Дали би патувале 100 км до работа и назад?

• Креатор на темата Креатор на темата Harko
  • Време на започнување Време на започнување
Би патувал,да.
Ама тоа подразбира дека треба да усогласиме неколку работи претходно.
Службена кола,со трошоци и одржување на сметка на фирмата и плата која што ќе ги оправдува оние скоро три часа плус секој ден.

ne se 100 km.,ama vo saati presmetano vo ovie guzvi se okolu tri ipol cetiri sati sekoj den.
i toa so avtobusite na gradski ili popularno nareceni JSP,i toa ne e se
drzavata mi plaka 900 denari,a slobodnata karta ja kupuvam za 1600 denari
cenata na kartata ja kazuva vladata,znaci ona vika slobodnata ke se prodava po 1600,
a nie ke im dademe na rabotnicite po 900,znaci nesto sto cini 1600,vladata ne tera da go kupime za 900,
znaci za 12 meseci jas od platata odvojuvam 8400 ,ili cela edna plata
znaci rabotam 12 meseci,a zemam 11 plati
ova samo kaj nas e normalno i LOGICNO

Да си рушам комодитет...секој ден да акам по патишта...нема пара што ќе ме натера...освен ако се работи за некоја ептен сериозна пара...петоцифрена во евровизиски банкноти.

petocifrena???
drugar kaj nas vo mk vo denari mozes da ja sonuvas petocifrenata
a vo evropa retko koj zarabotuva petocifrena plata
ili treba ti da vredis mnogu da ti plaka tolku mnogu ili pak mozes da si vizualiziras na net petocifrena banknota
samo kako bi sakal da te platat
vo gotovo ili na rati????

ne se 100 km.,ama vo saati presmetano vo ovie guzvi se okolu tri ipol cetiri sati sekoj den.
i toa so avtobusite na gradski ili popularno nareceni JSP,i toa ne e se
drzavata mi plaka 900 denari,a slobodnata karta ja kupuvam za 1600 denari
cenata na kartata ja kazuva vladata,znaci ona vika slobodnata ke se prodava po 1600,
a nie ke im dademe na rabotnicite po 900,znaci nesto sto cini 1600,vladata ne tera da go kupime za 900,
znaci za 12 meseci jas od platata odvojuvam 8400 ,ili cela edna plata
znaci rabotam 12 meseci,a zemam 11 plati
ova samo kaj nas e normalno i LOGICNO

osa....па немој ти во детали...:) ќе ни го укинат и подфорумов економија и бизнис...:)

petocifrena???
a vo evropa retko koj zarabotuva petocifrena plata
ili treba ti da vredis mnogu da ti plaka tolku mnogu ili pak mozes da si vizualiziras na net petocifrena banknota
samo kako bi sakal da te platat
vo gotovo ili na rati????
1. Kaj нас во Македонија, петоцифрената плата во денари, за високообразуваните кадри, веќе подолго време е реалност.
2. За да си го нарушам комодитетот и квалитетот на живеење, т.е. одвоен живот, превоз, трошоци за стан и слично, ценам дека е потребно да имам плата од 600.000,00 денари, исплатени до 5-ти во месецот, на мојата трансакциска сметка, бидејќи, во такви услови, сметам дека вредам толку.

зависи колко плата ке дават :))

petocifrena???
И 10.000 денари е со пет цифри, но дали за тие пари некој ќе се нафати на вакви авантури по автобуси, возови, дневни трошоци...

Мене ме мрзи леб да купам кога сум гладен... а да не правиме муабет за 100 километри... можеби и би одел ама со приватен хелкоптер.

Прво, би патувал доколку во мојата околина нема таква работа каква што барам или пак е подобро платена на 100км од моето живеалиште.
Второ, не секаде се исти 100км. Со нашите патишта и инфраструктура, треба да излезеш саат ипол-два пред почетокот на твоето работно време од дома (ако не патуваш со твоја кола) или саат време ако патуваш со твоја кола.

100 Km...Wtf...многУ е...:uvo:

Секој ден патувам по ~130км вкупно. Мотив секако е платата, а и фирмава ми плаќа комплетни патни трошоци.
Не е уопште тешко, навика е, таман за 40ина минути пат ке си слушнеш вести, пиеш кафе и оп стигаш на работа :)

ко ќе нема работа и 500км би патувал:smir::toe:

ja se izvinjavam sto odam vo detali,i vetuvam veke nema.
uz pat da prasam zosto i koj ni go ukina forumot politika i vesti?
i se izvinuvam za mojata greska ne zemam 11 plati ,zosto taa 11 -ta plata mi ja davaat vo slednata godina.
znaci tocno 10 plati dobivam,a rmbam 12 meseci.
pozdrav.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom