Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Јас не ти зборам за твоите кучиња и за кучињата во парк.

Јас зборам за филмот дека ти на најразбеснетото куче би му дошла, а потоа би го смирила со добар збор.
Тоа го гледав сабајлево на Тропска Жештина, а според мене само двајца луѓе би го направиле - Ник Слотер и Стивен Сегал.
Се слагам комшија...па кај нас се преку петнаесетина во маало,еден погрешен потег и ти отидоа тастисите...мора да има закон и ред,инаку јас обожам кучиња,но не и глутница од 15 кои трчаат накај мене и лаат,исто и во парк,неможеш да си го прошеташ кучето на раат одма локалните шерифи напаѓаат,ај тоа има дечиња во парк не дај боже едно да залае сите ќе му се пуштат...така да сум за една Голема акција собирање,прегледи што уште не и кастрирање да не се размножуваат или како акцијата за вдомување :smir:

Во одговорите на анкетата, гледам дека се поделени на машко-женски одговори. Сега ми е јасно зошто во светот криминалитетот е наклонет кон мажите. Да убиеш било што живо е животински и бесчувствителен чекор. Ич да не се секирате-сите еден ден ќе одиме во земја. А додека сме тука, делата ќе говорат за нас.

Во одговорите на анкетата, гледам дека се поделени на машко-женски одговори. Сега ми е јасно зошто во светот криминалитетот е наклонет кон мажите. Да убиеш било што живо е животински и бесчувствителен чекор. Ич да не се секирате-сите еден ден ќе одиме во земја. А додека сме тука, делата ќе говорат за нас.
По феминистички не можеше :tapp: кажи ми јадеш ти пилешко,хамбургер,нели и тоа е живо па пак некој го убил и ти го јадеш :toe: мешаш баби и жаби...никој не сака да убие здраво куче,но од тоа куче за 10 години ќе се родат 100 кучиња кои ќе родат уште секое по 100 :toe: збориме за кастрација и нивно тргање од улиците

Знам дека ти, хакунаматата и нејзините пријатели сте најдобрите луѓе на светот, во овој свет низ црно-бели наочари.
Исти такви најдобри луѓе има и на Сицилија, кој размислуваа само толку површно.
Едно дете настрада заради таа нивна добрина.

Едно е да дискутираме, друго е да лепиме етикети.
Т.е. не е друго, детски е.

Сакаш сеа јас на тебе, вака фино-лепо?

Ти заради твоето самозадоволство, не гледаш подалеку од твојата себичност. За ти да не бидеш убиец, ставаш на ризик деца/жени/стари лица да бидат нападнати, растргнати и потенцијално убиени од глутници кучиња.
Бидејќи прашањето е јасно и нема бегање, или ќе се реши "проблемот", или ќе се пуштат на улица.
А ти за да не си убица, ќе ги пуштиш на улица. Дури и има рима.

Плус, твоето е типичен форумски одговор - пред се мислиш за тоа како ќе изгледаш со него во јавноста, отколку што мислиш на прашањето на кое одговараш.

Знам дека ти, хакунаматата и нејзините пријатели сте најдобрите луѓе на светот, во овој свет низ црно-бели наочари.
Исти такви најдобри луѓе има и на Сицилија, кој размислуваа само толку површно.
Едно дете настрада заради таа нивна добрина.

Едно е да дискутираме, друго е да лепиме етикети.
Т.е. не е друго, детски е.

Сакаш сеа јас на тебе, вака фино-лепо?

Ти заради твоето самозадоволство, не гледаш подалеку од твојата себичност. За ти да не бидеш убиец, ставаш на ризик деца/жени/стари лица да бидат нападнати, растргнати и потенцијално убиени од глутници кучиња.
Бидејќи прашањето е јасно и нема бегање, или ќе се реши "проблемот", или ќе се пуштат на улица.
А ти за да не си убица, ќе ги пуштиш на улица. Дури и има рима.

Плус, твоето е типичен форумски одговор - пред се мислиш за тоа како ќе изгледаш со него во јавноста, отколку што мислиш на прашањето на кое одговараш.
Кога веќе го споменуваш светот, треба да имаш на ум дека насекаде во светот, постојат служби каде што се здомуваат бездомни животни. А кога сме кај себичноста, веројатноста е голема, дека ти не би издвојкувал месечни средства кои би оделе во таков објект. Бездомни кучиња, имало и секогаш ќе има. За да не напаѓаат и да не убиваа-треба вакцини. За да има вакцини, треба пари.Нема рима, гледаш? А во недостаток на пари, односно желба да се соберат истите, се поставува ова глупаво и ултиматумно,,или-или". Многу ми е мене гајле како ќе изгледам во твоите или во очите на некој рандом форумџија, тие што ме интересира како ќе ме гледаат, знам како ме гледаат. И не, не јадам месо од чисто идеолошки причини-не сакам да јадам нешто кое има глава.

Кога веќе го споменуваш светот, треба да имаш на ум дека насекаде во светот, постојат служби каде што се здомуваат бездомни животни. А кога сме кај себичноста, веројатноста е голема, дека ти не би издвојкувал месечни средства кои би оделе во таков објект. Бездомни кучиња, имало и секогаш ќе има. За да не напаѓаат и да не убиваа-треба вакцини. За да има вакцини, треба пари.Нема рима, гледаш? А во недостаток на пари, односно желба да се соберат истите, се поставува ова глупаво и ултиматумно,,или-или". Многу ми е мене гајле како ќе изгледам во твоите или во очите на некој рандом форумџија, тие што ме интересира како ќе ме гледаат, знам како ме гледаат. И не, не јадам месо од чисто идеолошки причини-не сакам да јадам нешто кое има глава.

А зашто да се вложат толку многу парични средства за вакви ствари? Сигурно имаш погледнато насекаде низ медиумиве колку луѓето бараат помош за нивните најмили, зашто немаат пари да им овозможат соодветно лекување.
Плус може и сапуни да напраат од нив :icon_lol:
И чекај, нешто кое има глава? :icon_lol:

А зашто да се вложат толку многу парични средства за вакви ствари? Сигурно имаш погледнато насекаде низ медиумиве колку луѓето бараат помош за нивните најмили, зашто немаат пари да им овозможат соодветно лекување.
Плус може и сапуни да напраат од нив :icon_lol:
И чекај, нешто кое има глава? :icon_lol:
Те чекав, те дочекав... Колку е тоа ,,толку многу" парични средства? Причината заради која треба да се вложат ,,толку многу" парични средства е-за да можат луѓето да се движат без проблеми на улица, без да се плашат да бидат нападнати од кученцата. Во врска со луѓето кои немаат средства, и нив треба да им се помогне. Ако некој начин ви изгледа потежок, не значи дека не е правилниот. Не мора да имате секогаш материјална корист од некое добро дело што ќе го направите.

Те чекав, те дочекав... Колку е тоа ,,толку многу" парични средства? Причината заради која треба да се вложат ,,толку многу" парични средства е-за да можат луѓето да се движат без проблеми на улица, без да се плашат да бидат нападнати од кученцата. Во врска со луѓето кои немаат средства, и нив треба да им се помогне. Ако некој начин ви изгледа потежок, не значи дека не е правилниот. Не мора да имате секогаш материјална корист од некое добро дело што ќе го направите.

Јас би на полесниот начин. Наместо да плаќаме толку многу парични средства за згрижување и лекување на џукелите, ионака никој после нема да сака такво чудо да му се врти дома, нека бидат овозможени само инекции и таман лом да ги напраат.

Поарно така, отколку да глумам хуман (тој е терминот) за животни?!

Јас би на полесниот начин. Наместо да плаќаме толку многу парични средства за згрижување и лекување на џукелите, ионака никој после нема да сака такво чудо да му се врти дома, нека бидат овозможени само инекции и таман лом да ги напраат.

Поарно така, отколку да глумам хуман (тој е терминот) за животни?!
Сфатив тоа, не знам зошто се повторуваш. Инјекции треба, вакцини поточно, за да се осигураме дека немаат беснило. Кој ебан тебе ти дава право да убиваш животни бе?

Сфатив тоа, не знам зошто се повторуваш. Инјекции треба, вакцини поточно, за да се осигураме дека немаат беснило. Кој ебан тебе ти дава право да убиваш животни бе?

Не ми ни паѓа на памет јас да ги убивам. Море, не инекции, не вакцини, со топ треба да ги испукаат. Во моето маало имам 3-4 се вртат и неколку луѓе веќе се каснати, и сакаш после јас да се грижам за сиротото?

Што наместо Новинарка не се вработиш ко шинтер и не ги земеш тие од маалово, ќе ти признаам дека си.. абе како е терминот за животни кога се грижиш? :)

Не ми ни паѓа на памет јас да ги убивам. Море, не инекции, не вакцини, со топ треба да ги испукаат. Во моето маало имам 3-4 се вртат и неколку луѓе веќе се каснати, и сакаш после јас да се грижам за сиротото?

Што наместо Новинарка не се вработиш ко шинтер и не ги земеш тие од маалово, ќе ти признаам дека си.. абе како е терминот за животни кога се грижиш? :)
Кај мене дома имам избањато, нахрането и чувано мал милион кученца, мачиња(едното тоа што ми го донесоа за роденден е земено од улица и средено), па дури и едно врапче го чував во соба. Посекирај се малку за степенот на самосвесност кој во ова доба треба да го имаш, наместо за мене и моите принципи. Терминот за животни кога се грижиш е-свесен човек.

Кај мене дома имам избањато, нахрането и чувано мал милион кученца, мачиња(едното тоа што ми го донесоа за роденден е земено од улица и средено), па дури и едно врапче го чував во соба. Посекирај се малку за степенот на самосвесност кој во ова доба треба да го имаш, наместо за мене и моите принципи. Терминот за животни кога се грижиш е-свесен човек.

Јес, конечно некој ќе ги земе џукелите! Свесен човеку.

абе како е терминот за животни кога се грижиш? :)
Сочувство и алтруизам-да им помагаш на другите, да сочувствуваш со нивната мака... Животногрижач (animal care), еволуција на размислувањата
еве нешто (ова првпат слушам дека постои како збор :) ) , суфизам
Sufism

In Sufism, the concept of I’thar is the notion of ‘preferring others to oneself’. For Sufis, this means devotion to others through complete forgetfulness of one's own concerns. The importance lies in sacrifice for the sake of the greater good; Islam considers those practicing i'thar as abiding by the highest degree of nobility. This is similar to the notion of chivalry, but unlike the European concept there is a focus on attention to everything in existence. A constant concern for Allah results in a careful attitude towards people, animals, and other things in this world. This concept was emphasized by Sufi mystics like Rabia al-Adawiyya who paid attention to the difference in dedication to Allah and dedication to people.
Не е ни битно, мина возот. Битно е дека во темава проблемот е погрешно посочен. Наместо кон властите (градски, државни) и нивните приоритети, проблемот се фокусира на односот на лица кои сакаат да се заштитат себеси и своите деца. Тука е проблемот. И кај некои лица кои муабетот го однесоа кон буквално колнење на деца, на пород и не знам што. Според тие муабети и оние планови за донирање, мислам дека не се доволно навлезени во животот за да ја осетат и неговата друга страна. Но кога тие лица кои го посочуваат проблемот на овој начин би имале дете, секако тоа би било на прво место (претпоставувам). Едноставно проблемот се бара кај нас, кои не сме направиле всушност никаков проблем :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom