Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Чекај чекај, кажуваш дека тие на улица нејќат да ме изедат ? Ме бркаат од љубов ?

У една голема заблуда се сите што чуваат куче маче дома, дека сите кучиња се такви и сите даваат да ги сексаш...
Сакам да ми кажеш каде има агресивни кучиња што бркаат луѓе.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Па незнам кај живееш, може во рајот си, али во нормални средини има улични кучиња што се гладни и нервозни. Точно каде неможам да ти кажам, доволно е да прошеташ во населба што нема златни улици. И во темава има луѓе што викаат дека бегале, сигурно не си замислиле.

И не треба само мерки за улични кучиња, и за тие по дворови треба. Или издресирај го да не лае на се и сешто, или нема да го чуваш. Несакам кога поминувам по улица да ме лаат кучиња без причина, нејќам да лаат дур спијам.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Па незнам кај живееш, може во рајот си, али во нормални средини има улични кучиња што се гладни и нервозни. Точно каде неможам да ти кажам, доволно е да прошеташ во населба што нема златни улици. И во темава има луѓе што викаат дека бегале, сигурно не си замислиле.

И не треба само мерки за улични кучиња, и за тие по дворови треба. Или издресирај го да не лае на се и сешто, или нема да го чуваш. Несакам кога поминувам по улица да ме лаат кучиња без причина, нејќам да лаат дур спијам.
Кажи ми каде живееш ти,и дали таму има такви агресивни кучиња?Ќе дојдам да ги видам.

Иначе моето куче у двор што сака ќе прави,имам знак за опасност,вакницинирана против беснило така да...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
^ А комшијата со бормашина ак работит дур спијаш ќе го успијаш ?

http://www.ohridnews.com/index.php?mod=1&kat=4&id=25306

Жално. Камо да се организират и овде "Вдоми куче" акција ...
Комшијата е човек. Има корист општеството од него, за разлика од кучето.

Кажи ми каде живееш ти,и дали таму има такви агресивни кучиња?Ќе дојдам да ги видам.

Иначе моето куче у двор што сака ќе прави,имам знак за опасност,вакницинирана против беснило така да...
Нема кај мене агресивни, ги учиме од мали на ќотек и си бегаат.

Кучето у двор шо сака нека праи се дур не ги вознемирува тие околу. Исто не сум и против имање секс со кучето, whatever flies your kite. Само да незнам за тоа.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Сакам да ми кажеш каде има агресивни кучиња што бркаат луѓе.
Незнам каде има агресивни кучиња ама знам кај имам лузни од кучешки заби.Инаку тоа беше одамна,ме нападна куче одејќи накај школо,разбрав после дека полицијата ги убивала сите улични кучиња што се мотале околу школото.Да не ме сватиш погрешно и јас несакам да се убиваат кучињата али дека има агресивни кучиња има.Утре кога ќе го пуштам детето да оди во школо не сакам да мислам дали ќе го сретне некое куче и ќе го искасапи.Според мене треба да се тргнат кучињата скитници од улиците но не и да се убијат.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Незнам каде има агресивни кучиња ама знам кај имам лузни од кучешки заби.Инаку тоа беше одамна,ме нападна куче одејќи накај школо,разбрав после дека полицијата ги убивала сите улични кучиња што се мотале околу школото.Да не ме сватиш погрешно и јас несакам да се убиваат кучињата али дека има агресивни кучиња има.Утре кога ќе го пуштам детето да оди во школо не сакам да мислам дали ќе го сретне некое куче и ќе го искасапи.Според мене треба да се тргнат кучињата скитници од улиците но не и да се убијат.
Исто така да не се разбереме погрешно,и јас сум за да се успијат агресивните кучиња на улиците,меѓутоа мирните и кротките треба само кастрација и толку!

S

smart ass

Гостин
Комшијата е човек. Има корист општеството од него, за разлика од кучето.
А кое Живтно има Х4 пати повеќе клетки за мирис па открива негде експлозиви,так тук хероин трава??

Ете на улица ти имај 50 грам хероин и убивај младина и нека мвр биде со дресирано куче па да видиме дал ќе те фатат ил не:)

--- надополнето ---

Исто така да не се разбереме погрешно,и јас сум за да се успијат агресивните кучиња на улиците,меѓутоа мирните и кротките треба само кастрација и толку!
За агресивните багдадски метод...на времето организираа хајки памтам па имаш определен период кога е најарно да си дома на пример од 2-4 часот по полноќ а за тоа време ловџиите го решаваат проблемот,немало ли во скопје???

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
А кое Живтно има Х4 пати повеќе клетки за мирис па открива негде експлозиви,так тук хероин трава??

Ете на улица ти имај 50 грам хероин и убивај младина и нека мвр биде со дресирано куче па да видиме дал ќе те фатат ил не:)

--- надополнето ---

За агресивните багдадски метод...на времето организираа хајки памтам па имаш определен период кога е најарно да си дома на пример од 2-4 часот по полноќ а за тоа време ловџиите го решаваат проблемот,немало ли во скопје???

Мислам дека имаше,јас тогаш бев мал,знам ни го убија тогаш Црнко тие педеришта!

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Сигурен сум дека џукелава што лае доле во слободно време се бори со криминал и наоѓа дрога. На зградата на МВР дури има и рефлектор во форма на куче за да знае кога да бара криминалци.

S

smart ass

Гостин
Ахх штета,ама не бил дома??(инаку не смеат).

Инаку мислам дека не е фер така да ги нарекуваш ловџиите бидејќи тие се замараат со штетен дивеч кога треба..уствари веќе на прсти се бројат оние вистинските ловџии се маме е*аа на ретки видови:toe:

Ќерата нервозни кучиња:pos2:

Инаку куче не може бе да не лае-освен комесарор рекс:)

Туку има боди ленгвич кај кучињата што сум го приметил и го користам тоа е многу едноставно кога е кучето пред тебе одбери страна(на пр налево) инстинктот на животињата му укажува дека неќеш да го загрозиш и оно фаќа надесно:)

?

..........

Гостин
Туку има боди ленгвич кај кучињата што сум го приметил и го користам тоа е многу едноставно кога е кучето пред тебе одбери страна(на пр налево) инстинктот на животињата му укажува дека неќеш да го загрозиш и оно фаќа надесно:)
Брат тука кај нас долу кај дрвеното мовче има една глутница покрај контењери, главен водач им е шарпланинец со глава голема како на теле, трчаат по коли кои минуват камоли луѓе, па не е лошода дојдеш да демонстрираш од тие твои „боди ленгвич“ вештини :)

S

smart ass

Гостин
А да вештината не важи за глутници туку за едно до две кучиња:)

Инаку знам за кое место говориш...градоначалникот нели вети средување,алармирајте МВР,ловџии стварно тоа место е опасно друго исто опасно е кај контејнерите близу стара болница.

L

Lu

Гостин
Апсолутно точно!
Кучињата „зборуваат„ преку боди ленгвич (говор на телото) и ако го разбираш говорот на кучето,се ќе биде полесно и поедноставно.
Еве ќе дадам еден пример за боди ленгвич што ми се случи пред неколку дена.
Ситуацијата беше следна: Јас,таткоми и кучето излеговме да купиме нешто и така одејќи се стрча накај нас едно крупно куче и почна да лае.И таткоми мислеше дека сака да не нападне и почна да вика ЧИБУ и да мавта со кесата за да го оттргне од нас.Но јас бидејќи многу знам за кучињата и го знам нивниот говор на телото приметив во гласот на кучето и неговото движење дека е пријателски настроено и дека лае за да го повика нашето куче да си поиграат.И иако лаеше го повикав и ми се приближи и убаво си се изгаливме и си поиграа со моето куче.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
И ја знам боди ленгвиџ, го викам ран форест ран.

Kajgana Shop

На врв Bottom