Латвија разочарана од ЕУ, веќе сака да е во состав на Русија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
:baeh:
Прво ке треба да напушти НАТО и ЕУ,па после да се препои ком Русиja.
Можам да се обзаложам дека Латвиja нема да иде никаде и ке си решава економските проблеми,а това тука е поредното зафркаване.
А бре фми, фми, колку ви е убаво вам во ЕУ, што не би сакал да сум ви во кожа, иако овде на форумов постојано го тврдите спротивното -што значи не сте искрени - Човечки е да кажеш „добро е“ ако е нешто навистина добро, доколку нешто не чини и смрди - биди искрен и кажи - нечини заради тоа и тоа , ама ај - затоа на самиот почеток од темава - токму тоа и го потенцирав- да ги прашаат бугарите ( но не и овие од форумов)

:baeh:
А бре фми, фми, колку ви е убаво вам во ЕУ, што не би сакал да сум ви во кожа, иако овде на форумов постојано го тврдите спротивното -што значи не сте искрени - Човечки е да кажеш „добро е“ ако е нешто навистина добро, доколку нешто не чини и смрди - биди искрен и кажи - нечини заради тоа и тоа , ама ај - затоа на самиот почеток од темава - токму тоа и го потенцирав- да ги прашаат бугарите ( но не и овие од форумов)

Еве ти ги и некои кои не са од форумов :

oo_730940.jpg

Еве ти и друга графика од коja може би ке разбереш зашто каj нас нештата не се подобреват, а лугето не се оплакват од ЕУ :

government_0409.gif

Кажи нешто "cool" бе @cool@! :pos2:

Латвиjците не ги мислете! Веке ви казах, анкетата е правена сред руското малцинство. А дали те заслужават некакви права - ами като не се чувстват граждани на Латвиjа а сакат со Русиjа за какви права да сборим? Те не са лоjални граждани на земjата. Та 80% от тех не говорjат латишки. Што очаквате?
Отделно треба да се знае историjата на относите и што им се случи на латишите през 1940г. и после тоа.
Все едно Албаниjа и Косово да се обединjат и да се направи анкета во Гостивар, Тетово и Арачиново дали сакат и Македониjа да се припои во обединетата држава.

А оште ли не сте ли разбрали дека Русиjа е наjимпериалистическата земjа?

Пред 1917та да не постоеше Латвија? Зошто Латвија го нападна РСФСР?

Нека не кењаат многу зошто знаат што ќе им се деси,НАТО не е вечно.

Пред 1917та да не постоеше Латвија? Зошто Латвија го нападна РСФСР?

Нека не кењаат многу зошто знаат што ќе им се деси,НАТО не е вечно.

Не те разбрах. Коj кого нападна и кога?

А мигар во 1917 постоеха Македониjа, Словениjа, Хрватска, Босна и Херцеговина, Чехиjа, Словакиjа, Естониjа, Финландиjа, Ирска, Литваниjа, Полска, Турциjа, Украjна и ред други земиjи?

Дај не се прави наудрен и не врти муабетот на друга страна.

Еве да ти појаснам на источно македонски РСФСР Руската с'ветска федеративна социалистическа република

btw земјата е Летонија :kesa:

Во балтичките земји има релативно голем процент на руско население и можеби тоа е и причината.

Дај не се прави наудрен и не врти муабетот на друга страна.

Еве да ти појаснам на источно македонски РСФСР Руската с'ветска федеративна социалистическа република

Jас знам што е РСФСР. Не знам обаче коj кого напада през 1917г. Баш бих сакал да ми разкажеш што е било!

Жителите на Латвија разочарани од ЕУ , сакаат да се во состав на Русија

Еден од телеканалите TV5 во емисијата
"Без цензури" . направил еден вид анкета поставувајќи прашање директно до гледачите , резултатите станале сензација. Жителите на европска Латвија присоединувањето кон земјите на ЕУ велат дека е огромна грешка и сакаат
0.gif
latvia-6.jpg
0.gif
0.gif
0.gif

да “замолат” за нејзино враќање во состав на Руската Федерација.
За тоа говорат резултатите.
Во основа , жителите на Латвија мислат, ако државата се присоедини кон Русија животот во земјата би бил многу подобар, за разлика од ЕУ.
NovoNews

ЛАТВИЈА

Не би верувал:nenene:

Е сега овде!
Откако ја прочитав темава си направив муабет со една моја колешка од Латвија односно Летонија. Таа е излезена од нејзината држава , бидејќи таму не е платена добро , а и овде кај што работи платата не и баш некоја сјајна , па незнам што ја тера како членка на ЕУ „компанијата“ сеуште да седи овде, отприлика стандард како во Македонија, во компарација на платите и цената на секојдневието!
Таа ми вели секако дека сакаат во руската федерација кога во Латвија 90% од населението се стари луѓе, остатокот е раселен. Земја која излегува на море, со околу 3 мил. жители, членка на ЕУ една година пред да бидат членки „така напредните“ БГ и РО. Статус на Латвија - „Статус КВО“.
Ебатте ЕУ, сме се затрчале и газот ќе си го дадеме само да видиме како е да бидеш член уште во еден циркус!

Е сега овде!
Откако ја прочитав темава си направив муабет со една моја колешка од Латвија односно Летонија. Таа е излезена од нејзината држава , бидејќи таму не е платена добро , а и овде кај што работи платата не и баш некоја сјајна , па незнам што ја тера како членка на ЕУ „компанијата“ сеуште да седи овде, отприлика стандард како во Македонија, во компарација на платите и цената на секојдневието!
Таа ми вели секако дека сакаат во руската федерација кога во Латвија 90% од населението се стари луѓе, остатокот е раселен. Земја која излегува на море, со околу 3 мил. жители, членка на ЕУ една година пред да бидат членки „така напредните“ БГ и РО. Статус на Латвија - „Статус КВО“.
Ебатте ЕУ, сме се затрчале и газот ќе си го дадеме само да видиме како е да бидеш член уште во еден циркус!

:pos2:

Е сега овде!

Ako vakvi prikazni vi pomagat da zabravihe sobstvenite nevoli i mizeria ok.No ako ti mi pokazesh so ime i prezime barem edin enitchki latviec koj da saka vo ruskata federacia to jaz si sechem i dvete nogi :)

Kolku do standartot koj bilo ot prilika kako vo Makedonija.Pa 21 vek sme.Sekoj moze da pobabara podatoci od internet :)

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010

Ako vakvi prikazni vi pomagat da zabravihe sobstvenite nevoli i mizeria ok.No ako ti mi pokazesh so ime i prezime barem edin enitchki latviec koj da saka vo ruskata federacia to jaz si sechem i dvete nogi :)

Kolku do standartot koj bilo ot prilika kako vo Makedonija.Pa 21 vek sme.Sekoj moze da pobabara podatoci od internet :)

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&plugin=1&language=en&pcode=tsieb010

Абе батка мене ама воопшто не ме интересираат интернет податоците и анкетите кои ги спроведува ниту една држава, па ниту мојата држава. Ја не лечам нит болки нит комплекси овде.
Ако сакаш такви информации , тогаш би требало да знаеш дека во Македонија средната плата е малку повеќе од 300 евра, колку е во БГ. и РО.? Некаде одприлика иста, а колку што сум запознаен јас во РО. е пониска.
Ова што го напишав ми го кажа граѓанин на Р. Литванија и таа исто рече дека не сакаат во руската федерација , дека напротив тоа го сакаат постарите кои имаат исперени комунистички умови. Ама девојката а и поголем процент од младите се иселени од таму заради тоа што немаат што да работат и обезбедат достоен живот. Ете брат и уште е таму и тој кажува колку е сеуште тежок животот. (3-4 членство во ЕУ,еј!?)
На кои информации да верувам , на твоите или на оние од гоогле ? :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom