Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
:helou: Здраво луѓе, нова сум и темава ме заинтересира. Кучињата не треба да се успиваат, поготово ако се малечки. Треба да се да ги соберат од улица, да ги вакцинираат и да ги даваат бесплатно. Ем така нема да се убиваат, а некој шо сака куче ќе немора да плаќа 100-200 евра. Кај мене у маало имаше една кучка Бела и живееше една година тука, сите ја храневме (ете и тоа е некое решение). По некое време роди 6 кученца и после една недела некој ја отру, а кученцата ги испоземаа мали деца и ги умреа (нормално, ги гњавеле) :(

Ги успиаја веќе, касно е.
Ги собираа, ги вакцинираа, бесплатно ги даваа... ретко кој ги сакаше. Уште неколку имаат останато, ама не знам дали е некој заинтересиран да ги земе, сите сакаат марка ипол куче :toe:

Правилото е јасно...Сакаш куче?Во ред,но чувај си го дома!
-Луѓе од типот "јас сакам кучиња,ги ранам на улица" има да ги ринеш...
-А сега сакам принц да ме банира од темава 4 евр,за веќе да не можам да ги читам постовиве,ми иде да запуачам....

Ги собираа, ги вакцинираа, бесплатно ги даваа... ретко кој ги сакаше. Уште неколку имаат останато, ама не знам дали е некој заинтересиран да ги земе, сите сакаат марка ипол куче :toe:
Добро е сега улиците на Скопје се безбедни чисти,нема повеќе болести,нема повеќе крволочни кучиња кои се хранат со мали деца и пензионери и лаат и не ве оставаат да спиете,светот е убав повторно...

Da ve prasam neso...

Poveke bi sakale da ziveete makar i na ulica ili da ve uspijat..????

"Ne pravi go ona sto nejkes da ti go pravat"

Gledam deka ima mnogu bolni umovi tuka....i gi zalam...

Pozdrav

во секој случај, ако кучињата претставуваат опасност од болести и напади, а нема друг начин.........:toe:

Замисли тие кучиња што ти останаа по улиците те предупредија пред некој ден дека ке има земјотрес:vozbud:

Биди им благодарен зошто да не се они да предупредат на опасност и самиот знаеш дека особено при земјотрес лесно неможеш да се спасиш:vozbud:

Jas ovoj problem bi go resil na drug nacin. Kucinjata skitnici poteknuvaat od nekoe milenice za koe gazdata ne e podgotven da gi prifati prinovite. Istite zavrsuvaat na ulica i ni ja otvaraat temava. Treba da se deluva na gazdite da dokolku nemaat namera da gi cuvaat kucencinjata da im se ovozmozi besplatno steriliziranje na kuckata. Dokolku vo idnina mu se povtori na nekoj da gi ostava kucencata na ulica sleduva kazna. Inace uspivanje na skitnicite ne e resenie i prestavuva bezmilosna postapka. Uspivanje moze da se sluci samo na nekoe poagresivno kuce.

Da ve prasam neso...

Poveke bi sakale da ziveete makar i na ulica ili da ve uspijat..????

"Ne pravi go ona sto nejkes da ti go pravat"

Gledam deka ima mnogu bolni umovi tuka....i gi zalam...

Pozdrav
A ти поише сакаш а умреш од беснило или ...
бог да чува , колку од вас тука шо браните морални ставови си земавте по едно куче, па да го спасите ...
вектор на зараза се , на трауми, на стравови..
во никој случај не сум за успивање на здрави и неагресивни кучиња, ама во секој случај кога мене или некој од фамилија ќе ми гризне такво куче , ќе ве барам да ве изгризам вас ,
болни умови ц ц ц , прашај го девојчето шо гомизгриза у центар, или у порта влае тоа, како спие , и кога поминува покрај куче како му е

Сите нека ги снема.И онака кењам од страв кога ќе видам куче на улица.Пуста фобија одма си замислувам како ме гриза :nesum:

Вчера кога одев на прва помош, кај Булевар кафичот, екс Блу Кафе, глутница му се стрча на човек со точак, носеше храна од Веро, фрли по нив со клучот од точакот (тоа како прстен што е).
Цела улица се заврте од што беше силно лаењето на кучињата. Еден од многуте примери зошто е подобро да се успијат тие кучиња. Бев за оваа варијанта и уште сум.

Вчера кога одев на прва помош, кај Булевар кафичот, екс Блу Кафе, глутница му се стрча на човек со точак, носеше храна од Веро, фрли по нив со клучот од точакот (тоа како прстен што е).
Цела улица се заврте од што беше силно лаењето на кучињата. Еден од многуте примери зошто е подобро да се успијат тие кучиња. Бев за оваа варијанта и уште сум.

Така е.Мене ми се има стрчано куче скитник.Од тогаш каде и да видам куче бегам подалеку и од страв ми се насолзуваат очите почнувам да се тресам и неможам да дишам.:kesa:

Вчера кога шетав низ чаршија со друштвото кога група циганчиња првин ни побараа пари а кога ги одбивме почнаа да не плукаат(патем ширеќи зараза)
Еден од многуте примери зошто е подобро циганите да се успијат:tapp:

Еден од многуте примери зошто е подобро циганите да се успијат:tapp:

kevin_carter.jpg

Не кењај.

Кевин Картер бил фотограф во Африка. За оваа фотографија добил Пулицерова награда. 4 месеци откако е направена оваа фотографија, извршил самоубиство. Дел од неговото проштално писмо
I am haunted by the vivid memories of killings and corpses and anger and pain ... of starving or wounded children, of trigger-happy madmen, often police, of killer executioners...

Не е точно,има група на фејсбук има уште кучиња за вдомување така да има акции постојано кој е заинтересиран може уште да посвои :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom