Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дали се согласувате да се „успиваат“ здравите кучиња скитници ?

Се согласуваме.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Значи, сите оние кои се грижат за кучињата.
Основно е се она кое бездомно куче на улица да се елиминира.
Да се ископа дупка на некоја полјаана и таму да ги фрламе и тепаме, дали со стапови, вили или мотики или ако некој ни дозволи и огнено оружје.
После ќе ги закопаме и ќе поставиме мал споменик за она кое било.
Дали е во ред или не е, ќе видиме.
Она кое е важно и секој љубител на животни да го направи е да го пријави било кое бездомно куче кое ќе го примети.
Постојат служби кои ќе се обидат да ги елиминираат.
Ако има волонтери кои би сакале да земат копач, ашов или шатган во рака, секое куче може да биде усмртено од нивна рака и да им биде даден сертификат на помагање за елиминација на напаста од нашиот град.
Змачи..
Апел..
Ако видите бездомно куче, јавете се на полиција или на било која шинтерска служба.
Кучињата нема никогаш повеќе да ви пречат во секојдневието.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јас лично тврдам дека е глупост да се успиваат кучињата скитници....може да ги провериме дали се здрави, без зарази и да ги зготвиме на виетнамски или кинески начин...на тој начин можеме да нахраниме куп бездомници или сиромашни луѓе со мевце!

Нормално, болните ќе ги усмртиме и спалиме (кучиња, не бездомници).

almostanangel

...за малку =)
Член од
22 декември 2008
Мислења
121
Поени од реакции
13
Не се согласувам, тоа е ненормална работа, тоа е убиство!!! Нека ги вдомат!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Па вдоми ги бе...еден куп душебрижници, ама само виртуелни!

Љупка

CLAW
Член од
30 јули 2008
Мислења
69
Поени од реакции
5
Kako mozat da se tolku bezmilosni???
Vo nikoj slucaj "uspivanje" treba da se resi problemot,odnosno da se najde nacin za zgrizuvanje zatoa sto na nikoj ne smee da mu bide odzemen zivotot a najmalku na nevini zivotni...Ako napagaat toa nema da se resi so toa sto ke ubijat del ili GOLEM del od niv,treba da se najde soodvetno resenie a isto taka da se zabrani ubivanje na zivotni bilo da se skitnici ili drug vid!

N

Nephthys

Гостин
Оној кој мисли дека љубовта према луѓето и животните е исклучива (или-или),не ја разбира смислата на љубовта така да не ги сака ни луѓето туку само ги мрази животните.
Во идеален свет најдобро би било секое куче и маче да има свој дом и луѓе кои ке го сакаат и ке се грижат за него,во овакво свет во каков што живееме јас ќе го изберам помалото од двете зла а тоа е стерилизиранин и вакцинирани да се врата на местата од каде што се земени.

Да се ископа дупка на некоја полјаана и таму да ги фрламе и тепаме, дали со стапови, вили или мотики или ако некој ни дозволи и огнено оружје.
За да се најдеш на нива или полјана треба прво да излезеш од подрум.:wink:
Се чудам како воопшто опстојуваш на форумов покрај твоите гнасни расистички.нацистички и еугенистички постови.
Не ти е добро:nesum:

Постојат служби кои ќе се обидат да ги елиминираат.
Ако има волонтери кои би сакале да земат копач, ашов или шатган во рака, секое куче може да биде усмртено од нивна рака и да им биде даден сертификат на помагање за елиминација на напаста од нашиот град.
Немој сега да ми кажеш дека си и член на некое друштво за заштита на животните кое те финансира и не те провалило па ти со тие пари зад кулисите ја вршиш оваа битна елиминација и поради тоа не се чуствуваш инфериорен во однос на жените,туку како "прав" маж:vozbud:.

Јас лично тврдам дека е глупост да се успиваат кучињата скитници....може да ги провериме дали се здрави, без зарази и да ги зготвиме на виетнамски или кинески начин...на тој начин можеме да нахраниме куп бездомници или сиромашни луѓе со мевце!

Нормално, болните ќе ги усмртиме и спалиме (кучиња, не бездомници)
Ова е повторно некој твој црн хумор?
одговори ми.

Па вдоми ги бе...еден куп душебрижници, ама само виртуелни!
обично виртуелните душебрижници и во реалност се грижат за овој проблем бидејќи им значи што може да се види и по постовите.
Јас лично имам вдомено 3 мачки и едно куче.
А преку 20 маци и кучиња имам собрано од улица и најдено дом.
Сите кои се против оваа иницијатива за успивање на кучиња обично имаат животинче дома или се љубители на истите.Не мора се да се банализира.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Немој сега да ми кажеш дека си и член на некое друштво за заштита на животните кое те финансира и не те провалило па ти со тие пари зад кулисите ја вршиш оваа битна елиминација и поради тоа не се чуствуваш инфериорен во однос на жените,туку како "прав" маж:vozbud:.
Сосема е очигледно дека не си ги прочитала многуте постови на темава, плус и твојот анимозитет кон мене те прави да се почувствуваш заинтересирана да ме повикуваш.
Мене не ме мрзи да повторам, има две клучни работи кои треба да се следат.
Кучето нема лична карта, не сноси огдговорност, не можеш да го судиш и според тоа не е некој физички или правен субјект.
Од тоа произлегува дека ако нема кој да одговара за кучето, кучето не треба да го има во јавност.
Бидејќи не сум сигурен дека градот би понел одговорност ако бездомно куче нападне некого да го обештети.

N

Nephthys

Гостин
Сосема е очигледно дека не си ги прочитала многуте постови на темава, плус и твојот анимозитет кон мене те прави да се почувствуваш заинтересирана да ме повикуваш.
Доволно е да прочитам еден пост од тебе за да ги знам и сите претходни,така да не сум пропуштила никаква голема "мудрост",не се сеќирај.

Толку сум заинтересирана за тебе што не можам да спијам од возбуда:vozbud:,единствено за што ми служиш е за да ме насмејуваш.

Кучето нема лична карта, не сноси огдговорност, не можеш да го судиш и според тоа не е некој физички или правен субјект.
Од тоа произлегува дека ако нема кој да одговара за кучето, кучето не треба да го има во јавност
Кучињата во главно не напаѓаат луѓе,но како би го знаел ти тоа кога фобијата од се што е живо и различно не ти дозволува да излезеш од подрумот и да видиш како воопшто куче изгледа.
Постојат многу други хумани методи како нивна социјализација во многу населби и луѓето ги хранат,се дружат со нив итн.
Кучињата се лојални суштества кои ги памтат човечките ликови и генерално разликуваат опасни и безопасни ситуации.Ако некое куче некогаш и падне некој тоа е затоа што веќе биле малтретирани од луѓе како тебе.
Во населбата во која живеам јас има над 20 кучиња и никогаш никој не нападнале.Напротив,кога ке не видат сакаат да си играат и се среќни поради тоа што никој не ги малтретира,најадени се и не прават никаква штета.Но како би го знаел ти тоа,јадно исфрустрирано човече,како би знаел за сите радости на животот кога се плашиш од воздухот кој го дишеш.Набави си една гас маска за случајно да не се угушиш кога ќе искочиш на улица.

Ова што се провалуваш со личниве карти е чиста глупост,затоа што имаш луѓе кои немаат лични карти и онакви кои нема да ти платат никаква оштета ако нешто ти се случи по нивна вина.И нив ќе ги успиеш?
Утре може и кола да те акне,па нема сега да ги уништиме и забраниме да се возат.На страна што неспоредливо многу повеќе луѓе гинат во сообраќајни несреќи отколку од напад на животни.

Доста си пропуштил од животот и затоа си толку уплашен.
Мораш и ти тотално да се ресоцијализираш затоа што си ко бесно куче.
Од некаде мораш да почнеш-ти ги препорачувам Том и Џери.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Кучињата во главно не напаѓаат луѓе,но како би го знаел ти тоа кога фобијата од се што е живо и различно не ти дозволува да излезеш од подрумот и да видиш како воопшто куче изгледа.
Како што напишав, има многу примери за кучиња кои напаѓале луѓе. Напаѓале како не, прочепкај сепак низ темава, прочитај некој весник, се надевам дека дури ти ќе разбереш за што муабетиме.
Постојат многу други хумани методи како нивна социјализација во многу населби и луѓето ги хранат,се дружат со нив итн.
Нека си ги посвојат и чуваат по дома.
Кучињата се лојални суштества кои ги памтат човечките ликови и генерално разликуваат опасни и безопасни ситуации.Ако некое куче некогаш и падне некој тоа е затоа што веќе биле малтретирани од луѓе како тебе.
Никој не рече дека не се лојални. Само нека бидат на синџир. И со околувратник, за да знаеме кого да тужиме ако направат белја.
Во населбата во која живеам јас има над 20 кучиња и никогаш никој не нападнале.Напротив,кога ке не видат сакаат да си играат и се среќни поради тоа што никој не ги малтретира,најадени се и не прават никаква штета.Но како би го знаел ти тоа
Ти си можеби жена што си живее самотна со кучиња, но повеќето луѓе не се такви. Сакаат почиста средина. Не сакаат да ризикуваатј, дали на некое куче му текнало да процени дали човекот е безопасен, или сепак, животно е, плус можеби гладно. А не еднаш имало глутници кои напаѓале луѓе, ти кажав прочитај претходно, не од мене, јас немам таков страв.
Ова што се провалуваш со личниве карти е чиста глупост,затоа што имаш луѓе кои немаат лични карти и онакви кои нема да ти платат никаква оштета ако нешто ти се случи по нивна вина.И нив ќе ги успиеш?
Луѓето не се кучиња, а ако има такви а се државјани на Македонија нека им дадат, останатите нека ги депортираат. Инако, Не, врската со колите нема никаква врска. Возачот или пешакот ќе е виновен и постојат закони што истото го регулираат.

N

Nephthys

Гостин
Значи тебе не ти е битно дали некој ке умре или ке биде повреден од пес,само ти е битно да добиеш оштета.
Јас не зборувам за тоа,туку зборувам исклучиво од гледиште на нанесување штета на страна од казнениот систем.
Логички ако автомобилите убиваат многу,многу повеќе од кучињата-по твоја логика би требало истите да се забранат и сите да возиме точак,а може некој и со точак да убиеме несакајќи или од погрешна процена,па ќе одиме пешки.

Дури и да сум жена која живее сама со кучиња,барем ке искочам и ке ги прошетам 3 пати на ден,ке ме види сонце и ке се социализирам со луѓе-наместо да тињам во подрумот на баба ми со двоглед во рака,откочена пушка и излепена соба со изолирбан за случајно некоја мравка да не влезе и да падне во шеќер па не дај боже да ја проголтам и да умрам од кислена.

Ти врска немаш од "Risk Menagement",затоа што да имаше и да не беше толку параноичен ќе сватеше дека ризикот да те нападне пес е минимален,но сигурна сум дека минимално за нормален човек е за тебе аларм и повик за земање оружје во рака.Дури и да те напдне некое куче,ке го нападнеш и ти него и ќе го отераш,не се тоа волци:vozbud:, ако не знаеш како да се одбраниш ке ти најмам телохранител ако барем да те ослободам од една од многуте фобии кои што ги имаш па и тебе сонце да те огрее.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Значи тебе не ти е битно дали некој ке умре или ке биде повреден од пес,само ти е битно да добиеш оштета.
Јас не зборувам за тоа,туку зборувам исклучиво од гледиште на нанесување штета на страна од казнениот систем.
Логички ако автомобилите убиваат многу,многу повеќе од кучињата-по твоја логика би требало истите да се забранат и сите да возиме точак,а може некој и со точак да убиеме несакајќи или од погрешна процена,па ќе одиме пешки.

Дури и да сум жена која живее сама со кучиња,барем ке искочам и ке ги прошетам 3 пати на ден,ке ме види сонце и ке се социализирам со луѓе-наместо да тињам во подрумот на баба ми со двоглед во рака,откочена пушка и излепена соба со изолирбан за случајно некоја мравка да не влезе и да падне во шеќер па не дај боже да ја проголтам и да умрам од кислена.

Ти врска немаш од "Risk Menagement",затоа што да имаше и да не беше толку параноичен ќе сватеше дека ризикот да те нападне пес е минимален,но сигурна сум дека минимално за нормален човек е за тебе аларм и повик за земање оружје во рака.Дури и да те напдне некое куче,ке го нападнеш и ти него и ќе го отераш,не се тоа волци:vozbud:, ако не знаеш како да се одбраниш ке ти најмам телохранител ако барем да те ослободам од една од многуте фобии кои што ги имаш па и тебе сонце да те огрее.
На твоите од не знам каде претпоставки досега не коментирав, а и нема да ти направам чест да го направам тоа.
Јас сум исполнет човек со секојдневна работа, фамилија и се она кое оди со тоа.
Ти уште што сакаш повтори за подруми, баби и слични некои твои перцепции и обид за омаловажување, мене тоа не ме тангира, ова ти споменувам за да се обидеш на друг начин да ме демек зезаш.
Ризикот од пес и напад и колку и да е минимален е постоечки. Го прочита Мац се надевам претхдно, имаше и слики од загладнети и измрзнати кучиња пред влезови и мекдоналдс кои не знам до кога ќе ги држи некоја кучешка етика.
Сите сакаме проблемот да заврши.
Не сме ние некои гојда да сакаме се тоа во фурна да се стави.
Но, според условите, се и предлозите.
Јас не знам за нешто подобро, а ако ти знаеш предложи го.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Se soglasuvam,Da!Neka gi uspivaat samo neka gi trgnat od ulicite.
Pred dve godini mi se pušti cel čopor kučinja (najmalku 6) neznaev kao da spasam glava .

N

Nephthys

Гостин
Што се пресераваш и одеднаш глумиш моралиста кој не е гојда и не сака се да фрли во фурна кога само неколку поста погоре го напиша ова!
После ќе ги закопаме и ќе поставиме мал споменик за она кое било.

Контрадикторен си колку што си и смешен!
Ако на некој му е страв да се вози во автобус зашто може некој сидаш или педер да му се искашла во фаца,ако сака да стави се што на него му смета по концентрациони логори и работни кампови,ако вика дека црнците и циганите треба да се истребат и отвара теми од кои поима нема за еугеники,ако жените ги нарекува глупи кучки а за минимален напад од кучиња бара сите да бидат еутанизирани и ако истиот тој вика дека не бара МНОГУ туку само изолиран свет-тогаш логички е да се дојде до заклучок дека тој некој не искача од дома,дека сонце го грее преку плексиглас и дека баба му оди во пошта и му плаќа сметки зашто нели на него му е страв да излезе надвор зашто постојат милион мали ризици кои го загрозуваат.

Моето мислење за тоа што е најдобро во ваква ситуација во врска со темава го дадов погоре,а ако почнеме како тебе да се ослободуваме од сите мали ризици кои постојат-тогаш што би останало од светов?!

Kajgana Shop

На врв Bottom