Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
1. Mногуу се повеќе, гласале сите од 14-16 години. Сите со здраво возрасно размислување се во втората група.
Одлично забележано! Сите возрасни со здраворазумен став го ставаат здравјето, сигурноста и животот на луѓето пред животните.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Леле сонце...:) Остај ме да си лаам жити кариера, зар не си ти таа што се залага за слободно лаење на видовите?:)
Можда нема да се подобри животот генерално, ама ќе се подобрат шансите да не ме изедат кога ќе се шетам во парк. Или не е мојот живот толку битен колку оној на малите слатки кутриња?:))
Кој ќе те јаде ма?
Или пак сега муабетот е за тоа како не може да се распознаат здрави, мирни кучиња од бесните?
Вакцинирано и кастрирано куче нема да те погледне кога ќе поминеш поред него.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
А без вакви бисери, може?
Сите организации што се залагаат за да не се успијат се возрасни личности со доволно развиена свест.
Проанализирај де. Тина, Маца, Мачмалоу, ти сите сте 16 макс.
Види во другата група кои се :uvo:

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
А без вакви бисери, може?
Сите организации што се залагаат за да не се успијат се возрасни личности со доволно развиена свест.
Во Македонија, сите организации се по дифолт возрасни кои сакаат да соберат пари од странците. Свеста им е развиена едно ниво погоре:)) Ги заболе за вашите пци!

Кој ќе те јаде ма?
Или пак сега муабетот е за тоа како не може да се распознаат здрави, мирни кучиња од бесните?
Вакцинирано и кастрирано куче нема да те погледне кога ќе поминеш поред него.
Или описмени се и среди се, или не ми се обраќај. Ако?

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Проанализирај де. Тина, Маца, Мачмалоу, ти сите сте 16 макс.
Види во другата група кои се :uvo:
Како прво ти зборуваш за оваа анкета која што е поставена на темава,а маwечко зборуваше за петицијата.Како второ нема никаква врска тоа, дека тие што се од 14 до 16 години гласале за да се вратат кучињата на улица,а тие што се „повозрасни“ гласале за да се успијат.
И како трето кога веќе се фаќаш за такво нешто барем прочитај убаво, Марчмалоу спаѓа во другата група.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
да,сакам побрзо да се реши проблемот затоа што баш пред некој ден имав незгода со скитници, кучиња секако. и едноставно ги замразив, во тој момент ја реков готово ме изедоа :ija: ама за среќа имаше и други луѓе:uvo::uvo:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
да,сакам побрзо да се реши проблемот затоа што баш пред некој ден имав незгода со скитници, кучиња секако. и едноставно ги замразив, во тој момент ја реков готово ме изедоа :ija: ама за среќа имаше и други луѓе:uvo::uvo:
Ама тебе и на останатите очигледно не ви е јасно дека на темава се прави муабет за уличните кучиња што се здрави и што не напѓаат,а?!:uvo:

P

Princ

Гостин
Тие здравите ќе ги присвоите ти, тина, мина... ваљда нема на пешачкиот кај симпо да му ја легнат само дека ти ги сакаш премногу?
Кучиња по улици и темни сокаци НЕ, по дома чувајте ги, прекрасно ДОМАШНО (потенцирам домашно, не улично) животно е тоа.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Леле сонце...:) Остај ме да си лаам жити кариера, зар не си ти таа што се залага за слободно лаење на видовите?:)
Можда нема да се подобри животот генерално, ама ќе се подобрат шансите да не ме изедат кога ќе се шетам во парк. Или не е мојот живот толку битен колку оној на малите слатки кутриња?:))
Мене ми е чудно како до сега не те изеле?:uvo:
Милион пати си поминала и те каснале, ти фали нешто од телото?

Иди рогни некое куче па после пишувај по темава и на градоначалникот како тоа они напаѓаат.

И Армин за истово прашај ме и по 30 години ке ти ги зборам истиве работи.
СЕКОГАШ ке сум против успивање на здрави животни!

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.288
Поени од реакции
6.998
Мислам дека треба да се отвори некое специјално место за кучиња бездомници,кај што ќе ги смируваат и кој сака да може да посвои,ама сите стари и агресивни кучиња треба да се успијат

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Ама тебе и на останатите очигледно не ви е јасно дека на темава се прави муабет за уличните кучиња што се здрави и што не напѓаат,а?!:uvo:
Болните и агресивни кучиња ќе се успијат, а здравите ќе се вакцинираат и кастрираат така ??
Епа и во двата случаи ако е така ќе ја исчистиме државата за 15 години(или не знам колкав е животниот век на едно куче) од улични кучиња само гласаме за методот на кој ќе биде тоа извршено.
Дали да им се удоволи на кучкарите што сакаат да им зборат на уличните кучиња, да ги хранат и галат или на оние што се рационалисти и сакаат по кратка постапка да се заврши :icon_lol:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Болните и агресивни кучиња ќе се успијат, а здравите ќе се вакцинираат и кастрираат така ??
Епа и во двата случаи ако е така ќе ја исчистиме државата за 15 години(или не знам колкав е животниот век на едно куче) од улични кучиња само гласаме за методот на кој ќе биде тоа извршено.
Дали да им се удоволи на кучкарите што сакаат да им зборат на уличните кучиња, да ги хранат и галат или на оние што се рационалисти и сакаат по кратка постапка да се заврши :icon_lol:
Не видов некаде во постов да се содржи одговорот на прашањето според кое е и отворена темава.Ќе објасниш те молам?
Си * за или * против успивање? Без филозофии.

Kajgana Shop

На врв Bottom