Дали знаете да ставите крај?

• Креатор на темата Креатор на темата Supreme06
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
- Сите од нас рекле: Готово, крај со овој/оваа. Но, сепак тоа не бил тој крај. Секогаш се враќале, додека оладиш неколку дена после пак иста песна.

Дали имате доволно храброст и цврст карактер да кажете крај. И готово крај. Мислам дека ова е психолошки момент, кога треба сами да сфатиме дека е крај и без никаква друга помисла за иднина ни во најмал сегмент.

Дали имате муда за конечен одговор? :))

Имав „муда“ и му реков крај.И како кулминација му ја треснав вратата пред нос и му реков да оди да се :sekss: . Не е ни прв ни последен...:helou:

Јас вчера раскинав со женската али ич не ми е криво зошто беше опасно курвиче...и ќе си стојам зад тоа што сум го направил!!!

Ако уште имам чувства, треба да одам сама против себе и да се измачувам.
Можам да ставам крај доколку тотално сум оладила ил сум свесна дека типот не го заслужува моето внимание и џабе се сите напори, пошто нема никогаш да се смени и поголемо измачување ќе ми биде да си игра “топло-ладно“, отколку да пресечам.

У суштина, нц... немам муда да ставам крај. Одам до екстреми увек и многу можам да бидам толерантна.

Еднаш, со првиот момак така направив. Инаф ис инаф, колку и да ми беше мил, после толку малтретирање-отрпнав и го баталив.

Ми треба време да соберам храброст за да ставам крај, па дури во меѓувреме и кон полошо да оди... Онака, почнувам во себе да си ја зацртувам таа реалност, тоа секојдневие без партнерката, и кога ќе почнам да се привикнувам на истата таа замисла, полека ја пренаточувам и во реалноста, значи почнувам да ја реализирам. Но како што реков, потребно ми е време пред да го кажам она, дефинитивното за крај.

Па јас не сум имала проблем со раскинување па пак смирување после неколку дена. Кога е крај е крај и готово, го прифаќам тоа. Ако јас сум таа на која и раскинуваат можеби ќе пробам со муабет, но ако јас сум таа која раскинува, за да речам крај и за да ставам точка значи стварно го мислам тоа и не би можела мислам да се вратам назад. Еднаш имам раскинато, беше одвратно искуство, но во моментот кога решив дека е крај, знаев дека е дефинитивно и дека не сакам да бидам во врска со човекот со кој во моментот бев, иако беа неколку неделни измачувања на самата себе.
.

Имам. Осум години, скоро девет минував низ истите глупости шо ми задаваја скоро секојдневни главоболки. Deja vu all over again. Ставив крај, нормално. Зошто би одела сама против себе, кога знам каков крај ме чека на секоја расправија или било каква работа со истата личност. Секој имат храброст да стави крај, потребно е време, да се прелее чашата или „да ти пукнит филмот“ - народно кажано и на крај чао.

Ејјјј, абе само , ЧАО! и готово! Не му се мислам ич, шом дошло да речам крај - стварно е крај! и нема назад или другари ќе останеме , ова, она ....

Незнам да ставам крај. Јако емотивна личност сум и што и да направам знам дека после ќе ми биде криво и ќе ми биде потешко.
Ако другата страна сака крај, ок.. неможам против тоа,но јас никогаш не би ставила од причина што сигурно има некоја работа што ме поврзува со таа личност, сигурно има барем една добра работа што ми се има случено со неа и баш заради тоа не би можела да ставам никаков крај јас лично.

Има голема разлика доколку ставиш крај на 2 месечна врска и крај на 4 годишна така да нема да биде баш сеедно...али на крај краева не пагам во големи депресии кога ставам крај....

Па како велат, подобро ужасен крај, отколку ужас без крај. Прво ќе се обидам да направам се' што е во моја моќ за да успеам да ја заживеам врската, но веќе ако не оди, нема одложување. -Крај и готово.
Досега секогаш јас сум била таа што раскинувала:kesa: (т.е јас сум поткренала иницијатива дека треба да се стави крај) и ништо не било драматично, и двајцата сме сфатиле дека не оди, така да не ми било којзнае колку тешко да кажам КРАЈ

Незнам да ставам крај. Јако емотивна личност сум и што и да направам знам дека после ќе ми биде криво и ќе ми биде потешко.
Ако другата страна сака крај, ок.. неможам против тоа,но јас никогаш не би ставила од причина што сигурно има некоја работа што ме поврзува со таа личност, сигурно има барем една добра работа што ми се има случено со неа и баш заради тоа не би можела да ставам никаков крај јас лично.
Исто. Еве сега веќе некое време ставам крај со женската ама никако да прекинеме сериозно. Ќе ми помине лутината и се смируваме. Кога ја нема подолго време ми текнува на некои убави моменти заедно и ми доаѓа пак да и се јавам.Незнам како да ставам крај дефинитивно:toe:

Скоро сите можеме да ставиме крај....Само на сите ни е потребно различно време!
Некои луѓе по првата грешка која некој ќе ја направи можат веднаш да пресечат,да го стават крајот и фино лепо појќе не се замарет со то.

Дручи личности пак(читај јас)неможат така.Со години сум се влечкала и точкала и влечкала и попуштала само не сум го ставала крајот.
Сум пробвела по 100 пати едни та исти работи,сум проствела милион пати и сум давала уште толку шанси.
Немам дисциплиниран ум:)Неможам ко ќе кажам доста да е навистина така,неможам ко ќе кажам крај навистина да пресечам...
Се разбира се до еден ден кога не ми се качи на гла и тогаш ми го пукна филмов!
Стадов крај тогаш....Се надевам немат да се премислам пак:nesum:

Позитивно е што и да се стави крај, емоциите и блискоста остануваат и истото резултира во ебење на бившите кога ќе ти дојде зорт.
Многу е полесно да изебеш некоја бивша, отколку да се замараш со нова.
А пичка си е пичка.

Позитивно е што и да се стави крај, емоциите и блискоста остануваат и истото резултира во ебење на бившите кога ќе ти дојде зорт.
Многу е полесно да изебеш некоја бивша, отколку да се замараш со нова.
А пичка си е пичка.

Toa ми е муабетот, дали иаме муда да стаиме тачка на тоа ебење во зорт, покрај фактот пичка си е пичка :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom