Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
ајде да скратиме - тука е твојата УТОПИЈА. Кучињата не се предвидливи. Ќе напаѓаат.
А и да не напаѓаат, ќе шират болести, нехигиена (гомна, да бидам директен), бучава (рвање), ...

НЕ ИМ Е МЕСТО ВО УРБАНИЗИРАН ГРАД. Точка!
Не даде ниту ти решение.Усмртување не е.

од таквите како тебе не може ништо да се направи во оваа држава. нити нешто виделе, ниту нешто знаат, ама „имаат став“ - сигурно од телевизија ти е? или имаат некакви потреби, ама НЕ ЗНААТ КОЛКУ ИМ Е ЧЕРГАТА.

А кај тоа вие господине имате толку многу видено и прошетано? Прашувам зошто обично таквите ко тебе фалбаџии не виделе подалеку од својот нос, али затоа па устата и фантазијата им работат 300 на саат.

Не даде ниту ти решение.Усмртување не е.

дадов - усмртување Е решение. може да стојат некоја недела во стационар, ако сака некој за ДОМА да си ги земе и ако НИКОЈ не ги сака, мора да се ослободиме...
жал ми е, ама светот така функционира... закон на силата... :-)

дадов - усмртување Е решение. може да стојат некоја недела во стационар, ако сака некој за ДОМА да си ги земе и ако НИКОЈ не ги сака, мора да се ослободиме...
жал ми е, ама светот така функционира... закон на силата... :-)
Убаво рекле.Кај што има сила , нема правдина.Очигледно одиш по тоа.
Да седат во стационар додека не им се најде дом е ЕДИНСТВЕНОТО решение.И ти тука , ЖАЛАМ ама неможеш апсолутно НИШТО :helou:

Мразам кога некој тера инает на туѓ грб. Тоа кучињата ги успиваат секојдневно, оваа вика единствено решение било да седат во стационар, и алек не можел ништо против тоа.
Алек, согласи се и остај ја... утре нови кучиња што никој не ги сака ќе успиваат секако.

А кај тоа вие господине имате толку многу видено и прошетано? Прашувам зошто обично таквите ко тебе фалбаџии не виделе подалеку од својот нос, али затоа па устата и фантазијата им работат 300 на саат.

многу сум бил, ама тоа не е тема... не сум фалбаџија (дека јас сум бил некаде не сум пишувал многу, ти ми го ставаш тоа во „уста“ сега, амоѓе да напишам нешто ако некој ме провоцира како ти сега).

туку ТУКА укажувам дека тие (утопистите) не биле никаде!!! како одма вадиш констатација, дека јас се фалам дека сум бил????

проблем се тие другите, што имаат утопистички идеи па нон стоп ме надгласуваат, демек кучињата не биле проблем ако биле стерилизирани lol . тоа е проблемот кој го кажа уште Миле Паника кога го избра спротивното од публиката на неговата верзија на Милионер („да знаеше овој народ да гласа....“)

и да - фантазијата ми работи, исто така... :-) ама и за тоа не се фалам. ти пак ми го пишуваш....

ама да не се оддалечуваме од темата: каснатото дете ВЧЕРА од куче скитник, откако една недела се борам со утописти дека на кучињата не им е место во Скопје е ФАКТ, ПОТВРДА, дека сум во право и дека кучињата МОРА ДА СЕ ОДСТРАНАТ ОД УЛИЦИТЕ НА СКОПЈЕ.

ама да не се оддалечуваме од темата: каснатото дете ВЧЕРА од куче скитник, откако една недела се борам со утописти дека на кучињата не им е место во Скопје е ФАКТ, ПОТВРДА, дека сум во право и дека кучињата МОРА ДА СЕ ОДСТРАНАТ ОД УЛИЦИТЕ НА СКОПЈЕ.
борио се борио и у кекс претворио имаше една Српска смешка!:pos:
Така е и со тебе.Реков човекуууу!!!!!
Успиј агресивни и болни , остај здрави и нормални!!! И тука неможеш да ме негираш , колку и да се обидуваш!
И потврдата ти важи за АГРЕСИВНИТЕ.:helou:

Предлог - сите улични кучиња (кои никој не сака да ги земе дома) на воз и во некој Национален парк и таму да си скитаат во природа кај што нема да бидат ни усмртувани, ни тепани, ни труени а нема ни никој да се буни зашто ги има низ улициве. Во шума ке си се шетаат а сите што ги сакаат ке идат да ги посетуваат.

Смешно али ете солуција која не е до крај обработена но добра за 2те страни.

Нема да можат да преживеат. Кучето е домашно животно :)

море ќути таму... како не ти е срам. наместо да се извниш за поддржувањето на насилници и пропагирањето Скопје да остане нечист и ризичен град, ти уште ми филозофираш.

од таквите како тебе не може ништо да се направи во оваа држава. нити нешто виделе, ниту нешто знаат, ама „имаат став“ - сигурно од телевизија ти е? или имаат некакви потреби, ама НЕ ЗНААТ КОЛКУ ИМ Е ЧЕРГАТА.

од ретроградно и утопистичко мислење до овде стигнавме.

да - детете е на ТВОЈА совест, затоа што ТИ го поддржуваш постоењето на КУЧИЊА СКИТНИЦИ низ градов. Не нудиш решение, туку децата сами да се бореле (и добро било ако преживеале).

тоа тие решението?

многу ми е жал, ама помеѓу кучиња скитници и 5 годишни деца, ЈАС БИРАМ ДЕЦА!!!

Луѓе во ред е да имате свое мислење и јавно да го искажете, но не ме убедувајте мене со вашите филозофии дека уличните кучиња треба да се убијат. Јас тоа не го гледам како најдобро решение. Мислам дека уличните кучиња треба да се стерилизираат и да се вратат на улуца или да се изградат стационари. Агресивните да - нека се убијат.

Е сега, поради тоа што ја немам исто мислење како вас тоа не ви дава за право да ме класифицирате во некаква група на луѓе ,,од кои не може ништо да се направи во државава ,,.

Да, јас ги сакам животните. Дали тоа ме прави лош човек? Според вас да. Но јас ги сакам и луѓето. И исто како што ќе се борам за да не се успиваат кучињата, исто толку па дури и повеќе ке се борам да помогнам на некој човек ако можам.

Да да да... Сето ова го зборувам затоа што не сум прошетала, не сум видела ништо... Да, во таа група вие ме класифицирате иако лично не ме познавате. Блазе си ви кога можете толку ладнокрвно да напишете нешто за личности кои воопшто не ги познавате. Али тука се гледа нашиот македонски менталитет. Или подобро кажано вашиот... Вие можеби сте прошетале и сте виделе, но работи од лична култура сте заборавиле да научите. Како беше онаа поговорка ,,вие можеби сте излегле но селото, но не и селото од вас,,. Ова за начинот на кој се обраќате и на кој навредувате.

Нема да можат да преживеат. Кучето е домашно животно :)

Е имаш право. Уствари не. Преживуваат на џунглата на асфалтот. Ко за во Африка се а не пак за во Национален Парк.

Сега без играње онакво, ти кажувам дека не можат да преживеат далеку од луѓе. Значи идејата е нереална. Домашно животно е, тоа е тоа.

rekov nema da pisuvam ama ajde ...
ova do alek 34 posto ''pameten'' mnogu solis i delis mediumski novini, eve jas kje ti kazam ''licno barav da se dostavi informacijata koe deteto koj doktor go primil vo kolku saat s eslucilo, kakvo bilo kuceto i znaes sto!!!!?????-nema takva informacija se e samo bezmislica a ti veruvaj!!!i jas ne sum da se kasaat deca ama i ne sum da se veruva na nevistina!!!
inace koj pa tebe ti dal pravo d akazuvas koj ima pogolemo pravo decata ili zivotnite????koj si ti pak na ovaa planeta? sto mislis nasa e planetava samo zatoa sto sme ludje?ah pa da ne se mnogu zivitni i rastenija na planetava teshko deka kje imame normalen zivot nie sirotite, i bas poradi vakvi kako tebe sekojpat kje mi bide mislata deka covekot e najgolemiot sver, sekoj koj sto e za ubistvo kako covek e potencijalen psihopat, sekoj koj sto ubil zivotno vo amerika na pr odi na psihijatar i dobiva ocena potencijalen ubica opasen za okolinata!!!
Sekoj roditel koj na vakov nacin bi go vospital deteto otvaraq pat deteto da mu bide moshne agresivno i da ne uspee vo zivotot!!
Jas kako indivudua sum gord sam na sebe i na moite prijateli, koi sakaat zivotni SITE SE PREKRASNI LUDJE so prekrasni semejtsva i znam deka nikogash nema da me iznevera, ne za dzabe rekle''koj mrzi zivotni mrzi i ludje''
Katastrofa , eve i denes pak nova vest deka 6 kucinja napadnale dete hahahah i pak nema informacija od doktor od bolnica nema izjava od roditel javna so ime i prezime ---a onie glupavite nenacitanite veruvaat , pa neka e taka ne kje bidam jas pametnata pa da educiram ludje xaxxaxax...
Dobro e sto vekje na komentarite od tipot ''vi sto ste za kucinjata, ste nenormalni, ''''kucinjata treba da se ispoubijat'''---reagiram so smeenje , znam samo deka jas denes napraviv ogromno delo, udomiv kuce na edno semejstvo a so toa im dadov srekja, ludjeto se mosne golemi intelektualci so dve decinja i ne im smetase sto kuceto e od ulica sto ne e rasno bitno im e sto kej bidat koompletno semejstvo, gorda sum sto ja spasiv mackata od maalo koja beshe otruena i vekje mrtva i sega povtorno e medju zivite i mi zablagodaruva so nejzinoto odnesuvanje i sto decava vo maalo se srekjni sto ubavata maca pak e tuka i kje imaat za kogo da se grizat, gorda sum koga kje dobijam poraka cisto onaka ''ti blagodaram sto ni go razubavi zivotot so ova kuce, nie sme site na odmor i se banjame''
A sto vie mrcala napravivte denes???
Koe dobro delo go napravivte????

Јас мислам да ги пуштиме сите улични кучиња на улица, да се серат на плоштад и кога ќе ми дојдат на гости во земјава репрезентативци од други земји, кога ќе го видат тоа да им кажувам дека се на улица кучињата затоа што сум била добродушна и сум направила добро дело со тоа што сум ги оставила да живеат.

Ама, ќе им кажам, да не се плашат од нив, затоа што без да ги испровоцираш не напаѓаат. :\

Хакунаматата ако не веруваш на дневник како македонски весник еве ти за италијанско дете нападнато од кучиња скитници

КУЧИЊА СКИТНИЦИ РАСТРГНАЛЕ ДЕТЕ

1577copor2.jpg
Чопор од повеќе кучиња скитници нападнале и го растргнале десет годишниот Џузепе Брафи од Сицилија. Кучињата го заобиколиле Џузепе додека се возел со својот велосипед, потоа го собориле на земјата и го изгризале по што детето починало. Неговиот една година помал другар поминал со повреди.

Ден по усмртувањето на детето истиот чопор од кучиња на плажата „Марина ди Мосика“ нападнала германска туристка додека оваа трчала по плажата. Девојката поминала со тешки повреди на лицето и стомакот по што лекарите се борат за нејзиниот живот.

Полицијата го притворила момчето кое е осомничено дека намерно ги оставало гладни кучињата. Службата успеала да затвори 40 кучиња а додека за останатите 10 уште се трага. Инаку според Здружението за животни на југот во Италија има околу половина милион кучиња скитници.
http://www.komarec.com.mk/poveke.php?id=3013

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom