Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
Ах фала што ни кажа,неписмени сме не видовме..тоа што го кажа другар ти Тетовас...загатка беше или срање во боја?И молимте не ми соли памет....

ау бе давор, не се навредувај толку ја за тебе конкретно не викав за сите кажував да не тресат зелени туку да поставуваат загатки. а тоа шо го кажа "другар ми" тетова мислам дека ќе да е второто ( срање во боја).

Реченицата долу е вистина.

Реченицата горе е лага.

И двете реченици се лаги.

prviot tebe ke ti go vturne:pos2::pos2:

zagatkata upotrebete ja 1 na 1 so nekoj drugar:helou:

Првиот ке му го турне на него, па после он ке стане прв и првиот ке ти го втурне на тебе! :pos:

A зашо се и двете вистинити, не гледам причина за вистина :)

Еден господин гледа еден портрет. Еден случаен минувач застанува и го прашува „Што гледате господине“ Toj одговара:,,Јас немам ниту брат, ниту сестра ,но таткото на човеков на сликата e син на мојот татко,,.
Чиј портрет гледа овој човек?

точниот одговор ни јас не го знам но типувам на нешто, размислете и вие

Дали можеш да ми го појасниш малку ова:таткото на човеков на сликата е син на мојот татко,нели испаѓа дека неговиот татко е син на неговиот татко,ова второво го сваќам ама првото не можам ај ако сакаш објасни ми малку подетално.
:helou:

Еден господин гледа еден портрет. Еден случаен минувач застанува и го прашува „Што гледате господине“ Toj одговара:,,Јас немам ниту брат, ниту сестра ,но таткото на човеков на сликата e син на мојот татко,,.
Чиј портрет гледа овој човек?

точниот одговор ни јас не го знам но типувам на нешто, размислете и вие
Најлогично е дека син му го гледал..

Таткото на човекот(На син му, ) е тој,а тој е син на неговиот татко...:toe:

Можеби е така но е многу збунувачко нели?можеби има некоја логика но која е таа којзнае,јас мислам дека тој што ја поставил треба да ни каже.

Па нормално дека си го глеал синот. Ако таткото има еден син, а тоа е човекот што го гледа портретот тогаш истиот тој е и татко на човекот на портретот т.е. така испаѓа дека е негов син.

Тоа е точно а како го објаснуваш тоа што го вели дека е син на неговиот татко?

:helou:

Можеби е така но е многу збунувачко нели?можеби има некоја логика но која е таа којзнае,јас мислам дека тој што ја поставил треба да ни каже.
Како што кажав во спојлерот, точниот одговор не го знам ниту јас но јас мислам дека тој го гледа сопствениот портрет.

син му си го гледал бе:smir: ај прочитајте убаво и сконцентрирајте се

Да не си го гледа синот, пошто таткото на синов е чоеков а тој е син на неговиот татко

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom