па иди покажиим што е хуманост и земисиго дома јадното кутренцеВчера разбрав дека во Вардариште се ургира за да усмртат здраво куче. Ова е врв на човечката мизерија. Неможам да поверувам.
Јас го барам кучето да го земам ама не го даваат.па иди покажиим што е хуманост и земисиго дома јадното кутренце
За првото си во право, но со второто го побиваш првото.Проблемот со кучината скитници ќе постои се додека има несовесни граѓани кои откако ќе им здосадат нивните љубимци ги испуштаат на улица а за такво нешто мислам дека беше казниво со закон ама законот собира прашина некаде.
Сигурно има добра причина тоа што некој сака да "успива" здрави кучина и најверојатно е просторно финансиска, така да наместо плукање по луѓето подобро да се излези со некој конкретен предлог за решавање на проблемот.
убаво си цитирала постЏену Грл напиша:Се согласувам со Псајсајд, не мора да значи дека ако кучето изгледа како убиец дека е навистина такво. Другарка има ротвајлер и е најмилото кученце со кое си имам играно, многу сака да се гали. Спротивно на ова порано баба ми и дедо ми имаа пекинезер женско, не да касаше, прсти кинеше. Останато ми е во сеќавање, цело време ржеше за нешто. Се` зависи од тоа како ќе си го научиш од мало.
Кога сме веќе кај темава, не ги сакам пудлиците и сличните превлакнести кучиња, куче сакам, не јамболија![]()
Да му се предадеш бидејќи ти си нижи род а тоа е твојот мастер![]()
еве ти уште еденОткај ми исцитира два различни поста од две сосема различни теми жити се![]()
темите можеби се различни,но тоа не значи дека ти не изиграваш да бидеш дел од елитата на темата на која што некој искусен форумџија има свој став,па еве ти како верен другар да подржиш некој со навистна недефиниран свој став.Стави се и ти на нивно место од кучињата. Да немаш јадено 3-4 дена ништо, мислиш не би се однесувала како крволочно створење?
А стави се и на место на родител. Да се шеташ по улица со детето твое и да ве збрка глутница. Како мислиш да се извлечеш?
Сите дома имаме кучиња и мислиме дека сите кучиња се како нашето, мили, слатки и сакаат да се галат. Ама забораваме дека нашите кучиња си ги храниме по 2-3 пати на ден, а овие на улица не виделе храна од бог зна кога.
Глеј вака.еве ти уште еден
темите можеби се различни,но тоа не значи дека ти не изиграваш да бидеш дел од елитата на темата на која што некој искусен форумџија има свој став,па еве ти како верен другар да подржиш некој со навистна недефиниран свој став.
Е сега по што рече дека навистина се две различни теми,а ти ги спомна најкрволочните кучиња(ротвајлер доберман)како најмили кученца во темата “Која раса на кучиња не ја сакате“ ми падна малку чудно...па аналогно на тоа подржуваш агресивни раси на кучиња,а во другата тема осудуваш убиство на безопсни
како тогаш знаеш дека твоето е напаметно крволочно куче е најпаметно,а овие другиве(бездомници)се опасност за човештвотоГлеј вака.
Јас дома имам куче, сум имала 20 врсти до сега од „крволочни“ до „најмили“. Јас обожавам кучиња, морам нонстоп да сум со куче. Ама не ги сакам тие што се на улица затоа што се потенцијална опасност и милион пати досега ме бркале низ населби и имам трчано ко Болт за да спасам жива глава. Ако имаат луѓево по дома кучиња, ама да не ги пуштаат на улици кога ќе им текне дека не можат да ги чуваат или па женката му се окучила на некој и сега кученцата на улица. Не расно, какво сака нека е, против тоа сум.
Затоа што моето јаде по сто пати на ден и е дресирано а овие уличниве само чекаат да те намирисаат да носиш нешто храна у ранец и готов си. Нормално дека и моево да го оставам без јадење ќе ми ја откорне раката. А и не до толку од што се закана колку и што не бива европска метропола со кучишта сегде исполегнати. Али ај, твое мислење си е твое мислење.како тогаш знаеш дека твоето е напаметно крволочно куче е најпаметно,а овие другиве(бездомници)се опасност за човештвото
без разлика на све,човекот е потецијална закана за животните.и секое осудување на животните се закана за нив.Ние можеме без проблем да истребиме сите видови на животни.....тие секогаш ќе бидат подложни на нареби од нас луѓето(макар тоа и во некој циркус да видиш)
по сто пати на ден?ова беше убава човечка-хумана дикриминација..ако подржуваш повеќе човекчи животи одколку кучешки(успивање на кучињата) зошто не донираш нешто за галдните,наместо по сто пати на ден да го храниш твоето куче..на секое куче доволно е да му фрлиш исушена корка лебче за да те почитува и покоруваЗатоа што моето јаде по сто пати на ден и е дресирано а овие уличниве само чекаат да те намирисаат да носиш нешто храна у ранец и готов си. Нормално дека и моево да го оставам без јадење ќе ми ја откорне раката. А и не до толку од што се закана колку и што не бива европска метропола со кучишта сегде исполегнати. Али ај, твое мислење си е твое мислење.
охохоохо