Со економската програма ќе ја поразиме власта

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Ti nemas niedno negativno mislenje za ovaa vlada, i so toa e izgubena tvojata objektivnost. Se ostanato se prikazni za mali deca, i nesto pomalku filozofii :)
1.Кој си ти да одредуваш за мојата објективност? Бог?
2.Погоре ти напишав дека не можам да бидам објективен, бидејќи се работи за мојот живот и мојата држава.
3.Помалку филозофии, повеќе што? Партиска заслепеност? Факти од иднината?
4.Каков одговор сакаш всушност од мене? Дека сум ВМРО-вец до коска??? Дека Грујо ме плаќа да пишувам на форум???

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
2.Погоре ти напишав дека не можам да бидам објективен, бидејќи се работи за мојот живот и мојата држава.
4.Каков одговор сакаш всушност од мене? Дека сум ВМРО-вец до коска??? Дека Грујо ме плаќа да пишувам на форум???
Pa tokmu i jas toa go velam ,ne-objektiven si. A demek ti igras na zborovi deka si partiski neopredelen. E sega ,kazi mi , nie partiskite opredeleni (vo mojov slucaj simpatizeri) kaj ziveeme, za civ zivot se raboti ako ne za nasiot. Ajde ,ajde koga ke pises eden post protiv vemeroto ,moze i ke ti poveruvam deka si partiski neopredelen.
p.s. jas sum taa ,zenski rod ednina.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Noviot imidz a po terk na imidzot ke bide i ekonomskata programa:

Бакнежи според куќен ред

Почна со бакнеж во шаката на Бранко, како знак на идолопоклонство, а заврши со стотина бакнежи во чело, како симбол на „благодарност“ и предвремена политичка пензија за голем број блиски соработници на лидерот на СДСМ....
..... На сликовит начин видовме трансформација на лидер на политичка партија во Дон, Папа или обожаван бренд (брендикона). Најавуваното ресетирање ти било чистка и тоа генерална...
.... Тука се младите и „новите“ кадри. Прва лекција за нив беше лекцијата идолопоклонство кон водачот изразено во бакнување на раката и покажување на приврзаност и лојалност кон него, се издигнато до ниво на култ. Тоа ти е нов модерен вид на религија - политичка религија. До тој „историски“ момент СДСМ и сите негови членови се залагаа за одвојување на политиката/државата од верата/религијата. Арно ама, кога е во прашање Бранко, се е можно. Нема лимити, нема забрани. Но затоа, пак, верноста и лојалноста мора да се на највисоко ниво, „од колевка до гроб“....
.... Да ве потсетам, тоа е симболот за „љубов“ пред елиминирање кај италијанските мафијаши создаден во почетокот на минатиот век во карпестата Сицилија. На тој начин, со бакнеж во чело, донот се збогувал со тие што ги сакал, но ги изневериле, па морал да ги отстрани. Кога е елиминација, нека е барем со вкус на „врел“ бакнеж. На Корлеоновски начин...
....Заев е се уште млад и нема да биде употребен еднократно како што се плашеше Гошев. Во неговиот случај аболицијата и в.д. се првиот пат, а бидејќи се покажа доходовен ќе има уште некое „рабљење“ би рекле Словенците. За малку ќе ги заборавев манирите на „папство“. Тие дефинитивно постојат и го одразуваат култот на идолопоклонство во СДСМ. На влез во зградата каде што ќе се одржува конгрес, највисоко тело на управување во една политичка партија, пред очите на целата јавност, бацува рака на првиот човек на партијата. Јас колку знам ние верниците му бацуваме рака на дедо Стефан, кој е владика на македонската црва. Тоа го правиме според правилата на православната вера. Слично е и кај католиците. Тие бакнуваат рака на папата. ?леновите, пак, на СДСМ си го имаат Бранко и нему му бакнуваат рака. Тој за нив е папа.
..... Тоа на еден начин го потврди и самиот Б.Ц., кој на телевизија изјави дека тоа не било најприкладно, ама се случувало. Небаре е посебен политички однос или специјално чувство. Сето ова можеби не е така политички невкусно како што јас го доживувам. Некој ќе речи се работи за вкус, а сите знаеме дека за нив не се дискутира. Многу се и сите се различни. Но, луѓе ми се чини дека станува збор за нешто друго. СДСМ потроши два конгреса, а не видовме нови програмски насоки на дејствување, нова платформа и што е најважно нова идеологија на социјалдемократија. Лично мислам дека социјалдемократската идеологија во Македонија ја има само во книгите на Нано Ружин и на Љубомир Данаилов Фрчкоски. Арно ама, Нано сега се занимава со либералдемократски идеи, а Фрчко мислам се уште телефонира и воспоставува врски со Господ Бог.

Авторот е дипломиран правник

celiot tekst:http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=1&tabid=1&EditionID=1731&ArticleID=115732

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Гоч, како ли само смееш да си за оваа влада? Вмровец низаеден :)

Ајс вуман, темата сакаш да ја однесеш на скроз погрешен колосек, очигледно сметаш дека успеваш. Ај малку батали етикети и квалификации. Ако сметаш дека треба, отвори тема кој е од која партија и зошто.

За сега и овде мене ми е оваа реклама за некојаси економска интервентна програма исто што и рекламните кампањи по кои пцуевме. Лук и вода. Најава, а ќе биде за не знам колку месеци.
Од експерти кои ни име ни ништо не е кажано. Милион прашалници и треба браво да се каже во старт? Тие се тие кои треба да убедат дека ова што го најавуваат е подобро од ова во моментов, а не ние или јас.

Интервентните мерки не ги измислиле македонците, тие се познати (проф. Фити многу добро ги објаснува) човекот и покрај квалификациите си е експерт на место, имаше проблеми но од доста други субјективни причини, не е тој самиот виновен. Значи такви како него, неколкумина може чуда да направат доколку секакви папи и фирери не ги командаат и усмеруваат.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
i da podobjasnish kako ke go namali uvozot. Da te potsetam, smaluvanje na uvozot znachi "smrt" za "biznismenite" od Bihakjka.
А ти да пообјасниш како ВМРО го намалува увозот?
Еве они на се власт и како им оди по ова прашање?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
slabo , MNOOOOGU SLABO , .....,a i zosto bi namaluvale, glej na primer koja para ja zemaat nekoi prerodbenici samo od uvozot na struja...:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
slabo , MNOOOOGU SLABO
тешко е да се каже, но можда и никако не им оди. Али зборот слабо е помек од зборот никако :) Во секој случај во кал до колена, така им оди. Да додадам да не зборам на памет, сега гледав - период 1-4 2009 1-4 2008, индексот вкупно е 56.8. Освен со неразвиените, цел друг извоз е многу намален.

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Не сум. Мојата објективност зависи од мојата перцепција на работите во мојата држава. Ако за нешто што го прави власта имам позитивно мислење (а имам) тогаш морам да сум ВМРО-вец? Или ако за нешто што го прави власта имам негативно мислење (исто така имам), тогаш морам да сум СДСМ-овец?
А тоа независен, ај објасни ми што значи. Да можам да ги гледам работите однадвор објективно? Епа не можам, се наоѓам внатре во Република Македонија и се што се случува влијае на мене, на еден или на друг начин. Ако сакаш независност, викни некој од Норвешка или Данска да ти ги кажува независно работите во Македонија. :toe:
Убаво кажано. Од тие причини го имам мојот потпис.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Гоч, како ли само смееш да си за оваа влада? Вмровец низаеден :)

Ајс вуман, темата сакаш да ја однесеш на скроз погрешен колосек, очигледно сметаш дека успеваш. Ај малку батали етикети и квалификации. Ако сметаш дека треба, отвори тема кој е од која партија и зошто.

За сега и овде мене ми е оваа реклама за некојаси економска интервентна програма исто што и рекламните кампањи по кои пцуевме. Лук и вода. Најава, а ќе биде за не знам колку месеци.
Од експерти кои ни име ни ништо не е кажано. Милион прашалници и треба браво да се каже во старт? Тие се тие кои треба да убедат дека ова што го најавуваат е подобро од ова во моментов, а не ние или јас.
Pa ako e taka zasto togas ja komentirame? Ako e samo najava. Da pocekame 3 meseci pa da vidime,togas konkretno za sto bi debatirale. Em vikas nema za sto da zboris,em kritikuvas :)
Za kritika imas podloga, a za bravo se ti e rekla kazala. :)
Baska eve gledam leandra ekonomski dobro gi objasnuva ovie merki,taka da ne znam zasto imate potreba uste vo start,koga veke ne mora da ja prifatite so bravo, da ja otfrlate . A nejzinoto objanuvanje nikoj ne go nitu demantira,nitu komentira. Zasto e toa taka?
p.s. koga sme veke kaj doslednsta vo temite sto ima vrska Tat so temava. I nemoj da mi go spomnuvas Branko povrzano,zatoa sto i Gruevski imase potpis vo eden dogovor katastrofalen za Makedonija,pa nikoj ne mu ja opsoruva prerodbata,osven vremeto sekako.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Pa ako e taka zasto togas ja komentirame? Ako e samo najava. Da pocekame 3 meseci pa da vidime,togas konkretno za sto bi debatirale.
Ако малку го завртиш погледот, зошто не помислиш дека тие би можеле да почекаат 3 месеци, да не најавуваат нешто кое сеуште не е започнато или готово. А зошто да не се коментира кога се што излага од настани и политики, економии се коментира? Тебе не ти смета ако ги критикиваме вмро, али за овие човек ќе...
Ако не ти се коментира, твое право е, секако. Но ти не си судија да кажеш кој може, а кој не да коментира. Те Гоч ти смета те јас, а тебе ти смета ако некој критикува.
Ај кажи што е рекла казала, не навредувај без потреба.
Ако ме банираат од тема тоа ќе е ради твојот безобразлук да лепиш етикети и носиш тема во друг правец.
Запамти кој е наслов на темата и дискутирај според неа, за неа, а не за мене или вмро.

Толку од мене за овие твои вон топици. Те замолувам повеќе да не ме тераш да одам вон топик.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ако малку го завртиш погледот, зошто не помислиш дека тие би можеле да почекаат 3 месеци, да не најавуваат нешто кое сеуште не е започнато или готово. А зошто да не се коментира кога се што излага од настани и политики, економии се коментира? Тебе не ти смета ако ги критикиваме вмро, али за овие човек ќе...
Ако не ти се коментира, твое право е, секако. Но ти не си судија да кажеш кој може, а кој не да коментира. Те Гоч ти смета те јас, а тебе ти смета ако некој критикува.
Ај кажи што е рекла казала, не навредувај без потреба.
Ако ме банираат од тема тоа ќе е ради твојот безобразлук да лепиш етикети и носиш тема во друг правец.
Запамти кој е наслов на темата и дискутирај според неа, за неа, а не за мене или вмро.

Толку од мене за овие твои вон топици. Те замолувам повеќе да не ме тераш да одам вон топик.
Jas si zborev za temata i nemoj da me obvinuvas za nesto sto se tvoi zborovi. Na primer rekla kazala e tvoj zbor, tvoj zbor e deka nema sto da se komentira,bidejki bilo samo vo najava. E koga jas ke go citiram tvoeto togas e of topik,togas e odvratuvanje na temata,demek lepenje etiketi i ostale stvari . Slabo odigrano.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Kade napishav deka vladata na Nikola Gruevski go namaluva uvozot.
Vo moite postovi samo ukazuvam deka tvorecot na uvozno zavisnata ekonomija ni go nudat kako spasitel.
ps. Koga pokraj rabotna raka (metaloprerabotuvacha, tekstilna, naftna indus.) ke osmislime drug "proizvod" za izvoz ke mozeme da go "namalime" uvozot.
Takva ponuda dade VMRO DPMNE (za srekja postojat stenogrami) 1991-92 no za site togash tie bea "nepismeni nacionalisti".

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Jas si zborev za temata i nemoj da me obvinuvas za nesto sto se tvoi zborovi. Na primer rekla kazala e tvoj zbor, tvoj zbor e deka nema sto da se komentira,bidejki bilo samo vo najava. E koga jas ke go citiram tvoeto togas e of topik,togas e odvratuvanje na temata,demek lepenje etiketi i ostale stvari . Slabo odigrano.
Види, доколку немаат во моментов ништо не е страшно малку да се стрпеа па за некој месец да ги укопаа и Славевски и останати од власт. Но, во моментов има шпекулации кои тие самите ги дадоа низ медиумите. Никој не им е виновен, а ако си им адвокат, повели. Џабе се стрпуваме веќе 6-7 години (колку ли се вмро на власт), дај нека дадат више решение, а не вака и тие и тие ветуваат. Ма се е џабе.

Не треба да се плаче ако нешто не е во ред или ако се критикува одредена партија. Што толку инает. Зошто толку гнев кај тебе ако се критикува сдсм?

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Види, доколку немаат во моментов ништо не е страшно малку да се стрпеа па за некој месец да ги укопаа и Славевски и останати од власт. Но, во моментов има шпекулации кои тие самите ги дадоа низ медиумите. Никој не им е виновен, а ако си им адвокат, повели. Џабе се стрпуваме веќе 6-7 години (колку ли се вмро на власт), дај нека дадат више решение, а не вака и тие и тие ветуваат. Ма се е џабе.

Не треба да се плаче ако нешто не е во ред или ако се критикува одредена партија. Што толку инает. Зошто толку гнев кај тебе ако се критикува сдсм?
Jas samo tebe te citirav neadvokatu :) Sto pa tebe tolku ti smeta ako ja spomnam prerdbata i ovde. Moe pravo. Pa kolku temi jas vidov za vemeroto a ne mrdnaa od SDSM ,pa nikomu ne rekov zasto go spomnuvate,etiketirate itn.. Vsusnost,ti najveke izreagira na TVOITE zborovi koi gi citirav.
Inaku,moeto prasanje bese ,i toa se i ovde tvoi zborovi, zasto raspravame za spekulacii koisto oni sami si gi protnaa,nemame zdrava osnova za debata. I vsusnost,jas probav da dadam nasoka na temava,rekov poveke da se svrtime kon leandra i nejzinite postovi ,poradi toa sto gledam deka ekonomski e potkovana. Zar toa bese loso?
Okolu gnevot,ako go merime,ke ispadneme najgnevna nacija,site sme ovde gnevni,pomalku ili poveke,ne si ni ti imun na nego.I ne,voopsto ne mi smeta da zboris za SDSM, mi smeta samo nedoslednosta vo implementacijata na principite.
Kraj na dijalogot so tebe od moja strana, i na temava voedno,zasto gledam deka samo treba da se napaga. Jas ne gledam osnova za toa. A ti slobodno. :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Добро, нема проблем.
Инаку сме гневни...кога не оди работата како да сме задоволни. Секој ден слушаш по некоја "убава" вест. Те камати, те буџет, те цени, те бензин, намален увоз... од што да сум денеска задоволен освен од доброто време, фамилијата и пријателите? И што сум жив секако. Биди ова биди она, ми ск*чи да ти кажам од тоа што се треба ние да бидеме. Додека не ни кажат -биди вол.
Сега гледам реклами за упис во средно -знаењето е моќ. Да но да ми дадеа и партиска книшка за синот на факултет да го запишам оти остана на улица без книшка (и да си напика дипломата на едно место, ете тоа го можат денеска младите, да ми простиш). Фала им за таква моќ.

Ај поздрав :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom