Ми треба совет за депилација

• Креатор на темата Креатор на темата Carce
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 јуни 2009
Мислења
29
Поени од реакции
5
Може ли некој да ми каже како и со што се депилира на интимните делови и под мишка.Некој што пробал нека каже дали има ефект и колку време немаш влакна.Работата е итна ЛЕТОЕЕЕ...

Дечки кажувајте па и вие девојки!!!

Под мишка не би ти препорачала да се депилираш зашто може да ти се повредат потните жлезди па да си имаш проблеми цел живот.
На интимните делови- ќе си појдеш на депилација во некое студио и ќе те средат.
Најубаво е со топол восок зашто така се вадат влакната од корен, а со ладниот само се кинат и ти доаѓа нешто слично ко бричење.
Влакната на интимните делови растат поспоро, ама 7-10 дена нема да имаш сигурно.
Ако случајно се средуваш сома со топол восок- никако немој на местото да ставиш лосион или млеко за тели(или било што мрсно).
Бела, бебешка пудра се става отако ќе се измиеш убаво.
Гуд лак.:)

Под пазуви никако депилирање.Може да си имаш проблеми цел живот зошто пазувите се многу осетлив дел.
За интимните делови-козметичко студио и топол восок.Обично во козметичко студио по депилацијата самата козметичарка става беби пудра или анибактеричен гел за да настане некоја инфекција и слично.
А за растењето кај секого е различно кај некого побрзо растат, а кај некој поспоро но под 10 днеа не би требало да се појават.

Најубаво е со топол восок зашто така се вадат влакната од корен, а со ладниот само се кинат и ти доаѓа нешто слично ко бричење.

Их, колку не:) Ефектот е ист, разликата е што топлиот можеш секаде да го повториш до пет пати, а ладниот на меките делови (препони) - само до два... Генерално, зависи од цврстината на влакното. Јас претпочитам ладен и тврдам дека влакната се вадат од корен и со него :)

Их, колку не:) Ефектот е ист, разликата е што топлиот можеш секаде да го повториш до пет пати, а ладниот на меките делови (препони) - само до два... Генерално, зависи од цврстината на влакното. Јас претпочитам ладен и тврдам дека влакната се вадат од корен и со него :)
Може:)
Нас у школо друкше не учеа:)

Јас се бричам по пазуви, а кај верното ми другарче се штуцнувам со ножички (ваљда малку треба да има ебемга, башка ме чеша дур не потпораснат).

Но, никако депилација под пазуви (покрај педерлакувањето, може да имаш проблеми со потните жлезди), само брич или машинка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom