Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Полицијата највеќе мрчи на сопствениците со ''опасни'' кучиња(ротвајлери,питови,стафорди...),а додека на сопственици со еве да ги наречам помирни кучиња ретривери,пудлици...

Додека овие првонаведените сопственици ја имаат сета опрема за нивните кучиња,овие второнаведените секако ја немаат пошто нивните кучиња не биле опасни по никој.Сведок сум на напад на златен ретривер без маска и без поводник,врз ротвајлер со маска.Тоа се има случено во парк,кучето неможеше никако да се брани од нападот пошто имаше маска,газдата некако го шутна ретриверот и успеа да му ја извади маската на неговото куче....Останатото е историја....:smir:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Полицијата највеќе мрчи на сопствениците со ''опасни'' кучиња(ротвајлери,питови,стафорди...),а додека на сопственици со еве да ги наречам помирни кучиња ретривери,пудлици...

Додека овие првонаведените сопственици ја имаат сета опрема за нивните кучиња,овие второнаведените секако ја немаат пошто нивните кучиња не биле опасни по никој.Сведок сум на напад на златен ретривер без маска и без поводник,врз ротвајлер со маска.Тоа се има случено во парк,кучето неможеше никако да се брани од нападот пошто имаше маска,газдата некако го шутна ретриверот и успеа да му ја извади маската на неговото куче....Останатото е историја....:smir:
И поентата е дека никој не треба да има маска или сите треба да имаат? :)
Според мене паркот е многу лошо место да пуштиш кучето да ти се "растрча", што знаеш на што може да налета и какви будали ги пуштиле нивните кучиња...

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
И поентата е дека никој не треба да има маска или сите треба да имаат? :)
Според мене паркот е многу лошо место да пуштиш кучето да ти се "растрча", што знаеш на што може да налета и какви будали ги пуштиле нивните кучиња...
Сите кучиња треба да носат маска,ама јас на моето нема да му ставам се додека не видам ретривери и пудли со маски.

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
nikakooo:mad: sramotaaa beee:mad: itreba da se zgrizat kucinjata skitnici da se vdomat, izbanjaat vakciniraat. najlesno e otstrani go od patot:S

Штрудл

од раѓање ме викат злоба
Член од
6 април 2010
Мислења
40
Поени од реакции
4
Не. Секое суштество има душа. Па и тоа никаквото.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Еве една одвратна вест. Ми се гади од вакви психопати кои се изживуваат кај ќе стигнат:

Белград
Во еден Белградски кварт е пронајдено и спасено куче на кој непознат монструм намерно му ги отсекол сите четири шепи.
Благодарение на брзата реакција на девојката која го нашла кучето кое изнемоштено и дехидрирано лежи под автомобилот, кучето е спасено и однесено во ветеринарната станица.
Докторот истакна дека кучето лежело повеќе од една недела под автомобилот.
Кучето заработи воспаление на коските, изгубило многу крв и за вистинско чудо останало живо.
Тоа ќе може да оди само со помош на специјални протези.
Бидејќи кучето нема свој сопственик а протезите се доста скапи, ќе се чека некој доброволно да се јави и да се грижи за него, а до тогаш ќе остане во ветеринарната станица

извор -
http://makfax.com.mk/_tools/article/104634/view

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940

Еве некои слики од кутрето.Јас стварно неможам и никогаш нема да ги разберам овие ''луѓе''.

Овој е дефинитивно болен човек,кој треба под итно да се лечи во соодветна установа.Нормален човек ова неможе да го направи!

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Се согласувам со тоа да се тргнат од улиците, ама не на овој начин ("успивање").
Потребни се шинтерници кои ќе ги згрижуваат кучињата.

nikaТa

Mr.Lover Lover
Член од
16 април 2010
Мислења
524
Поени од реакции
60

Еве некои слики од кутрето.Јас стварно неможам и никогаш нема да ги разберам овие ''луѓе''.

Овој е дефинитивно болен човек,кој треба под итно да се лечи во соодветна установа.Нормален човек ова неможе да го направи!
Грехче за кучето, треба да се привзема мерки ама не на тај начин и они се живи суштества и треба малко да се размисле тава боле не е шала та и сечат нозите, да ги стават у кафези така и така ама сеа на ваков начин нз на тај треба да го бесат право :toe:

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Вас ви е жал за кучињата , добро тоа се океј. А на кравите овците пилињата па и свињите свесни сте што им се прави ? Што се па тие должни да служат на некому за да си го наполнат стомакот?

S

smart ass

Гостин

Нема лек за таквите....тие...уживаат правејќи го тоа,уствари има еден и САМО ЕДЕН начин на лечење Лоботомија:vozbud:

Вас ви е жал за кучињата , добро тоа се океј. А на кравите овците пилињата па и свињите свесни сте што им се прави ? Што се па тие должни да служат на некому за да си го наполнат стомакот?
Колку за инфо во кина јадат кучиња и мачиња и тоа ги тепаат до СМРТ!!

А за крави,овци...па тоа е дел од синџирот на исхрана и нормално денес согласно правилата усмртувањето во кланица треба да се врши со струја(не како порано...окрвавен до врат да бидеш):toe:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
После видените слики се воздржував пола саат да не напишам коментар кој ќе го прочитат и малолетни деца...

Тоа е болка!

Кучето каса, кучето лае, кучето р`жи, ама погадно створење од човек нема.. Бууу....

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Да даде Господ на децата негови да им ги исечат нозете, сакати и слепи да му шетаат. Ах што трпи оваа земја.

Anti Spam Master

Anti Spam Master
Член од
22 октомври 2009
Мислења
100
Поени од реакции
1

ЗА ВАКВИ ЛУЃЕ ПОСТОИ САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ - ОКО ЗА ОКО ЗАБ ЗА ЗАБ-
ИЛИ СМРТНА КАЗНА ИЛИ ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Вчера вечерта сама се враќав накај дома и ме нападна едно улично куче кое беше малку поголемо од мојата патика! Без НИКАКВА причина почна да лае и да трча по мене.Ми се приближи на два пати скоро да ме касне! Целото се тресеше и ржеше.
За прв пат во мојот живот ми се случи такво нешто, се преплашив како никогаш! Буквално душата ќе ми излезеше! Во тие мигови се сетив на дискусиите кои се водат за уличните кучиња и дали тие треба да се успиваат и се сетив на мојот дотогашен став-дека тие имаат право на живот!
Хах! Таа џукела да живее, а јас да умирам од страв?! -вака размислував во првичниот шок. По однесувањето на кучето можев да заклучам дека тоа некогаш било малтретирано од ЧОВЕК! Тоа не ме нападна Мене Како Искра туку ме нападна Мене Како претставник на човечкиот вид!
Многу размислував. Бев на работ да го сменам својот став околу успивањето на уличните кучиња, но СЕПАК не! Душава не ми дава! Мораме некако да најдеме решение за овие кучиња, но тоа НИКАКО НЕ СМЕЕ да биде успивањето!

Kajgana Shop

На врв Bottom