Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    606
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Што не напишат УБИЈАТ а не УСПИЈАТ да им еб... се.

Не се согласувам. Не ни сметаат до толку во секојдневието за да ги убиваме.

Тие што гласале ЗА во оваа анкета се луге без грев и осет.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Помини крај Дом на АРМ, од позади накај Собранието на РМ и види како е, потоа говори.

Има некој присуствувано на успивањето? Дека во нашата џеладска држава е се можно....затоа и ми поминаа некои лоши мисли низ глава :S
Кога мојот пес се разболе толку многу што беше нечовечки да се продолѓува неговата агонија јас бев кога го успиваа.
Не е убаво, ама кога е потребно, јебига.

Чкопењето не функционира кај нас како што треба, инаку, ког аби ги учкопиле скитиниците нема да претставуваат проблем, ама дотогаш, напаѓаат и треба да се здомат, а доколку не може здомување, треба да се успијат.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Тие што гласале ЗА во оваа анкета се луге без грев и осет.
Не, ние ја гледаме поголемата слика.

Please, think of the women and children!!!!

Како ќе познаеш агресивно куче и бесно куче?
Само после напад. А после напад е доцна.
Ти/вие немате осет за потенцијалните жртви кои ќе бидат нападнати.

А за тоа дали сум била во ситуација да сум тет-а тет со куче скитник разлајено и бесно сум била и да доволно беше да клекнам и да подадам рака и да му кажам нешто и да се смири, а кој не знае како тоа се прави нема проблем бесплатно ќе го научам!!!
Не знам што друго да ти кажам, пријави се во МВР, сигурен сум дека ќе им треба преговарач со терористи, самоубијци и бомбаши.
Кучево ти лае и сака да те гризе, ти му подаваш рака...

И дури и да ТИ СЕ СЛУЧИЛО, еднаш, двапати, трипати...еве и ПЕТ ПАТИ да си успеала.
Кој ти дава за право да речеш дека кај секое куче ќе успее?

Би го ставила ти мојот живот, животот на твоите пријатели на тоа тврдење?
Колку кучиња си смирила така?

А колку кучиња има во Скопје?

Не знам зашто воопшто се објаснувам, ама да направиш толку неодговорно тврдење...исто како што другите кои си се галат со кучињата во маало, па базирано на тоа тврдат дека сите кучиња не се опасни.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Не, ние ја гледаме поголемата слика.

Please, think of the women and children!!!!
А ти со твојот став си без узди, со мноооогу проширени видици.
Сиротите жени и деца. За да не ги апне куче нек се успијат сите, да нема ризик дека пропуштиле некое случајно.

Не знам зашто воопшто се објаснувам, ама да направиш толку неодговорно тврдење...исто како што другите кои си се галат со кучињата во маало, па базирано на тоа тврдат дека сите кучиња не се опасни.
Истото ќе ти го речам и јас за твоето тврдење дека сите кучиња се опасни, зашто ти пред зграда имаш бесни/болни/ватевер.
Одговорност фршти на сите страни со одлуката да се направи чистка.

Пошто толку се секираш за децата да не бидат нападнати, па после да лечат стравови цел живот, не мислиш дека некое дете ќе плаче оти го утепале кучето што си го хранело пред зграда секој ден, м? Тоа нема можност да претрпува трауми? Знаеш дека малите деца многу полесно се приврзуваат така кон животинки, посебно ако се повлечени? Ал да не навлегувам во тоа сега. Битно сите вие не можете навечер да спието поради раздразнетите кучиња што распарчуваат се` што ќе им застане на патот.

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Не можам да ги разберам оние кои на анкетава гласале да се убијат кучињата. Според мене тоа се луѓе без грев и без трошка човечност во себе. Срамота. Мене лично не ми сметаат уличните кучиња, многу често и ги хранам и неможам да ви опишам колку ми е полно срцето откако ќе ги нахранам. Никогаш, ама баш никогаш не ме нападнало ниту едно куче, а имајте во предвид дека сум се приближувала и на големи и многу гладни кучиња со храна во раце, па не се случило да ме нападнат. Сето ова ме прави сигурна дека тоа не се агресивни кучиња и нема потреба да се убиваат. Е сега на многу од вас ви сметале... Ако ви сметаат некои луѓе и ако се ,,агресивени,, ај одите и нив успијте ги... зошто да ви сметаат ,така?

Сите кои сакаат кучињата да се убијат сигурно немале допир со куче, па јас ви препорачувам земете некое од тие улични кученца, избањајте го, прочистете го од глисти, вакцинирајте го... и ке видите дека за возврат ке добиете многу... ке добиете чиста љубов од една чиста и неискварена душа

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Мене ме има нападнато улично куче,два пати.Нека е јасно дека кучињата се плашат од луѓето.Се стрча накај мене го заплашив како да го мавам со камен и избега.

И кога го шетам кучето многу џукели се стрчуваат,ама кутрите се враќаат кога ќе видат што шетам:smir:

Така да јас се изјаснив дека агресивните кучиња треба да се успијат,додека другите само да се кастрираат,па потоа ќе си умрат од природна смрт.А не да се успива некое мало кутре што е успиено само затоа што е нерасно куче,треба да се засрамат надлежните за овие акции што ги преземаат.
Како тоа ќе се успиваат само агресивните? Мислам, звучи океј, ама е неизводливо.

Што, ќе напраат прашалници со слики од сите кучиња у маало и ќе ги достават до секое сандаче за човек после да си заокружи ниво на агресивност од 1 до 10??????????

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Како тоа ќе се успиваат само агресивните? Мислам, звучи океј, ама е неизводливо.

Што, ќе напраат прашалници со слики од сите кучиња у маало и ќе ги достават до секое сандаче за човек после да си заокружи ниво на агресивност од 1 до 10??????????
Ајде ајде, поинвентивна си од ова.:)

Знаеш дека има телефонска линија да си пријавиш агресивни кучиња што претставуваат закана за минувачите?

Мислам, многу е очигледно кое е агресивно. Дали тоа што на 10 метри ќе почне да те `ржи, некое што ќе мафта со опашката само или некое што ќе избега.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940

Оа вака сега,имаш телефонски број,вртиш и пријавуваш агресивно куче.Кај мене во маало има неколку малски кучиња и сите соседи им фрлаат храна,а меѓу тие кучиња имаше едно агресивно па се јавија дојдоа и го земаа.

Има многу начини за да се реши ова прашање,ама има и некои како тебе што галамат безвезе а уствари поима немаат што зборат.

Уличните кучиња се плашат од луѓето,ок не сите кучиња ама 95% се плашат.Така да може да се направи селекција на агресивни и тие да се успијат,а додека мирните кутриња да се стерилизираат и вратат од каде што се земени,по некое време ќе си умрат(или ќе ти отрујат неко како тебе).Волкот сит офците на број.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Решението треба да состои 0 кучиња на улица слободно пуштени.
Така да вашите прикаски за стерилизација и повторно пуштање на улица не се соодветни на потребите.
Тоа и претходно ви беше споменато, но вие ко за инат повторувате некоја мантра.

Значи уште еднаш,
1.ниедно куче не треба без газда да се шета на улица.
2.нема прифатни центри со капацитет на 10000 кучиња колку се претпоставува дека има во скопје.
3. ретко кој се одлучува да вдомува љангачи.
4. ќе се усмртат поголемиот дел од нив.

Ако и повторно нешто не е јасно, тоа е до вас.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Сакам животни и несакам да ги убивааат ама премногу ми е страв од кучињата. Имам фобија затоа што насекое ме касаат. Нема куче кога поминувам по улица да не почне да ми р`жи и да ми лае. Еден куп лузни имам по нозеве и последно кога ме касна куче не спиев 2 месеци мирно од страв и од уплав.
Нека не ги убиваат ама нека не се дозволува да шетаат така по улиците, нека се грижи некој за нив..

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Така да вашите прикаски за стерилизација и повторно пуштање на улица не се соодветни на потребите.

Значи уште еднаш,
2.нема прифатни центри со капацитет на 10000 кучиња колку се претпоставува дека има во скопје.

А ти чисто информативно прочитај си го Законот за заштита на животните и задржи се на делот кај што има објаснето кои кучиња треба да бидат убиени... колку што ти е потребно за тебе да ти стане јасно.:wink:

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395

Значи уште еднаш,

Сакам да кажам дека со неверување и гнев го читав овој пост.Зарем е можно да постојат вакви луѓе? Страшно и жално е ова што е напишано.
Прво што ме изреволтира е зборот љангач, дај те молам објасни ми кои кучиња се љангачи, а кои не? И дали и лугето се делат на љангачи и не љангачи и ако се делат добро размисли во која категорија спагаш ти. Второ не се ретки оние кои вдомуваат улични кучиња, зошто сеуште постојат луге кои имаат срце и кои сигурно би вдомиле некое кутре за да го спасат од таквите како тебе и слични на тебе. Трето најлесно ви е да ги усмртите , а не се бара некое похумано решениие за да им се помогне на тие суштества.
После овој коментар и многу други слични на овој кои ги прочитав стварно почнувам да верувам во она ''колку подобро ги запознавам луѓето толку повеќе ги сакам животните ''

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Разликата меѓу љангар(џукела) и расно куче е тоа што второво можеш да го носиш на изложби,ништо друго.И двете се мили верни и послушни.

Права џукела е тој што мисли дека никој не сака да чува нерасно куче.

Член од
19 септември 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Ja samo eve prvo na Mac da mu repliciram, od kaj znaes pa ti dali ja ne rabotam vo MVR?
A sto ti da ne mi tvrdis pa 100% deka site ludje se mili i fini,humani, dobri???Pa eve jas mislam deka ti ne si dobar covek, deka ne si human, deka ne razmisluvas covecki i sega sto treba zaradi toa sto jas taka mislam tebe da te eutaniziraat???Ustvari so tebe vekje ne polemiziram, denes polemiziravme so covek koj sto e skalila i skalila nad mnogu tuka pametnjaci,i ja imame celosnata podrska od nego.
Toa e g-din Fuere. Denes pred nego beshe pretstavena celata situacija sto se slucuva kaj nas i mozam da kazam deka beshe zgrozen od samata necija pomisla da se ubivaat kucinja, voopsto ne se soglasuva so stavot na odgovornite.Ne se soglasuva so toa da se ubivaat kucinjata,no kako sto vekje vi napomenav, dragi moi rabotite kje si dojdat na mesto, kucinjata kje setaat slobodno po ulicite no kje bidat steruilizirani katrsirani vakcinirani od besnilo, a sekoj trujac, tepac i sl kje si bide kaznet so soodvetna kazna;)

Kajgana Shop

На врв Bottom