Алистер Кроули

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
hahahhahahhaha:pos2: mnogu se raspolozuvam koga citam vakvi GLUPOSTOTRESACI kako vas...no....od edna strana mi e zal! Poznati mi se luge kako vas koi SE svakaat bukvalno, no se prasuvam ZOSTO????? Poradi nedostig na koncentracija? Kolku pati treba da vi se objasni deka pravi sto ti e volja ne treba da se svati bukvalno:nenene:.Ako sakate da mudruvate i da go pravite nekoj deka bil narkoman prvo procitajte nekolku knigi pa posle davajte mislenje.

We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid. ~ Benjamin Franklin
Коа сме на темава и на цитатов кој си го понудил на крајот, јас никако не можам да разберам како некои деца остануваат вечно заглавени во World of Warcraft? :toe:
И да, кога би бил следбеник на Кроули, на окултизмот и на сите оние работи кои овие луѓе ги сметаат за битни, би бил страшно засрамен дека со моите ставови се сложуваат луѓе како тебе. Жив резил за учењево си синко. :tapp:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Коа сме на темава и на цитатов кој си го понудил на крајот, јас никако не можам да разберам како некои деца остануваат вечно заглавени во World of Warcraft? :toe:
И да, кога би бил следбеник на Кроули, на окултизмот и на сите оние работи кои овие луѓе ги сметаат за битни, би бил страшно засрамен дека со моите ставови се сложуваат луѓе како тебе. Жив резил за учењево си синко. :tapp:

Znaes, odkako napisav toa sto napisav mi padna krivo...prvo zatoa sto upotrebiv navredliv zbor a drugo zatoa sto dozvoliv da bidam isprovociran od nekoi mislenja za Crowley. No izbroiv kolku se 2+2 i svativ deka nema potreba od moi napadi i navredi kon luge koi ili ne procitale nisto za Crowley ili mnogu pogresno go svatile, toa ne mi dava pravo da navreduvam, zatoa sto i mene mi se slucuvalo da go svatam pogresno nekoj avtor...navreduvaki drugi avtomatski se navreduvam sebesi.
"Love is the law, Love under Will"

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Znaes, odkako napisav toa sto napisav mi padna krivo...prvo zatoa sto upotrebiv navredliv zbor a drugo zatoa sto dozvoliv da bidam isprovociran od nekoi mislenja za Crowley. No izbroiv kolku se 2+2 i svativ deka nema potreba od moi napadi i navredi kon luge koi ili ne procitale nisto za Crowley ili mnogu pogresno go svatile, toa ne mi dava pravo da navreduvam, zatoa sto i mene mi se slucuvalo da go svatam pogresno nekoj avtor...navreduvaki drugi avtomatski se navreduvam sebesi.
"Love is the law, Love under Will"
Добро душо знаеме дека си страстен обожавател на Кроули и дека ти е идол само не ми е јасно ова „погрешно го сватиле‘‘?
Човек типот е тежок наркотик, изопачен хедонист, забеган в крај (во негативна смисла се разбира) па самиот негов живот е чисто сранје ти викаш да зеам да го проучувам? ја прочитав биографијата и ми стана доволно јасно... Нема потреба од реченица дека погрешно сум го сватила.. тој е таков и ако твојот мозок ти попушта да прифатиш некој како него тогаш повели но не можеш да го оправдуваш и да го прикажеш како нормален него , неговиот живот и неговата филозофија. „Обожувач на сонцето‘‘, побарај малку што се крие зад оваа реченица.. Сонцето е обожувано од пагански времиња но во суштина претставува обожување на сатаната читам книга поврзана со оваа тематика. Ако ти можеш твојот живот да го потчиниш на хаосот зошто бездруго потчинувањето кон сопствената волја создава безредие, оддалечување од себе си, тогаш радувај се што спагаш во категоријата на луге кои на големо ја применуваа оваа негова теорија без разлика дали постоеле пред него или после него како сите крвопролевници безчуствителни машинерии во служба на волјата, во суштина типот не кажал ништо ново што пред тоа не било кажано или направено... го стокмил сето тоа во една посовремена творба ништо друго..

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
. Сонцето е обожувано од пагански времиња но во суштина претставува обожување на сатаната читам книга поврзана со оваа тематика.
Г-ѓо Љуба преиспитајсе малку што пишуваш, во меѓувреме те номинирам за нобелова награда.

потчинувањето кон сопствената волја создава безредие, оддалечување од себе си.
А да, ќе го пропуштев ова. Навистина моќно.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
„Обожувач на сонцето‘‘, побарај малку што се крие зад оваа реченица.. Сонцето е обожувано од пагански времиња но во суштина претставува обожување на сатаната читам книга поврзана со оваа тематика.
Книгата е напишана од монах или од поп да предпоставам ??? Или само од Цврсто убеден христианин ...

Не чисто за да казжам зошто влечам таков заклучок ... Само христијаните можат други религии да обвинуваат за сатанизам ова прво . А второ испагја според тоа кое го кажуваш дека сите народи кои живееле мегу 35 та и 45 паралела јужно ( маите , инките , египјаните , персиците , асирците , македонците итн итн итн ) пред христа биле сатанисти пошто биле обожувачи на сонцето .

Значи не те критикува мза мислењата во однос на краули ... само те критикувам бидејки ги примаш инфомациите и создаваш мислење повлиаена ... Значи од дефолт не си објективна .
А со тоа реално погледнато се кое краули рекол е за тебе лошо бидејки го гледаш низ очите на христианскиот маиндсет .

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Tocno taka...G-ca Ljubov gi posmatra rabotite niz filterot sto i go nametnal hristijanstvoto. Ako site rdugi bile satyanisti sto go obozavale sonceto togas zosto vo crkvite moze da se najde simbolot na sonceto, okoto vo triagolnik, mesecinata i zosto poveketo od crkvite i manastirite se izgradeni na mesta kade veke postoele paganski hramovi, ako tie se bezbozni zosto ne gi izgradile na drugi mesta(manastirot treskavec vo prilep e eden primer)...ako mozes odgovori mi na prasanjata..pozzzzzz

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Книгата е напишана од монах или од поп да предпоставам ??? Или само од Цврсто убеден христианин ...

Не чисто за да казжам зошто влечам таков заклучок ... Само христијаните можат други религии да обвинуваат за сатанизам ова прво . А второ испагја според тоа кое го кажуваш дека сите народи кои живееле мегу 35 та и 45 паралела јужно ( маите , инките , египјаните , персиците , асирците , македонците итн итн итн ) пред христа биле сатанисти пошто биле обожувачи на сонцето .

Значи не те критикува мза мислењата во однос на краули ... само те критикувам бидејки ги примаш инфомациите и создаваш мислење повлиаена ... Значи од дефолт не си објективна .
А со тоа реално погледнато се кое краули рекол е за тебе лошо бидејки го гледаш низ очите на христианскиот маиндсет .
За болдираното :) човекот e масон од 33ти степен или тука некаде така да можеш да заклучиш дали е поп или не, но никогаш не ги класифицирам така лугето ако човекот знае добро да спакува и да ми приложи одредени факти и информации. не ми е гајле што е..
а то од каде ми се информацииве еве...
странска верзија ..

и српската која ја започнав пред некој ден да ја читам... Навистина интересна и занимлива книга започнува со пагански религии митологии, различни видови на магии и спиритизам ама буквално се ништо не е пропуштено бајги начитан е типов само што е голема некаде околу два тома се од по 400 страници...

И втората која ja прочитав е ова...
http://www.amazon.com/Illuminati-Book-William-Josiah-Sutton/dp/1572580143#reader_1572580143
Поздрав

Tocno taka...G-ca Ljubov gi posmatra rabotite niz filterot sto i go nametnal hristijanstvoto. Ako site rdugi bile satyanisti sto go obozavale sonceto togas zosto vo crkvite moze da se najde simbolot na sonceto, okoto vo triagolnik, mesecinata i zosto poveketo od crkvite i manastirite se izgradeni na mesta kade veke postoele paganski hramovi, ako tie se bezbozni zosto ne gi izgradile na drugi mesta(manastirot treskavec vo prilep e eden primer)...ako mozes odgovori mi na prasanjata..pozzzzzz
За тоа кој го изградил манастирот во прилеп не можам да знам и зошто баш на тоа место, имало голем број ктитори во мк коишто припагале во масонски ложи па оттука можат да се најдат одредени масонски елементи во некои цркви, а окото во триалник и кај нас има симболика која не е масонска зошто имам информација дека кај нас веке постоело пред да го превземат илуминатите како симбол па да го злоупотребат. Ке ја прашам професорката по историја на уметност за овој елемент...А ако си ти од прилеп можеш малку да проучуваш и да се распрашаш за таа работа ..:smir:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
У да .. ги знам книгиве ...
Ова втората дури и успеав да неам сила да ја дочитам заради тоа што имаше ограничено гледиште на работите ... А богме и колку беше повлиаена од мејн стрим погледите .

А за златната гранка ... КАде точно во неа се реферира на Обожувачите на сонцето како на сатанисти ???
И каде точно краули се нарекува сатанист ...
Или то беше од тебе ???

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Koga se pojavilo hristijanstvoto ustvari koga zelo golem zamav negovite sledbenici pocnale da gi urivaat dotogasnite hramovi, da gi unistuvaat zapisite, da gi proglasuvaat za vesteri i eretici site koi imaat sprotivno mislenje i site dotogasni bozestva gi proglasile za satanski...delo na lukaviot. Taka bogot Pan od bog na plodnosta stanal bog na razvratot, Lucifer-utrinskata zvezda ili uste podobro nositelot na svetlina odednas go pretvotile vo satana itn itn...toa ti e isto kako etnicko cistenje, mnozinstvoto pobeduva, mnozinstvoto odlucuva a ne sekogas znaci deka mnozinstvoto e vo pravo. Primer ako hitler ja pobedese vojnata sega poveketo od lugeto ke go velicaa nego a ostanatite ke bea tirani...cista logika, pobednicite ja pisuvaat istorijata kako nim im odgovara....pozzzzz

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
окото во триалник и кај нас има симболика која не е масонска зошто имам информација дека кај нас веке постоело пред да го превземат илуминатите како симбол па да го злоупотребат.
Ауу, демек имаш инфо за окото! :pos2:
Вие сте цвеќе за мирисање, а од друга страна како и со многу други симболи сте го ископирале па прикажале како свој, но се разбира тоа не е злоупотреба...Да окото веќе постоело, тоа не е симбол на илуминатите а уште помалку ваш. Симболот влече корени од древен Египет. Тоа е окото на Хорус кое го загубил во битката со Сет, а триаголникот е пирамида.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Симболот на сонцето е симбол на Македонија затоа го има во црквите, а за манастирот Трескавец врз кој пагански храм е изграден?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
Симболот на сонцето е симбол на Македонија затоа го има во црквите, а за манастирот Трескавец врз кој пагански храм е изграден?
Toa deka sonceto e simbol na makedonija e tocno, no isto taka e tocno deka e religiski simbol uste pred aleksandar znaci vo paganski vreminja koga lugeto go ovozavale sonceto i go smetale za bozestvo inace za manastirot treskavec e izgraden vrz paganski hram posveten na Artemida grcka bozica na sumite i ridovite kerka na Zeus i sestra na Apollo...ako nekogas te odnesi patot do manastirot mozes da gi prasas monasite tamu i tie ke ti kazat...

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Toa deka sonceto e simbol na makedonija e tocno, no isto taka e tocno deka e religiski simbol uste pred aleksandar znaci vo paganski vreminja koga lugeto go ovozavale sonceto i go smetale za bozestvo inace za manastirot treskavec e izgraden vrz paganski hram posveten na Artemida grcka bozica na sumite i ridovite kerka na Zeus i sestra na Apollo...ako nekogas te odnesi patot do manastirot mozes da gi prasas monasite tamu i tie ke ti kazat...
Што да ги праша монасите? И да ги праша сигурен сум дека ќе му ја сплетат приказната за скаменетиот турчин...:tapp:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.532
hahahhah ne znam za turcinot ama eden moj prijatel kazuvase deka toj glavniot monah od sk sto e priznaval deka tuka bil paganski hram e pa sega normalno deka ke ja svrti prikaznata nekako...:cuc:

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
hahahhah ne znam za turcinot ama eden moj prijatel kazuvase deka toj glavniot monah od sk sto e priznaval deka tuka bil paganski hram e pa sega normalno deka ke ja svrti prikaznata nekako...:cuc:
Магус .. .Гледај дека има рециклажа на светите места низ државава има .. факт ... Зрзе е граден врз храма на сонцето , НАд вевчани има некој црква која исто е градена врз пагански храм ... Кај нас тука верите минуваат ама светите места остануваат свети во секоја од нив. Е сега незнам дали евентуално ако манастир е изграден врз пагански храм тоа и самиот манастир го прави Сатански ???

Сепак да не се одалечвам од поентата ...

Древниот паганизам и Frater Perdurabo , да бидеме сериозни имаат заедничко колку Магаре и Музика ... Како прво и прво древниот паганизам се води по други принципи ... Така да мешање на едното со другото е многу грешно ...
Заправо едиснтвено нешто кое ги спојува е таа христианска деноминациа дека се скриени сатански култови ...

Што пак не Враќа на онај кој сам за себе тврдеше дека наводно е реинкарнациа на Елифас Леви , Каглиостро итн итн .
Неговата филозофиа со волјата таму игра улога... Негира секакви Замислени другарчиња кои возрасните луге би можеле да ги имаат ( како Алаах , Јехова , Исус , Буда итн итн ) . Автоматски неможе да е сатанистичка неговата филозофиа пошто не го признава постоењето на сатаната .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom