LordDragonII
Dr.Strangelove
- Член од
- 15 август 2008
- Мислења
- 10.995
- Поени од реакции
- 5.726
Дали се согласувате да се „успиваат“ здравите кучиња скитници ?
Се согласуваме.
Се согласуваме.
За да се најдеш на нива или полјана треба прво да излезеш од подрум.:wink:Значи, сите оние кои се грижат за кучињата.
Основно е се она кое бездомно куче на улица да се елиминира.
Да се ископа дупка на некоја полјаана и таму да ги фрламе и тепаме, дали со стапови, вили или мотики или ако некој ни дозволи и огнено оружје.
Немој сега да ми кажеш дека си и член на некое друштво за заштита на животните кое те финансира и не те провалило па ти со тие пари зад кулисите ја вршиш оваа битна елиминација и поради тоа не се чуствуваш инфериорен во однос на жените,туку како "прав" маж.Постојат служби кои ќе се обидат да ги елиминираат.
Ако има волонтери кои би сакале да земат копач, ашов или шатган во рака, секое куче може да биде усмртено од нивна рака и да им биде даден сертификат на помагање за елиминација на напаста од нашиот град.
Ова е повторно некој твој црн хумор?Јас лично тврдам дека е глупост да се успиваат кучињата скитници....може да ги провериме дали се здрави, без зарази и да ги зготвиме на виетнамски или кинески начин...на тој начин можеме да нахраниме куп бездомници или сиромашни луѓе со мевце!
Нормално, болните ќе ги усмртиме и спалиме (кучиња, не бездомници)
обично виртуелните душебрижници и во реалност се грижат за овој проблем бидејќи им значи што може да се види и по постовите.Па вдоми ги бе...еден куп душебрижници, ама само виртуелни!
Сосема е очигледно дека не си ги прочитала многуте постови на темава, плус и твојот анимозитет кон мене те прави да се почувствуваш заинтересирана да ме повикуваш.Немој сега да ми кажеш дека си и член на некое друштво за заштита на животните кое те финансира и не те провалило па ти со тие пари зад кулисите ја вршиш оваа битна елиминација и поради тоа не се чуствуваш инфериорен во однос на жените,туку како "прав" маж.
Доволно е да прочитам еден пост од тебе за да ги знам и сите претходни,така да не сум пропуштила никаква голема "мудрост",не се сеќирај.Сосема е очигледно дека не си ги прочитала многуте постови на темава, плус и твојот анимозитет кон мене те прави да се почувствуваш заинтересирана да ме повикуваш.
Кучињата во главно не напаѓаат луѓе,но како би го знаел ти тоа кога фобијата од се што е живо и различно не ти дозволува да излезеш од подрумот и да видиш како воопшто куче изгледа.Кучето нема лична карта, не сноси огдговорност, не можеш да го судиш и според тоа не е некој физички или правен субјект.
Од тоа произлегува дека ако нема кој да одговара за кучето, кучето не треба да го има во јавност
Како што напишав, има многу примери за кучиња кои напаѓале луѓе. Напаѓале како не, прочепкај сепак низ темава, прочитај некој весник, се надевам дека дури ти ќе разбереш за што муабетиме.Кучињата во главно не напаѓаат луѓе,но како би го знаел ти тоа кога фобијата од се што е живо и различно не ти дозволува да излезеш од подрумот и да видиш како воопшто куче изгледа.
Нека си ги посвојат и чуваат по дома.Постојат многу други хумани методи како нивна социјализација во многу населби и луѓето ги хранат,се дружат со нив итн.
Никој не рече дека не се лојални. Само нека бидат на синџир. И со околувратник, за да знаеме кого да тужиме ако направат белја.Кучињата се лојални суштества кои ги памтат човечките ликови и генерално разликуваат опасни и безопасни ситуации.Ако некое куче некогаш и падне некој тоа е затоа што веќе биле малтретирани од луѓе како тебе.
Ти си можеби жена што си живее самотна со кучиња, но повеќето луѓе не се такви. Сакаат почиста средина. Не сакаат да ризикуваатј, дали на некое куче му текнало да процени дали човекот е безопасен, или сепак, животно е, плус можеби гладно. А не еднаш имало глутници кои напаѓале луѓе, ти кажав прочитај претходно, не од мене, јас немам таков страв.Во населбата во која живеам јас има над 20 кучиња и никогаш никој не нападнале.Напротив,кога ке не видат сакаат да си играат и се среќни поради тоа што никој не ги малтретира,најадени се и не прават никаква штета.Но како би го знаел ти тоа
Луѓето не се кучиња, а ако има такви а се државјани на Македонија нека им дадат, останатите нека ги депортираат. Инако, Не, врската со колите нема никаква врска. Возачот или пешакот ќе е виновен и постојат закони што истото го регулираат.Ова што се провалуваш со личниве карти е чиста глупост,затоа што имаш луѓе кои немаат лични карти и онакви кои нема да ти платат никаква оштета ако нешто ти се случи по нивна вина.И нив ќе ги успиеш?
На твоите од не знам каде претпоставки досега не коментирав, а и нема да ти направам чест да го направам тоа.Значи тебе не ти е битно дали некој ке умре или ке биде повреден од пес,само ти е битно да добиеш оштета.
Јас не зборувам за тоа,туку зборувам исклучиво од гледиште на нанесување штета на страна од казнениот систем.
Логички ако автомобилите убиваат многу,многу повеќе од кучињата-по твоја логика би требало истите да се забранат и сите да возиме точак,а може некој и со точак да убиеме несакајќи или од погрешна процена,па ќе одиме пешки.
Дури и да сум жена која живее сама со кучиња,барем ке искочам и ке ги прошетам 3 пати на ден,ке ме види сонце и ке се социализирам со луѓе-наместо да тињам во подрумот на баба ми со двоглед во рака,откочена пушка и излепена соба со изолирбан за случајно некоја мравка да не влезе и да падне во шеќер па не дај боже да ја проголтам и да умрам од кислена.
Ти врска немаш од "Risk Menagement",затоа што да имаше и да не беше толку параноичен ќе сватеше дека ризикот да те нападне пес е минимален,но сигурна сум дека минимално за нормален човек е за тебе аларм и повик за земање оружје во рака.Дури и да те напдне некое куче,ке го нападнеш и ти него и ќе го отераш,не се тоа волци, ако не знаеш како да се одбраниш ке ти најмам телохранител ако барем да те ослободам од една од многуте фобии кои што ги имаш па и тебе сонце да те огрее.
Контрадикторен си колку што си и смешен!Значи, сите оние кои се грижат за кучињата.
Основно е се она кое бездомно куче на улица да се елиминира.
Да се ископа дупка на некоја полјаана и таму да ги фрламе и тепаме, дали со стапови, вили или мотики или ако некој ни дозволи и огнено оружје.
После ќе ги закопаме и ќе поставиме мал споменик за она кое било.
Ако има волонтери кои би сакале да земат копач, ашов или шатган во рака, секое куче може да биде усмртено од нивна рака и да им биде даден сертификат на помагање за елиминација на напаста од нашиот град.