 минимум за мобилен
.2000 минимум за гориво доколку го користам аутото само до работа и назадд
.3000 за ноќен живот ( односно еднаш неделно сакам да се начукам ко стока)
.5000 за храна
.2400 денара 3 штеки цигари
сума
17 300 денара.

+ ќе мора да додам и некоја 1000 ка за облека ( јес да тоа не се дешава секој месец) и на крај ќе излезе дека мене месечно заокружено ми се неопходни 18 000 денара.

Вие сте на ред.

1000 струја
1000 нет + кабелска
350 вода
1000 мобилен
200 за лифт
6-8000 храна
3000 ноќен живот
2000 неиспланиран трошок (такси, макси,маица,блуза)
сигурно уште 1-2000.

Од прилика 17 000.

Лифт плаќате ?? :vozbud:

Да не има некој момци да влечат тоа сајлите ?

Лифт плаќате ?? :vozbud:

Да не има некој момци да влечат тоа сајлите ?

Абе плаќаме за лифт чистачка и сијалици низ зградава :)))Мада во сметката за струја има прерачунато пари за заедничко плаќање во зградава. Ама ај и чистачка и струја за лифт.

Трошам цела плата...
и у минус влегувам,
а притоа јадење дома,
комуналии и домашни расходи
(перење,сметки,чистачка)
ми се покриени од моите.

Јадење надвор,
кафиња,
кафани,
пијанки,
искачања,
поклони,
облека за мене,
бензин,
казни и лупнуење ауто,
коцкање и кладилница,
и некои други ставки :)
=42.000 месечно.

Машала машала 42 000 ки

Шознам... си арчам...
Комуналии и др. трошоци по дома, во просек се едно 5000 на месец (просечно).
јадење 12000 (тричлено семејство)
Кола по 4000 ден.на месец си сака...
Едно 30000 одат изгледа...ако не и повеќе...
т.е. сигурно повеќе одат...

Трошам цела плата...
и у минус влегувам,
а притоа јадење дома,
комуналии и домашни расходи
(перење,сметки,чистачка)
ми се покриени од моите.

Јадење надвор,
кафиња,
кафани,
пијанки,
искачања,
поклони,
облека за мене,
бензин,
казни и лупнуење ауто,
коцкање и кладилница,
и некои други ставки :)
=42.000 месечно.

...бедо самоходна....очекуев да викнеш барем 70-80 иљади :)

Па видете вака ..пари требаат многу, поптребите се големи кога ке земеш да гледаш за што се ни требаат, но работата е во тоа колку повеке ги имаш повеке ги трошиш,
да не ги наведувам потребите за кој горе споменатите ги наведоа, секој си знае колкав буџет е потребен за еден месец и каде ке го троши....

Ноќен живот, кафиња, кафани, цигари 1000 за мобилен, уште толку за интернет, тоа не се неопходни трошоци. :)
Неопходен трошок за голо преживување е трошок за храна, ама ај, нема да бидам толку радикален. Немам точен увид во семејните трошоци кај мене, но неопходните трошоци (комуналии, храна, облека и средства за хигиена) се релативно мали во споредба со бројките кои се даваат тука како неопходни.

Па видете вака ..пари требаат многу, поптребите се големи кога ке земеш да гледаш за што се ни требаат, но работата е во тоа колку повеке ги имаш повеке ги трошиш,
да не ги наведувам потребите за кој горе споменатите ги наведоа, секој си знае колкав буџет е потребен за еден месец и каде ке го троши....

Ова е точно. :tv:

prijatele ako doznae toj sto ni dava pari (mislam na grujo )kolku ni trebaat za da preziveeme (zosto ednostavno nie obicnite smrtnici nemame pravo da ziveeme ) moze visokot da ni go zeme .zatoa podobro da ne pisuvame.
doduse i nie so vaka inteligentna vlast nema sto da kazeme kolku ni trebaat pari ,bidejki oni znaat kolku ni trebaat i tolku ni davaat .

КОЛКУ ПАРИ ТОЛКУ МУЗИКА.Во тишина само медитација или вегетација.Не знам колку е потребно, ама стомак ми се превртува кога ќе слушнам / видам колку сме бедни.Абе луѓе ЖИВЕЈТЕ ГО ЖИВОТОТ КВАЛИТЕТНО, СЕКОЈ ДЕН НЕКА ВИ БИДЕ ПРЕМИЕРА, РЕПРИЗА НЕМА. Само нашава влада и политичари изгледа добро го сватиле ова............трошат у п..ду матер.Не е поентата колку ти треба за да преживееш?Поентата е колку можеш да потрошиш за да бидеш среќен и задоволен. МЕНЕ МИ ТРЕБААТ 20000,00 ден. ДНЕВНО МИНИМУМ.:helou:

Ако би бил сам, за себе до кај 20-30.000. А фамилијарно без 60.000 може само да се вегетира (и по некој прст да се мрдне). Уписи, книги, искачања на деца, кредити...
Колку поголеми деца, поголеми трошоци.

рата кредит автомобил 11000
рата осигурување автомобил 1800
одржување автомобил 1000
бензин 5000
струја 2000
парно греење 1500
комуналии 1000
интернет+кабелска 800
кредитна картица 4000
мобилен 2000
+ 10-15000 за кафиња мафиња излегвања вечери кафани...

..кнап парите :)

(в корен ме срозва ова колата :pos2:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom